PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=621733}

Następny jesteś ty

You're Next
2011
5,7 18 tys. ocen
5,7 10 1 17702
6,8 22 krytyków
Następny jesteś ty
powrót do forum filmu Następny jesteś ty

Fakt, faktem, że Crispian okazał się zdrajcą, natomiast całkowicie przewidywalne, wręcz po prostu pewne było to, że samochód, do którego się udał nie będzie działał. Następne - pewne było to, że przeżyje kobieta. ZAWSZE w takich filmach przeżywają kobiety! NIGDY nie zdarzyło się jeszcze w moim życiu, żebym widział w filmie, jak ostatnią pozostałą osobą przy życiu jest facet. To są dwa aspekty, które odejmują mojej ocenie filmu po jednym punkcie. Oprawa dźwiękowa - Nie przypadła mi do gustu piosenka odtwarzana z płyty u sąsiada, aczkolwiek dodawała uczucia lekkiej paranoi w połączeniu z widokiem zwłok mężczyzny. Pozostała muzyka, a właściwie dźwięki, które pojawiały się w trakcie filmu naprawdę na wielki plus. Szczerze, rzadko spotykam w takich filmach ścieżki dźwiękowe, które są w stanie spowodować u mnie ciarki, a tutaj to się stało. Myślałem, że krwi będzie więcej, ale jej niewielka ilość nie spowodowała spadku brutalności filmu. Napięcie na poziomie 7/10, klimat zagrożenia bardzo wysoki, jak dla mnie. Największym plusem jednak było to, że znaczna większość filmu to akcja, a nie bezsensowna gadanina.

8/10