Wydawało mi się, że film opierający się na założeniach, motywach (czy jak to nazwać) gry
komputerowej i do tego, gry będącej po prostu "ściganką", nie może się udać. Co to? Jakaś
starająca się powtórzyć sukces F&F opowiastka o niegrzecznych chłopcach w szybkich
samochodach? Wcale nie. Need For Speed przyjemnie zaskakuje od pierwszych scen.
Tak...Jakby ktoś pytał, jest w nim fabuła i to fabuła nie będąca jedynie pretekstem do pokazania
widowiskowych scen z udziałem bajecznie drogich fur. Samochody i wyścigi, owszem, cieszą
oko, ale równocześnie człowieka autentycznie ciekawi rozwój wydarzeń, choć ich przebieg jest
całkiem przewidywalny, przy czym fakt ten w żaden sposób nie przeszkadza w odbiorze filmu.
Może czas już skończyć z serią F&F i skupić się na godnym następcy? Liczę na kolejną część... z
równie dobrą muzyką, szybkimi samochodami i stałą obasdą :)
[MAŁE SPOILERY] mam dokładnie takie samo odczucie :D Strasznie mi było żal bohatera z wiadomych względów ;) Uwielbiam Aarona i jego aktorstwo. Fakt przez głos i pewne cechy jest aktorem charakterystycznym ale zupełnie mi to nie przeszkadza. Ciesze się, że po ciężkim BB wybrał coś "lekkiego". Może scenariusz to nie arcydzieło, jest przewidywalny ale jednocześnie fajny w odbiorze. Kilka momentów wciskało mnie w fotel, główny czarny charakter niesamowicie wkurzał, Michael Keaton był fajnym zaskoczeniem :D Kilka scen było prześmiesznych. Fakt momentami lekko przerysowane sceny - tankowanie przy jeździe - ale same odwalone fury są lekko przerysowane, sorry oczojebne, kanarkowe lamborgini nie jest? ;) Mnie się podobało to dodanie momentami patosu, czułam, że zrobił się z tego lekki dramat ale wcale mi to nie przeszkadzało. Ktoś się skarży że aktor miał zbolałą minę - ej sorry wsadzili chłopaka do pierdla za niewinność trudno by chodził uśmiechnięty i zadowolony ;)
"Nauka Spadania" bardzo fajny film z Aaron'em Paul'em w jednej z głównych ról. Jeśli lubisz tego aktora, a "Nauki Spadania" jeszcze nie widziałaś, to polecam.
własnie się wybiorę ^^ i chyba od razu zahaczę o resztę filmografii bo daje chłopak radę :D