NAjpierw the ring,godzilla,teraz taxi . Przykłady amerkanów,którzy nie potrafią sami wymyśleć dobrego filmu. Taxi Bessona to klasyka,a to co oni robią toż to kpina.Rozumiem ,że besson sprzedał scenariusz,ale sam fakt ,że Amerykańce kręcą nowe wersje nieśmiertelnych hitów to porażka. Nie pujdę to kina na ten film z czystej zasady i już EUROPA GÓRĄ. Ciekawe czy przerobią też Vidocq?
Taxi Bessona to nie klasyka.... to dno... ale tez jestem przeciwny robieniu nowych wersji...
uzasadnij ,że Taxi to nie klasyka. Takie posty to wpisują dzieci lat 13. Piszesz coś i nie argumentujesz. To ja powiem, że dupa. No i co? Taxi new york jest to DUPY. Pokaż mi magazyn o filmach w którym New York Taxi dostało coś powyżej 3 w skali na 10.
zgadzam sie ze amerykanskie przerobki zazwyczaj sa do kitu,ale jest wyjatek: "APARTAMENT" jest naprawde udanym filmem (oprocz totalnie hoolywodzkiej koncowki) i nawet lalus Hartnett gra przyzwoicie.
Hartnett to nie lalus (wbrew pozorom). Jest bardzo utalentowanym aktorem, tylko jakos nie moze dobrac sobie odpowiedniej roli... Brak mu troche umiejetnosci. W Apartamencie moim zdaniem zagral najgorzej z calej obsady (ktora i tak nie byla rewelacyjna). Przez to i przez fatalny montaz, znizylem ocene temu remakowi. Dalem 6, a dalbym moze nawet i 9 :).
heh alez cuz za wykwinte dno nie dosc ze glowna bochaterka jest czarna (no bo przeciez nie maja nic przeciwko czarnym ;]) dotego maly grubasek (no w koncu trza skonczyc z kreowaniem kinowych pieknosci) to jezcze babeczka kierowca ... czyzby amerykance zabrali sie za kono paradoksu ;]]]
no ale to taki niuasik a co juz calkowicie mnie rozbilo na czesci to to ze sceny poscigow(od wewnatrz taxi) byly krecone w studio (cos jak filmy z lat 60-70) ... no dajcie spokuj w dzisiejszych czasach ?!?!
ps. nie jestem rasista, nie mam nic przeciwko pulchnym, tak wiem zdazaja sie kobiety co umieja prowadzic... ale amerykancow to chyba nigdy nie zrozumiem
nie cicho znalazlem 2 dobre rzeczy w tym filmie
1. atrakcyjne ze ho ho bandytki zlodziejki
2. to ze po obejrzeniu filmu i puszczeniu z 2 pawi ma sie nie odparta ochote ogladnac oryginalne taxi Luca Bessona z Samym Naceri (pomimo ze sie ogladalo z 20 razy)