Nie zadzieraj z fryzjerem

You Don't Mess with the Zohan
2008
6,2 193 tys. ocen
6,2 10 1 193323
5,2 26 krytyków
Nie zadzieraj z fryzjerem
powrót do forum filmu Nie zadzieraj z fryzjerem

żenujace!

ocenił(a) film na 1

nie wiem jak możecie się śmiać na tym filmie, poziom humoru jest tu na poziomie nastolatka (nie obrażając ich oczywiście) nie było żadnego prawie momentu w którym bym się porządnie uśmiał, delikatny uśmiech pojawił się tylko przy tym jak grał w pingponga granatem oraz jak włożył sobie piranie do majtek, poza tym niestety bardzo słaby!

ocenił(a) film na 3
marekpic

Zgadzam się, co do poziomu humoru. Nie wiem, czy to jest komedia, czy raczej parodia komedii. Humor jest mocno przesadzony, przekracza granicę absurdu i chyba też granicę dobrego smaku.

seb_kon

Lubie Adasia Sandlera i tylko z Jego powodu postanowiłam obejrzeć powyższą komedie(?) Niestety zawiodłam się okrutnie:( film jest stanowczo poniżej jakiegokolwiek poziomu, dla mnie przede wszystkim wydał się niesmaczny (zwłaszcza te kocie ruchy przy obcinaniu sędziwych babć !!!) być może nie rozumiem owego poczucia humoru, ale dobrze mi z tym :)
Podsumowując : Stanowczo odradzam

ocenił(a) film na 7
marekpic

Przeciez to dobra komedia, o co wam chodzi :O nie zrozumieliscie wszystkiego? Mnie sie podobało ;) pozdrawiam!

aaaa no i Emmanuelle Chriqui .... mniam

ocenił(a) film na 1
ramed

Ten film jest tak głupi, że nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać. Nieźle pokazuje co prawda problemy poszczególnych grup etnicznych, ale momentami jest tak niesmaczny, że szkoda słów.

ocenił(a) film na 1
ramed

dobra komedia? niezła prowokacja! skoro uważasz że dobra to podaj przykłady!

ocenił(a) film na 7
marekpic

Jesteście strasznie słabi.
Jest sporo dobrych momentów, chociażby te jego wszystkie ponadprzeciętne możliwości, sprzedaż elektroniki (Sony?) w stylu bliskiego wschodu (kto kupował auto w Niemczech ten wie o co chodzi), strzyżenie starszych pań (i nie tylko), telefony do Hezbollah itd. Nie jest to komedia wszechczasów ale na tle pozostalych komedii ostatniego okresu jest niezłe.
i tyle na ten temat.

ocenił(a) film na 6
ramed

Chociażby sklep z elektroniką, który niszczy marzenia imigrantów(nikt nie wyrwie się ze sklepu z elektroniką hehe) - świetny motyw.
A takich jest więcej

ocenił(a) film na 1
ramed

niestety jak dla mnie te przykłady co przytoczyłeś były nieśmieszne

a to co mnie szczególnie drażniło to to, że:
- ruchy posuwisto-zwrotne Adama Sandlera, nie powiem, było to może na początku nawet śmieszne, ale jak widziałem t jego ruchy co 5 sekund, to aż się nie dobrze robi
- posuwanie babci i lizanie babci (bo takie sceny też były)są co najmniej niesmaczne
- ten Fantom był całkowicie nieśmieszny
- słowo sex występuje chyba w każdym zdaniu
- rasistowskie podejścia i uprzedzenia do żydów i arabów
- jego nad przyrodzone możliwości nie są niestety śmieszne
- zakończenie było całkowicie denne (to jak się arabowie jednoczą z żydami terefere!)

na plus można zaliczyc:
- fajny fryzura na początku filmu;)
- fajne majtki;)
- po angielsku Adam Sandler mówił z fajnym akcentem;)

ocenił(a) film na 7
marekpic

Kazdy ma swoje poczucie humoru. a nie bylo tam zadnego rasizmu, on własnie wysmiewal sie z tego podejsia stereotypowego (dlatego naa koncu haapy end o pojednaniu itp), zbyt doslownie odbieracie film i wystawiacie kiepska ocene :(

ocenił(a) film na 6
marekpic

"- rasistowskie podejścia i uprzedzenia do żydów i arabów " No jasne Adam Sandler jest antysemitą lol. W tym filmie żydzi i arabowie śmieją sie sami z siebi. A jeśli sądzisz że to jest rasizm tzn. że filmu nie zrozumiałeś ( a to raczej trudne było bo do skąplikowanych nie należał )

ocenił(a) film na 10
marekpic

Jakiś super wrażliwy jesteś - pewnie jeszcze przed okresem dojrzewania, że wszystko cię bulwersuje.

ocenił(a) film na 7
caryca84

Zgadzam sie :) dobra opinia :) brawo caryca84!

ocenił(a) film na 7
marekpic

Film jest na tyle kontrowersyjny, że niemal pewne było podzielenie sie widzow na za i przeciw humorowi Sandlara. Teraz tylko bedzie toczyc sie spor i przekonywanie na swoją stronie. Moim zdaniem bez sensu ; )

Ciesze sie że miał odwage nakręcić cos takiego. Wg mnie jest to zdecydowanie lepszy krok niż stworzenie bezpłciowego filmu który nie bedzie zły, nie bedzie dobry, bedzie poprostu średni. Co za tym idzie, nie wywołałby może furory wśród widzów (chociaż napewno by go oglądneli fani Sandlera). Przy tym tytule jednak zatrzymałem sie na dluzej, bo jednak cos sie dzieje. Jest jakaś reakcja...
Dlatego moim zdaniem warto powiedzieć czemu mi się film podobał (lub nie), a nie zaczynać "nie wiem o co Wam chodzi w tym filmie, był przecież świetny".

Zatem do brzegu ; )

Nie przecze, że humor możnaby określić mianem "na poziomie nastolatka", ale ja to jakoś od początku filmu inaczej widziałem. Nikt pewnie zaczynając oglądać ten film nie spodziewał się że zobaczy człowieka zwiniętego w precla ; D ? I o to chodzi. Po pierwszym "śmiesznym" momencie nie wiedziałem czego moge się spodziewać za 15 sekund. Czasami może faktycznie niesmaczny (babcie), ale cóż ; ) Ogolnie mi się podobał.

ocenił(a) film na 8
marekpic

przeciez to komedia! posuwiste ruchy przy obcinaniu babc tak was odrzucaja? przeciez to sa zarty- ludzie po 60 tez maja zycie seksualne czy chcecie czy nie. nie ma co sie tak oburzac.
Z erotyki tez mozna sie smiac!