PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8091}

Niebiańskie istoty

Heavenly Creatures
1994
7,0 13 tys. ocen
7,0 10 1 12790
7,2 20 krytyków
Niebiańskie istoty
powrót do forum filmu Niebiańskie istoty

...ale sposob opowiedzenia tej historii nie za bardzo do mnie przemawia.Mam wrażenie że twórcy bardzo chcięli pokazac świat wyobraźni,niesamowitą telepatyczną więź bohaterek,ich wyobcowanie i szaleństwo ale zrobili to trochę nieudolnie. Wolałabym żeby film był bardziej mroczny ale to oczywiście moje osobiste preferencje.Irytująco momentami.
Mimo wszystko-obiektywnie film z pewnością nie zalicza się do złych.
Mam jedno pytanie.Czy pamietnik cytowany w filmie jest autentyczny?

ocenił(a) film na 9
Likte

Fragmenty pamiętnika czytane zza kadru są autentyczne. Peter Jackson bardzo szczegółowo zapoznał się z faktami i starał się uczynić swoją historię jak najwierniejszą prawdzie historycznej.

ocenił(a) film na 6
Likte

Zgadzam się z Tobą na 100%. Przy pewnych scenach czułam wręcz zażenowanie sposobem przedstawienia tej historii. Jednak jeśli machnie się ręką na sposób realizacji i da ponieść samej opowieści, to film staje się nawet całkiem, całkiem.

ocenił(a) film na 5
rysio_snajper

Ja też mam mieszane uczucia co do tego filmu. Z jednej strony duży plus a oryginalną realizację, ale minus za irytującą grę.

użytkownik usunięty
rysio_snajper

wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.. . ps. zupa ci sie przypala.

ocenił(a) film na 8
Likte

Mam wrażenie że twórcy bardzo chcięli pokazac - powiedzieli Ci, co twórcy chcieli pokazać??

ocenił(a) film na 7
Unibet_78

Jak sam słusznie zauważyłeś,napisałam-mam wrażenie co chcieli pokazać.Wrażenie to nie jest pewność.Każdy chyba po obejrzeniu danego obrazu ma jakieś wrażenia.Może źle ubrałam w słowa to co chciałam w swoim komentarzu przekazać. Czepialski jesteś no ;-P

ocenił(a) film na 8
Likte

wiem, czepiam się, sorki:P

użytkownik usunięty
Likte

wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.. . ps. zupa ci sie przypala.