PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=621733}

Następny jesteś ty

You're Next
2011
5,7 18 tys. ocen
5,7 10 1 17702
6,8 22 krytyków
Następny jesteś ty
powrót do forum filmu Następny jesteś ty

Nieznajomi

ocenił(a) film na 8

Ojojoj coś widzę że fabuła to ksero dobrego thrillera '' Nieznajomi '' z 2008r. Oby reżyser nie skopiował wszystkiego i nie zmienił tylko masek oprawcom :)

ocenił(a) film na 5
Dziku53

Myślałam , że tylko mi się te dwa filmy razem skojarzyły. Po zwiastunie może być całkiem podobny, oczywiście poza liczba ofiar . ;)

_Supernatural_

Bardzo podobał mi się film "Nieznajomi", mam nadzieję, że "Następny jesteś ty" również mnie nie zawiedzie

ocenił(a) film na 5
kacper6381

Ciekawie by było jakby np. jeden sprawca został uśmiercony, zawsze było by to coś innego. Pozostaje tylko czekać. ;)

ocenił(a) film na 8
_Supernatural_

Ostatnio wyszedł dość ciekawy film ''Noc oczyszczenia'' można śmiało oglądnąć w oczekiwaniu na ''You are next'' :)

ocenił(a) film na 5
Dziku53

Temat fajny, może być ciekawy. :D

Dziku53

Specjalnie dla Was obejrzałam Nieznajomych... na pewno trochę zaczerpnięto z thrillera, są pewne cechy wspólne, ale jeśli chodzi o mnie, to są to dwa różne filmy. Fabuła podejrzanie podobna... dom na odludziu, zaatakowana rodzina (w przypadku Nieznajomych para) i demoniczni ludzie w maskach, którzy nie pohamują się przed niczym. Właściwie znajdzie się parę mniejszych powiązań, ale You're next był zdecydowanie brutalniejszy, sprawcy kierowali się określonym motywem i nie szło im jak z płatka...

Na korzyść Nieznajomych o wiele bardziej przemawia realizm. You'are next jest zdecydowanie w tyle jeśli chodzi o ten punkt... o ile sama scena napadu jest prawdopodobna, to potem zaczyna się krwawa, ale jednak bajka. Takie rzeczy zdarzają się w Rambo, ale nie w prawdziwym życiu....

Trochę bardziej jestem za You're next - film był zdecydowanie ciekawszy. Ale oba mi się podobały.

ocenił(a) film na 8
cumartesi

W nieznajomych najbardziej przerażało to że motywy zabójców były zupełnie niezrozumiałe. Pamiętna końcowa scena z wytłumaczeniem jednej ze sprawczyń na pytanie ofiary '' Dlaczego nam to robicie ? '' - '' Bo byliście w domu '' nadaje tylko realizmu całemu filmowi i tego że takie coś mogło zdarzyć się każdemu z nas. Nie oglądałem jeszcze '' You are next '' ale na pewno zafunduję sobie jego seans, i wtedy będę mógł się w pełni wypowiedzieć na temat tego filmu i porównania go do nieznajomych :D