PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6810}

Następne 48 godzin

Another 48 Hrs.
1990
6,7 12 tys. ocen
6,7 10 1 11795
6,2 11 krytyków
Następne 48 godzin
powrót do forum filmu Następne 48 godzin

Jeden z najlepszych sequeli jakie widziałem. Bez zbędnej kombinatoryki,po prostu naturalna kontynuacja. Fajny,prosty pomysł z motywem zemsty. Film jeszcze lepiej nakręcony (jeśli to w ogole mozliwe) przez genialnego Waltera Hilla (dla mnie reżyser klasy Michaela Manna) Swietnie zaiscenizowane sceny,co wazne z zachowaniem prawdopodobieństwa,realizmu. Powrot genialnego duetu Nolte-Murphy. Panowie dalej w formie,wciąż miedzy nimi iskrzy,czuć,ze to prawdziwa,męska przyjaźń.

kinoman77_filmweb

Coś jest na rzeczy z tym porównaniem do Manna, klimat miasta nocą oddany bardzo podobnie, ogólnie udana kontynuacja w gatunku kina, który w XXI wieku niestety zdechł.

kinoman77_filmweb

Mam wrażenie że przez przewrażliwienie polityczne komedie upadły bo nie można śmiać się z wielu rzeczy. Kino zdechło ale to wina obecnej krucjaty założenia knebla na wolność słowa.

ChubakaCieLubi

Tzw. "knebel na wolność słowa" wziął się stąd, że zbyt wielu zaczęło wolności słowa używać jako alibi dla pospolitego chamstwa, lub wręcz nienawiści.

ChubakaCieLubi

PS. W czym spora "zasługa" internetu - którego nie było w czasach powstawania filmów takich jak "48 godzin" i jego sequel.

jan_niezbedny0

Wystarczy zrobić moderację a nie można w imieniu paru chamów i chorych osób psychicznie, które zaśmiecają internet zakazać szydery, dystansu i odważnego humoru.

ChubakaCieLubi

Tylko, że to się już dawno przeniosło do życia publicznego - i niestety ma wielu fanów, wystarczy np. spojrzeć, jaki chlew robi z sejmu kaczynski.