Nasza klasa

Klass
2007
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 44595
6,5 15 krytyków
Nasza klasa
powrót do forum filmu Nasza klasa

Byłam dzisiaj z klasą na tym filmie w kinie. Muszę powiedzieć,że film naprawde mną wstrząsnął. Jest naprawde mocny. Przesłanie myślę, że naprawde trafia do człowieka i warto sie zastanowic nad swoim postepowaniem. Po kilku minutach oglądania stwierdzilam, że sytuacja jaka panowala tam w szkole nie jest mi, mimo wszystko, obca. Na codzien spotykam sie z drwinami młodych ludzi wobec rówieśników. Moge nawet przyznac, że w mojej klasie panuje cos w rodzaju walki, lecz nie jest to tak jak na tym filmie. Juz nie raz starałam się załagodzic sytuacje, lecz nie jest to jednak takie proste, gdy ma sie przeciwko sobie wiekszość klasy. Uważam, że film powinien zostać puszczony we wszystkich szkolach, jako nauka i przstroga dla tych którzy sa niedojrzali. Powinni przejrzec na oczy oraz zastanowic sie nad swoim postepowaniem.

ocenił(a) film na 9
tanglewood

Ciężko jest się postawić wobec większość, ale sama popatrz... Było ich dwóch... Joosep i Kaspar... Gdyby poparła ich Thea, może dołączyłaby się też jej koleżanka (której imienia już nie pamiętam ;p ). W końcu klasa albo podzieliłaby się na dwa wrogie obozy, albo "liderzy" zrozumieliby, że stanowią mniejszość i popuściliby trochę...

ocenił(a) film na 8
krecik8

Ale każdy bał się wyłamać i każdy chciał być 'luzakiem' ;]