Film slabow ,,wyczerpuje tamat'' Krótki i w zasadzie nie wiele konkretnego. Nic nie wnosi. Mam tez pewien niedosyt po obejrzeniu go. Wiezniowie uwazaja,ze zabojstwo i gwalt na dziecku nalezy sie kara, a na kobiecie to co? order? Jeden z mezczyzn sam siedzial za morderstwo, wiec nie rozumiem, ciekawa tez jestem za co siedzial koles z wytatuowana twarza.
no za krotki to fakt, mimo to oglada się go z zaciekawieniem i szkoda ze nie rozwinięto tematu. film jest jednak godny polecenia - nakręcono go już 14 lat temu...
gość z wytatuowaną twarzą siedział za rozboje
zgadzam się, dokument zdecydowanie za krótki ..
co do pedofilii to z pomocą idzie im państwo :/ budując ośrodki za grube miliony z naszych podatków jak ośrodek w Choroszczy !! Tu ciekawostka "Ale jak się okazuje, sąd takiej możliwości nie miał. Ustawa o przymusowym leczeniu obowiązuje od 8 czerwca 2010 roku. Najniższy wyrok za gwałt na dziecku to 3 lata. Więc pierwsi pacjenci mogą się tam pojawić dopiero w 2013 roku." źródlo: http://www.tvn24.pl/1,1722364,druk.html
Tak więc to marnotrawienie państwowych pieniędzy !!
Co dokumentu to zdecydowanie jestem po stronie więźniów ustanawiających w kwestii pedofilstwa prawo więzienne :) a później taki "poszkodowany" płacze, że nie może nawet na świetlicę iść :D ani przez moment nie było mi ich żal ..
Jest jeszcze jedna kwestia a mianowicie wymiar sprawiedliwości i jego "nieomylność". Była bodajże dwa tygodnie temu sprawa w programie Elżbiety Jaworowicz dot. chłopaka, który został uznany winnym gwałtu na nieletniej (16 lat miała). Chłopak dostał wyrok, rodzina mówiła, że w więzieniu był gnębiony, podobno chciał popełnić samobójstwo w konsekwencji chłopak zmarł. Co się okazało to to, że pani prokurator zawierzyła tej dziewczynie olewając dowody (brak nasienia chłopaka, bilingi) w ostatecznym rozrachunku wyszło na jaw, że dziewczyna kłamała !! Owszem spotkała się z tym chłopakiem doszło do zbliżenia (czego on nie negował) ale nie kontaktu płciowego .. następnego dnia dziewczyna miała ów kontakt ale ze starszym facetem !! Tak więc karać pedofilii i to mocno ale z dowodami nie do podważenia bo sporo jest przypadków, kiedy to wymiar sprawiedliwości spieprzył komuś życie ..
Ale Ty piszesz bzdury człowieku...przecież seks z osobą 16-letnią jest legalny (tzn.wtedy kiedy partner/partnerka się na to godzi). To nie jest żadna pedofilia. Pedofilia jest poniżej 15 roku życia w polskim prawie.
Mimo wszystko samosąd jest zły. Zdarzają się przypadki, że do więzienia trafiają niewinne osoby. Kto odpowie za ich krzywdę?
Trzeba innych kar dla pedofilów.
"Wiezniowie uwazaja,ze zabojstwo i gwalt na dziecku nalezy sie kara, a na kobiecie to co? order?"
??!! (!!!!!)
Bredzisz od rzeczy, że aż żal...
Jesli nie rozumiesz sarkazmu i nie potrafisz czytac ze zrozumieniem to zastanow sie dwa razy czy chcesz sie wypowiadac. Facet zamordowal kobiete a twierdzil,ze morderstwo na dziecku jest karygodna zbrodnia. Takie ,,przyganial kociol garnkowi''.
Jesli sie ze mna nie zgadzasz to wnies cos do tematu zamiast stwierdzac ,,zal'' nie uzasadniajac swojego zdania i wypowiadajac sie w tak dziecinny i zalosny sposob.
maxymalne patole, myślą, że są lepsi od tych pedofilów a prawda jest taka, że są tacy sami, izolować to całe ścierwo niech się tam cwelą i wybijają ten z.a.j.e.b.a.ł i zgwałcił dzieciaka to jest gorszy od tego który z.a.j.e.b.a.ł i zgwałcił swoją żonę czy od tego który zasztyletował dziadka no śmiech na sali i ten i ten i ten jest gównem które trzeba eksterminować, nie ma żadnej różnicy! Jak ktoś kogoś morduje to jest mordercą i w takich przypadkach jestem za kodeksem Hammurabiego zamordowałeś to też zostaniesz zamordowany, zgwałciłeś to też zostaniesz zgwałcony, zgwałciłeś i zamordowałeś też zostaniesz zgwałcony i zamordowany i nie ma żadnego znaczenia kogo, co gdzie i jak to zrobiłeś mord człowieka to mord człowieka a gwałt człowieka to gwałt człowieka bez względu na to czy jest to dziecko, kobieta, mężczyzna, kaleka etc.
