ale czerpałem satysfakcje, że skończyło się jak się skończyło. Generalnie napięcie i frustracja sięga zenitu pod koniec filmu i nie wiem, czy wybaczyłbym twórcom inne zakończenie. Całość doskonale oddaje, jak znieczulica w społeczności - w tym wypadku klasy, nauczycieli i rodziców - może doprowadzić do tragedii. Ku przestrodze i mocna 8/10
Mocna 8/10 ?
Ty chyba żartujesz ...
Ten film to arcydzieło i zasługuje na 11/10 !
Ten film pokazuje jaka jest nasza społeczność i nie zapomnij, że ten film jest oparty na faktach, więc nie mów, że byś nie odpuścił twórcom, gdyby stworzyli inne zakończenie, bo przecież ta cała historia była prawdziwa, a nie wymyślona, ale w 100 % zgadzam się z początkiem twojego komentarza.
Wiesz - oparty na faktach nie oznacza, że jest retrospekcją tamtych wydarzeń, więc filmowcy mogli zadecydować co się stanie - jednak ostatecznie trzymali się autentycznych wydarzeń aż do ostatnich minut. Na szczęście KAŻDY użytkownik przyznaje pkt według własnego uznania ale szanuję Twoje 11/10. Tak, czy inaczej ode mnie 8/10, brawa dla Estończyków i co jeszcze - tylko rodzimym twórcom pożyczyć takich produkcji!