Historia wciągająca, koncertowa gra aktorska, główna bohaterka to słynna w latach 30. i 40. Hedy Lamarr. Film wart obejrzenia, moja ocena 7.
Niedawno leciał na TCM, pewnie jeszcze będą emitować.
Film na podstawie powieści Margaret Carpenter
Ja mam nagrany na dekoderze. Widzę, że muzyka Roya Webba czyli zapowiada się uczta dla uszu. A pod innymi względami?
Pewnie też uczta dla oczu bo występuje tam Hedy Lamarr, uchodząca za piękność przełomu lat 30 i 40, choć aktorka nie bardzo wybitna.
A ja zanim zobaczyłem film a tylko słyszałem o nim to myślałem, że będzie tam grał Vincent Price. Bo on lubił grać w takich "naukowych" horrorach a tytuł skojarzył mi się z taką tematyką.
Właśnie ja też myślałam, że to jakiś horror będzie, a tu thriller. Z Hedy to w sumie nic nie widziałam, ale z Georgem Brentem to Mroczne Zwycięstwo, ale mi tam nie bardzo pasował:/
Ja parę filmów widziałem. Najbardziej podoba mi się film "Samson i Dalila" z 1949 (zdecydowanie według mnie najlepsza wersja opowieści o Samsonie). Była tez w "Historii ludzkości" (1957), gdzie była Joanną d'Arc; z czarno-białych widziałem "Gorączkę nafty" z 1940 i "Tortillę Flat" z 1942. Ale najbardziej zapadła mi w pamięć jako Dalila.