PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=848823}

Nie patrz w górę

Don't Look Up
2021
6,7 154 tys. ocen
6,7 10 1 153891
6,0 77 krytyków
Nie patrz w górę
powrót do forum filmu Nie patrz w górę

100 x szok

ocenił(a) film na 10

Najpierw nie mogłem uwierzyć, że taki film powstał. Tak krytyczny wobec mediów, wobec elit. Później nie mogłem uwierzyć, że ktoś wymyślił coś tak głupiego, że to jest film popierający lewicowy punkt widzenia, że kometa jest symbolem kryzysu klimatycznego. Kolejny szok, że ktoś uwierzył w tak idiotyczne tłumaczenia. A największy, że taka rzesza ludzi to kupiła...
Choć reżyser (swoją drogą, niezły cwaniak. Jeżeli to był jego zamierzony efekt, to pełny szacun) mówi teraz, że tak, że to chodziło o prawicowców, o Trumpa, to trzeba być mocno ograniczonym intelektualnie żeby to kupić. Najbardziej mnie bawi kiedy tłumaczy się lemingom, że DiCaprio odgrywa rolę naukowca, którego nie chcą słuchać..! Co z resztą jest prawdą, bo to jest obraz naukowca, którego nie chce słuchać, ALE ESTABLISJMET!!! Którego sekują media, który jest poddawany wyszydzaniu, cancelowaniu. Tymczasem ogłupiałej ludzkości wmawia się, że to jest naukowiec, którego nie słuchają fioljarze, który krzyczy o klimacie!!! Nonsens goni nonsens, ale co tam, lemingoza wszystko połknie. Naprawę dawno nie było tak sprytnie zrobionego filmu!