PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=589501}

Nasze dzieci

À perdre la raison
2012
6,6 677  ocen
6,6 10 1 677
Nasze dzieci
powrót do forum filmu Nasze dzieci

bo człowiek nastawia się na początku na zupełnie inne kino. (Spojler)
Ja byłam święcie przekonana, że będzie tutaj toczona walka między Andre a Murielle o względy
Mounira, pokazane coś jak w "Notatki o skandalu", że nie można się uzależniać aż tak bardzo
od drugiego człowieka i tracić z oczu swoich życiowych celów.
Tymczasem to film o kolesiu, który jest za leniwy, żeby samemu coś osiągnąć, więc woli
spocząć na laurach i dać się utrzymywać przez Andre, Andre, który nie ogarnia życia, tylko ma
kupioną rodzinę, Murielle, u której słabo jest pokazana depresja, które prowadzi do czego
prowadzi i wtrącona nie wiadomo po co historia z bratem Mounira.

Nie polecam, nuda, nuda, nuda.

ocenił(a) film na 8
Binula

Jeżeli film był historią, na którą nie nastawiałaś się, tzn. że Cię zaskoczył, ergo jakim sposobem mógł być nudny? ;) To chyba dobrze, jeżeli kino nie powiela schematów, lub chociaż podąża najmniej oczywistymi.

aboutdesouffle

Ale czy to coś pozytywnego, jak film zaskoczy nudą? Po prostu trailer wprowadza w błąd.

ocenił(a) film na 3
Binula

mnie rowniez rozczarowal ten film. z opisu wywnioskowalem, ze skoro zderzenie kultur, to film bedzie moze o przemocy, roznicy w wyznaniach, stylu zycia; to zas mdla historyjka o leniu, ktory namachal dzieci i sie zawinal oraz o zamulonej i zalekowanej cierpietnicy, ktora dala sobie naklepac baby. zenada

wojciech84

Ja również nastawiałam się na jakieś wielkie zderzenie kultur, problemy z wychowywaniem dzieci itp. w związku z tym, a tego w ogóle nie pokazano. Film mi się bardzo podobał, aczkolwiek opis jest mylący. Końcówka zdecydowanie podnosi ocenę, bez tego film byłby po prostu przeciętny.

ocenił(a) film na 9
Binula

"Murielle, u której słabo jest pokazana depresja" - Ależ cały film oparty jest właśnie o depresji, o chorobie - depresji poporodowej (nie mylić z inną odmianą tzw. Baby Blues). Gdybym wiedziała, nie wiem czy bym obejrzała. Ostatnio oglądałam dokument o przestępstwach w usa, gdzie przedstawiono podobny przypadek. Jak ważne jest rozpoznanie, terapia, farmakologia w takich przypadkach. Film oddaje przekonywająco przebieg choroby, z tragicznym skutkiem.

"Notatki o skandalu" - tam akurat, historia dorosłej kobiety, która wykorzystała seksualnie dziecko - nie ma co dopatrywać się sensu/czy tłumaczyć takie zachowanie.