PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10040970}

Nie ocali cię nikt

No One Will Save You
2023
5,3 5,8 tys. ocen
5,3 10 1 5759
5,9 15 krytyków
Nie ocali cię nikt
powrót do forum filmu Nie ocali cię nikt

Przez to, że główna bohaterka przez cały film nie wypowiedziała ani jednego słowa oglądało mi się to trochę jak jakąś kreskówkę. Szczególnie moment w którym, walczyła z tym małym obcym przy pomocy mopa :P Ale generalnie nie nudziłem się. Miałem mocne skojarzenia z Wojną Światów z 2005 albo ze Znakami z 2002 - szczególnie momenty buszowania obcych po jej domu.

Oczywiście największą głupotą w filmie moim zdaniem było to, że po pierwszej przetrwanej nocy dotarła do miasta a i tak nie udało jej się poprosić nikogo o pomoc. Kiedy wracała, żeby znowu bunkrować się w nocy przed obcymi tylko myślałem sobie: "Serrio? Na nic innego nie wpadła?" :P

Swoją drogą - w jednej z ostatnich scen jak jechała na rowerze miała na sobie bluzkę z tradycyjnymi, ludowymi wzorami, które bardzo kojarzyły mi się właśnie z tymi naszymi, polskimi. Czyżby główna bohaterka lub jej rodzina pochodziła ze wschodniej Europy czy po prostu takie bluzki są teraz w modzie?

ocenił(a) film na 5
Rebreg

Przecież poszła na policję i została opluta. Podejrzewam, ze to była jakaś matka tej dziewczynki, którą zabiła w swojej retrospekcji

Cielo89

No to byli jej rodzice, pisała o tym w liście na początku filmu do tej zabitej przyjaciółki.

A bluzka to tylko zwykła boho bluzka bez większego znaczenia.