PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=466850}
3,6 43  oceny
3,6 10 1 43
Nie igraj z diabłem
powrót do forum filmu Nie igraj z diabłem

Po pierwsze zamiast domku na zadupiu czy czegoś w tym stylu mamy osiedlowy sklepik ogólno-spożywczy i zamiast bandy zdebilowaciałych nastolatków obserwujemy losy pracowników tego sklepu (i ich znajomych) podczas nocnej gierki w pokera.
oczywiście na tym się kończy oryginalność fabuły, bowiem dalej jest już standardowo - zamknięci bohaterowie vs zamaskowany (dzięki bogu) zabójca - tym razem zipperface:) Film jak przystało na slasher dostarczył mi dobrej rozrywki, nie nudził mnie ani chwili, a to dlatego, że zawiera niezbędne składniki:
-bohaterów, którzy nie irytują, ale jednocześnie nie jest mi ich szkoda, do tego znośnie zagranych
-różnorodne sceny śmierci ( o ironio - och pomysłodawcami były same ofiary:)
-troszkę krwawych scen (Jednak tu muszę zaznaczyć, że powinno być ich znacznie więcej)
-niezła muzyczkę
-niezłą lokację
-kilka zabawnych, choć w prostacki sposób scen
-krótki czas trwania i żadnych dłużyzn.
-dobre wykonanie techniczne - praca kamery, jakość obrazu, montaż itp - nic tu nie zalatuje amatorszczyzną.

Jeśli ktoś lubi slasherki, to warto rzucić okiem, ten jest jednym z lepszych jakie ostatnio odkryłem.

ocenił(a) film na 7
kangur_msc_CM

Zgadzam się w 100%.
Po tego typu filmach nie ma co oczekiwać doskonałej fabuły, wspaniałego aktorstwa i niesamowitych zwrotów akcji itd. itp.
Po prostu nic nie odstający od innych slasher.
Pozdrawiam!