Mimo wszystko zrobienie krzywdy dziecku to chyba najgorsze co może być. Wiadomo, że jak ktoś zabija kobietę, dziadka to też są to osoby bezbronne no ale taka istotę jak dziecko, bezbronną, naiwną i że tak powiem taką, która zgrzeszyć nawet nie potrafi to jest dla mnie niepojęte. Ale zgadzam się z tym co piszesz i za morderstwo umyślne kara śmierci. Za pedofilię też bo taki śmieć jeśli wyjdzie na wolność może powtórzyć zbrodnię. Aha, widać, że prawo chroni kryminalistów. Zamiast kary śmierci wypuszcza się ich na wolność poprzez co właśnie większość z nich powtarza zbrodnię. I teraz pytanie. Lepiej byłoby takiego pedofila i mordercę zabić czy lepiej niech odsiedzi wyrok wyjdzie i przez niego kolejna osoba i jej rodzina będzie cierpiała? No ale żyjemy w chorym świecie ważniejszy morderca niż potencjalne ofiary. A to nie koniec farsy bo np taki Breivik dostał z tego co pamiętam 21 lat więzienia - w Norwegii nie ma dożywocia. Także tylko czekać aż piękniejsze czasy dla morderców nadejdą do Polski - lewackie myślenie zniszczy naszą cywilizację
no Norwegowie to podobno "cywilizacja na wyższym poziomie", za takich rzekomo się uważają, no jak widziałem w jakich warunkach ten cały Brevik odsiaduje wyrok to byłem w szoku, kolo ma lepiej w celi niż ja na kwadracie heheeh, dużo by tu gadać a akurat lewacy nic nie mają do kary śmierci po prostu nie możemy wprowadzić takowej dopóki jesteśmy w UE a moim zdaniem przydałaby się oczywiście w rozsądnych wymiarach tylko za najgorsze przestępstwa a nie jak w Chinach czapa nawet za oszustwa podatkowe;)
Otóż rządy w Europie zachodniej to rządy lewicowe także mają oni coś wspólnego z brakiem kary śmierci i warunkami w jakich mordercy odsiadują wyroki. Oczywiście lewakiem może być tak zwany rzekomy konserwatysta bo przecież tam na zachodzie dziś konserwatyści promują małżeństwa homoseksualne czy adopcje przez pederastów dzieci.
Zepsucie ogarnęło zachód i jedną z wypadkowych jest właśnie ten brak kary śmierci, obrona praw człowieka, która przejawia się w tym, że typ morduje 20 osób i tak jak piszesz siedzi w wypasionej celi. Te rządy to patologia i na pewno nie będzie lepiej a coraz gorzej.
Zresztą niedługo nie będzie niczego ;) bo biały człowiek wymiera. Wolimy pęd za kasą, karierę niż bycie rodzicem więc pewnie za 50 lat białych będzie mało i będą nimi rządzić Araby z Afrykanami.
Przepraszam za zboczenie z tematu ale to wszystko się wiąże w całość a łącznikiem są właśnie lewacy
eee widzę masz też skrajnie prawicowe poglądy a każda skrajność jest zła..bez przesady, mówię-wszystko dla ludzi ale w granicach rozsądku, powiem szczerze, że nie chciałbym żyć w republice kościelnej rodem z bliskiego wschodu a np w Polsce kościół ma bardzo duże wsparcie od rządu i ku temu zmierzamy, czyli raczej lewaki nami nie rządzą, bo ci raczej kościoła nie lobbują i za to ich lubię, ale tylko za to;) zbaczając z tematu Norwegia akurat nie jest w UE i się im nie dziwię z takimi złożami ropy są samowystarczalni i nie muszą się prosić o hajsy względem akceptacji wszystkiego co wymyślą w Hadze..
Wiem, że nie jest ale tylko dlatego, że sama nie chce. Można powiedzieć, że mentalnie pasuje do UE. Otóż słuchaj, ja nie muszę mieć skrajnie prawicowych poglądów i one tutaj nie mają nic do rzeczy. Sytuacja ma się tak, że dziś w tej wolnej i demokratycznej Europie realizuje się jakieś stalinowsko-hitlerowskie projekty gdzie dąży się do zbudowania jednej wielkiej republiki. Gdzie wielki brat sobie ustala, że np marchewka to owoc, ustala emisję CO2 dla wszystkich krajów. To jest wielka walka o kasę, a tę walkę toczą ludzie o lewicowych poglądach. Jak sobie spojrzysz na ich życiorysy to wielu z nich ma jakieś konotacje z komunizmem. Także nie wiem co ma skrajna prawica do oceny rzeczywistości, która nas otacza.
takie patologiczne k***y muszą sobie znaleźć kogoś w ich mniemaniu gorszego od nich, kogo mogą nienawidzić i gnębić, a przez to sami poczuć się lepiej. Bydło i tyle, więcej pogardy we mnie wzbudzalo niż sami pedofile.