W sumie każdy kto go ogląda to z pewnością powie O Matko! Tak, właśnie nawet i ja zareagowałam, lecz do dnia
dzisiejszego pomimo, że zobaczyłam ten film chyba z 10 razy to myślę nad jednym "Dlaczego Thea postąpiła tak
samolubnie?" , sądzę iż powinna się cieszyć, ze znalazł się jeden mądry i odważny człowiek który się postawił całej
tej bandzie debili, bo inaczej tego nie można nazwać. Po dłuższym zastanowieniu doszłam do wniosku, że się bała
tego wszystko , nie chciała być kolejną osobą do poniżania. Lecz kolejną sprawą jest cała klasa - jak tak można?!
Zamykać oczy na tak podłe poniżanie i traktowanie bliźniego, przecież wszyscy jesteśmy tacy sami. Wszystkim ta cała
"zabawa" jak widać się podobała, bo przecież "taka fajna dupa jest w centrum uwagii i jesteśmy za nim" - chore
myślenie. Sądzę, że pomimo tak zaskakującego zaskoczenia jestem dumna z Caspar'a za tak dzielne zachowanie,
jako jedyny poczuł to co czuł przez cały czas Joseph. Myślę, że zakończenie byłoby inne gdyby nie ta sytuacja na plaży,
to ich właśnie dobiło, wręcz można powiedzieć zabiło. Zabiło w nich całą miłość do świata i jakiekolwiek uczucia.
Poza tym może nie będzie to zbyt kulturalne ale sądzę, że dobrze zrobili. Z pewnością każdemu z nas tak siadłaby
psychika i postąpiłby tak samo.
Może i nie jest to film produkcji USA ale powiem jedno film wyszedł im nawet lepiej niż z efektami specjalnymi jakie
dołożyliby Amerykanie ;) Wielki szacun i jak najbardziej polecam i oczywiście 10/10 :)
Młoda, nie dojrzała. Ważniejsze dla niej było to co o niej pomyslą jej kumpele, niż Casper.