Niebezpieczny eksperyment

Experiment Perilous
1944
5,8 199  ocen
5,8 10 1 199
Niebezpieczny eksperyment
powrót do forum filmu Niebezpieczny eksperyment

Historia wciągająca, koncertowa gra aktorska, główna bohaterka to słynna w latach 30. i 40. Hedy Lamarr. Film wart obejrzenia, moja ocena 7.
Niedawno leciał na TCM, pewnie jeszcze będą emitować.

Film na podstawie powieści Margaret Carpenter

ocenił(a) film na 6
Nelka_2

Właśnie niedawno skończyłem oglądać.

ocenił(a) film na 6
denticulatus

Ja mam nagrany na dekoderze. Widzę, że muzyka Roya Webba czyli zapowiada się uczta dla uszu. A pod innymi względami?

ocenił(a) film na 6
Lady_Eowyn

Pewnie też uczta dla oczu bo występuje tam Hedy Lamarr, uchodząca za piękność przełomu lat 30 i 40, choć aktorka nie bardzo wybitna.

ocenił(a) film na 6
denticulatus

Myślę, że będzie dobry.

ocenił(a) film na 6
Lady_Eowyn

A ja zanim zobaczyłem film a tylko słyszałem o nim to myślałem, że będzie tam grał Vincent Price. Bo on lubił grać w takich "naukowych" horrorach a tytuł skojarzył mi się z taką tematyką.

ocenił(a) film na 6
denticulatus

Właśnie ja też myślałam, że to jakiś horror będzie, a tu thriller. Z Hedy to w sumie nic nie widziałam, ale z Georgem Brentem to Mroczne Zwycięstwo, ale mi tam nie bardzo pasował:/

ocenił(a) film na 6
Lady_Eowyn

Ja parę filmów widziałem. Najbardziej podoba mi się film "Samson i Dalila" z 1949 (zdecydowanie według mnie najlepsza wersja opowieści o Samsonie). Była tez w "Historii ludzkości" (1957), gdzie była Joanną d'Arc; z czarno-białych widziałem "Gorączkę nafty" z 1940 i "Tortillę Flat" z 1942. Ale najbardziej zapadła mi w pamięć jako Dalila.

ocenił(a) film na 6
denticulatus

Aj, jakie ja mam duże zaległości:/