Film specyficzny ale ma niesamowity klimat, jest nieszablonowy i zaskakujący.
Pozdro
Rzeczywiście, ten film może niektórym wydać się trochę enigmatyczny (a nawet psychodeliczny). Dla mnie jest on po prostu inny niż zdecydowana większość komedii i dlatego mi się podoba.
Zdecydowanie jeden z najciekawszych filmow jakie ostatnio widzialem. Humor jest specyficzny i nie do kazdego trafi, ale jak dla mnie wymiata.
Bo, tak, jak każdy geniusz, ten film nie może i nie jest rozumiany przez ogół :)
Komercja rządzi, społeczeństwo jest ogłupiane przez PR-owską politykę, nawet ubiór dyktowany jest przez kogoś tam (zwróć uwagę na młodzież gimnazjalną, czy nie wyglądają dość podobnie?).
Co racja to racja. Ja na początku myślałem "o Matko! Nie no nie dam rady!" ale potem było już tylko lepiej. Dałem 8/10. Dziś, parę tygodni później, przypomniała mi się jedna scena i zaśmiałem się w głos. Po czym zmieniłem ocenę. Film który zostaje na dłużej w głowie jest wart więcej niż 8/10 ;) I za samą swoją dziwaczność i zupełną nieamerykańskość zasługuje na więcej!
Z drugiej strony potrafię też zrozumieć osoby którym kompletnie film nie będzie leżał. Ale myślę, że osoby o specyficznym poczuciu humory, a przy tym posiadającą odpowiednią (też specyficzną?) wrażliwość docenią ten film.