...ale sposob opowiedzenia tej historii nie za bardzo do mnie przemawia.Mam wrażenie że twórcy bardzo chcięli pokazac świat wyobraźni,niesamowitą telepatyczną więź bohaterek,ich wyobcowanie i szaleństwo ale zrobili to trochę nieudolnie. Wolałabym żeby film był bardziej mroczny ale to oczywiście moje osobiste preferencje.Irytująco momentami.
Mimo wszystko-obiektywnie film z pewnością nie zalicza się do złych.
Mam jedno pytanie.Czy pamietnik cytowany w filmie jest autentyczny?
Fragmenty pamiętnika czytane zza kadru są autentyczne. Peter Jackson bardzo szczegółowo zapoznał się z faktami i starał się uczynić swoją historię jak najwierniejszą prawdzie historycznej.
Zgadzam się z Tobą na 100%. Przy pewnych scenach czułam wręcz zażenowanie sposobem przedstawienia tej historii. Jednak jeśli machnie się ręką na sposób realizacji i da ponieść samej opowieści, to film staje się nawet całkiem, całkiem.
Ja też mam mieszane uczucia co do tego filmu. Z jednej strony duży plus a oryginalną realizację, ale minus za irytującą grę.
wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.. . ps. zupa ci sie przypala.
Mam wrażenie że twórcy bardzo chcięli pokazac - powiedzieli Ci, co twórcy chcieli pokazać??
Jak sam słusznie zauważyłeś,napisałam-mam wrażenie co chcieli pokazać.Wrażenie to nie jest pewność.Każdy chyba po obejrzeniu danego obrazu ma jakieś wrażenia.Może źle ubrałam w słowa to co chciałam w swoim komentarzu przekazać. Czepialski jesteś no ;-P