PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34703}

Narzeczona Re-Animatora

Bride of Re-Animator
1989
6,1 1,6 tys. ocen
6,1 10 1 1649
6,0 4 krytyków
Narzeczona Re-Animatora
powrót do forum filmu Narzeczona Re-Animatora

8/10

ocenił(a) film na 8

Jestem jednym z tych, którym dwójka podobała się bardziej od pierwszej części. Ma genialny, momentami wręcz gotycki klimat i taki, jaki mógłbym wyobrazić sobie w opowiadaniach Lovecrafta (bo tych jeszcze nie czytałem). Choć wątpliwe wydaje się być ponowne wprowadzenie (a raczej sprowadzenie do życia) postaci Herberta Westa, to skoro już się pojawił to zagrał świetnie. Zresztą ogólnie gra aktorska powinna się podobać, jest naprawdę przekonująca. Film jest trochę przerysowany i to również zaliczam do plusów. Szczególnie dobry efekt to "przerysowanie" wywołuje w końcówce. Końcówka, tak jak i w pierwszej części, jest mocnym atutem tego filmu. Mamy w niej ciekawe twory, jakie "powołał do życia" doktor Herbert West. Fakt, że pomysł tytułowej narzeczonej podoba mi się tak średnio to jest to niejako odwołanie do klasyki horroru. Plusem, tak jak w pierwszej części jest także muzyka. Tym razem do zalet zaliczyć mogę także lokacje, dające urok temu filmowi. Moja ocena: 8/10.

ocenił(a) film na 8
Shady_Yo

Bride of a Monster - Eda Wooda. Ale szczerze nie polecam tego filmu, jest po prostu zły, co do Re-Animatora to bawiłem się świetnie, nie wiem jak inni ale widziałem inspiracje Evil Dead'em. Również przyznam rację, że klimat filmu jest lepszy i mroczniejszy niż pierwszej części. Przeczytaj kilka opowiadań Lovecrafta, są dobre i lepsze , nie ma złych. Od siebie mogę polecić "Góry szaleństwa".

ocenił(a) film na 8
Grzesiubb

Od tamtego czasu zdążyłem już przeczytać zbiór opowiadań "Zgroza w Dunwich" i się nie zawiodłem :)