Nasza młodsza siostra

Umimachi Diary
2015
7,3 8,5 tys. ocen
7,3 10 1 8517
7,4 32 krytyków
Nasza młodsza siostra
powrót do forum filmu Nasza młodsza siostra

Mimo iz bardzo bym chciala wystawic wyzsza ocene, to naprawde nie jestem w stanie tego zrobic. Film po prostu mnie zanudzil. Ocena bylaby znacznie lepsza, gdyby calosc trwala max 80 minut, a nie ponad 120, ktore ciagna sie niemilosiernie.
Z drugiej strony pokazanie harmonijnego i spokojnego zycia Japonczykow, ich kultury i zachowan spolecznych na wielki plus. Do tego dobre zdjecia, malownicze widoki i mnostwo kwitnacych sakur bez dwoch zdan dodaja filmu uroku.
Swiadoma jestem, ze spokojna i wolna akcja mogla byc zamierzona, lecz na mnie ten zabieg podzialal, niestety, negatywnie.
Film oceniam na 5,5.

ocenił(a) film na 8
Stonnka

To ciekawe, bo ja przez całe dwie godziny nie mogłem oderwać wzroku, ale pewnie właśnie dlatego, że nic o tej kulturze nie wiem, chłonąłem każdy szczegół: co i jak jedzą, jak się modlą, jakimi jeżdżą pociągami... Paradoksalnie właśnie dla kogoś znającego znająca Japonię film może być nieco nudny — ale bez przesady...

ocenił(a) film na 7
mtuMTU

Moim zarzutem pozostaje jedynie "nic nowego", ale z drugiej strony zawsze miło obejrzeć takie kino.

ocenił(a) film na 5
Stonnka

Aż musiałem sprawdzić ten film po twoim komentarzu i praktycznie mogę się podpisać obiema rękami pod każdym słowem jakie napisałaś. Przesłodzili i przedłużyli do maksimum.