Nasza klasa

Klass
2007
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 44595
6,5 15 krytyków
Nasza klasa
powrót do forum filmu Nasza klasa

Zresztą możecie to zobaczyć. Lecz coś takiego widziałem po raz pierwszy.

ocenił(a) film na 7
milo_11

A jakaś głębsza refleksja? Ja widziałam podobne filmy i nie widzę w Klasie nic nadzwyczajnego. Dobry, ale nie zachwycający.

Pkropka

A jakie podobne filmy lepsze od naszej klasy widziałaś? Przepraszam , ale jeżeli oceniasz film Sucker Punch na 10/10 , to chyba nie ma z Tobą co dyskutować.

ocenił(a) film na 7
milo_11

Skoro jeden film przesądza o moim guście, to jak uważasz ;) Niestety o Twoim wypowiedzieć się nie mogę, bo nie oceniłeś ani jednego filmu.
Podobne filmy to Bang Bang Your Dead i tematycznie też Falę można podciągnąć. Co prawda nie powiedziałam, że uważam je za lepsze, po prostu Klasa się nie wyróżnia niczym szczególnym. Stąd moje pytanie, bo może zobaczyłeś coś więcej niż ja.

ocenił(a) film na 8
Pkropka

Dla mnie Nasza Klasa to faworyt spośród filmów o tej tematyce, ale masz rację, że niczym szczególnym się nie wyróżnia. Te filmy z natury są do siebie podobne i ten, który zobaczy się pierwszy raz robi największe wrażenie, a reszta już tak nie działa. Filmy o trudnej młodzieży maja to do siebie, jednak bardziej dosadne są filmy o narkotykach i innych uzależnieniach np. "Requiem for a dream" czy "Musisz żyć" (zrobił na mnie największe wrażenie).

ocenił(a) film na 9
VenneViolet

http://www.filmweb.pl/film/Ameryka%C5%84ska+zbrodnia-2007-334477 polecam ten film