Napoleon Wybuchowiec

Napoleon Dynamite
2004
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 13957
6,8 16 krytyków
Napoleon Wybuchowiec
powrót do forum filmu Napoleon Wybuchowiec

Film specyficzny ale ma niesamowity klimat, jest nieszablonowy i zaskakujący.

Pozdro

ocenił(a) film na 8
Danilho

pierwszy raz zetknęłam się z takim rodzajem komedii...świetny :D ....kupuje to

użytkownik usunięty
Danilho

Rzeczywiście, ten film może niektórym wydać się trochę enigmatyczny (a nawet psychodeliczny). Dla mnie jest on po prostu inny niż zdecydowana większość komedii i dlatego mi się podoba.

ocenił(a) film na 9

podzielam zachwyt! Napoleon wymiata:D

ocenił(a) film na 10
Danilho

Zdecydowanie jeden z najciekawszych filmow jakie ostatnio widzialem. Humor jest specyficzny i nie do kazdego trafi, ale jak dla mnie wymiata.

ocenił(a) film na 8
Danilho

Bo, tak, jak każdy geniusz, ten film nie może i nie jest rozumiany przez ogół :)

użytkownik usunięty
Danilho

napoleon rządzi!!! szkoda że jest tak nisko..

ocenił(a) film na 10
Danilho

Komercja rządzi, społeczeństwo jest ogłupiane przez PR-owską politykę, nawet ubiór dyktowany jest przez kogoś tam (zwróć uwagę na młodzież gimnazjalną, czy nie wyglądają dość podobnie?).

ocenił(a) film na 10
Danilho

ode mnie 10 na 10 , swietny film ,

Danilho

WHAT?!

ocenił(a) film na 9
Danilho

Co racja to racja. Ja na początku myślałem "o Matko! Nie no nie dam rady!" ale potem było już tylko lepiej. Dałem 8/10. Dziś, parę tygodni później, przypomniała mi się jedna scena i zaśmiałem się w głos. Po czym zmieniłem ocenę. Film który zostaje na dłużej w głowie jest wart więcej niż 8/10 ;) I za samą swoją dziwaczność i zupełną nieamerykańskość zasługuje na więcej!
Z drugiej strony potrafię też zrozumieć osoby którym kompletnie film nie będzie leżał. Ale myślę, że osoby o specyficznym poczuciu humory, a przy tym posiadającą odpowiednią (też specyficzną?) wrażliwość docenią ten film.

ocenił(a) film na 3
Danilho

Ty jeszcze nie widziałes filmu o niesamowitym klimacie,nieszablonowego i zaskakujacego.