Niebiańska plaża

The Beach
2000
6,8 96 tys. ocen
6,8 10 1 95867
5,5 29 krytyków
Niebiańska plaża
powrót do forum filmu Niebiańska plaża

Książka

ocenił(a) film na 8

Ktoś czytał ?

ocenił(a) film na 10
goodvibestyla

Ja 2 razy i bardzo ona odbiega od filmu.

ocenił(a) film na 8
elf17

Ale pozytywnie czy negatywnie ?

ocenił(a) film na 10
goodvibestyla

Myślę ,że zdarzenia w książce były ciekawsze tzn można byłoby je podłączyć pod to co już jest filmem, a tak poza tym w filmie nie ma jednej z kluczowych postaci z książki.
PS: A tak by the way mieszkam w Rzeszowie i kilometr ode mnie mieszka osoba która mieszkała w Tajlandii i na tej wyspie Phi Phi w trakcie kręcenia filmu poznałem tą osobę przez przypadek na lokalnej siłowni i wszystko mi ta osoba powiedziała (mężczyzna)
To był największy przypadek mojego życia chyba p

ocenił(a) film na 10
elf17

Poza tym kocham i film i książke.

goodvibestyla

Książka jest znakomita! Film się niestety nie umywa, głównie przez mnóstwo rozbieżności.

ocenił(a) film na 5
goodvibestyla

Książka świetna, chociaż może wydać się dziwaczna. Jak kto lubi. Mi podobała się bardzo, a czytałam jeszcze w gimnazjum. Chyba przeczytam ponownie.

ocenił(a) film na 6
goodvibestyla

Książkę czytałem, filmu nigdy nie widziałem, ale właśnie zamierzam niedługo nadrobić to ;)

ocenił(a) film na 6
xmrrx

Aha, książka mi się bardzo podobała, głównie dlatego, że była czymś innym niż typowy thriller, sensacja czy melodramat. Nie była to też książka dla dzieci, jak wiele przygodowych. Aż dziwne, że przygodowe dla dorosłych nie mają takiego przebicia na rynku. Zwłaszcza, że to zwykle oni prowadzą monotonne życie i przydałoby się im od niego oderwać. Z tego co widzę, film niekoniecznie musi mi się spodobać... a już zwłaszcza, że to film z okresu kiedy dicaprio nie był jeszcze taki fajny... No cóż, zobaczymy.