Jest napisane, że oparty na faktach. Kaspar na końcu nie popełnia samobójstwa, to ktoś wie jak to się skończyło? Trafia do więzienia czy co?
Skad mozna wiedizec co dalej jak film sie skonczył i nic dalej nie pokazali????!!!!!!! pewnie poszedl do wiezeienia ..,.......moze bedzie 2 czesc to sie dowiemy
No chyba logiczne, że to było pytanie do ludzi, którzy może coś gdzieś czytali, słyszeli historię czy coś. Nie pytam o gdybania, bo sama to mogę zrobić.
Problem tkwi w tym, że nigdzie nie ma informacji o takiej tragedii. Na pewno nie dotyczy to zajść w Finlandii, ponieważ one nastąpiły później.
Nasuwa się zatem pytanie, na jakich faktach nakręcono ten film?
hmm...na serio? co ty gadasz?;o
BTW wiem ze cos takiego bylo kiedys w Ameryce ze typ wszedł na lekcje i zastrzelil polowe klasy .....ale co? jak ? i dlaczego? nie pametam.....
Wpiszcie w wyszukiwarkę "Masakra w Columbine High School". Z tego, co wiem, film był właśnie wzorowany na tym wydarzeniu.
na tym wydarzeniu prawdopodobie był wzorowany Słoń.
Znalazłam na pewnej stronie:
Masakra w Columbine High School, gdzie w 1999 roku dwóch nastoletnich debili zabiło 13 osób (12 uczniów i nauczyciela), raniąc kolejne 24, odbiła się bardzo głośnym echem na całym świecie. Takie wydarzenie musiało stać się inspiracją dla filmowców, początkując proces twórczy owocujący dwiema produkcjami, które szybko zdobyły dużą popularność - Michael Moore nakręcił swoje Zabawy z bronią, a Gus van Sant Słonia. O ile Moore wykorzystał tragedię dla swojej (być może słusznej) krucjaty przeciwko powszechnej sprzedaży broni w USA, to van Sant podszedł do tematu w znacznie bardziej subtelny sposób - możliwe, iż jedyny, który sprawia, że przedstawiane wydarzenia da się w ogóle oglądać.
też staram się dowiedzieć czegoś więcej, niestety bezskutecznie.
jakby ktoś wiedział coś więcej na ten temat to proszę, żeby się wypowiedział.