Niebo o północy

The Midnight Sky
2020
4,9 32 tys. ocen
4,9 10 1 32183
4,2 23 krytyków
Niebo o północy
powrót do forum filmu Niebo o północy

Uwaga, zaniżona ocena :/

Nie jest to ani Doom, ani Interstellar, czy Star Trek, czyli nie ma BAM!, WOW!, WAAARP!...
ale są za to proste ludzkie uczucia i... nie będzie spojlera.

Znajdź je, a docenisz przekaz.
Podpowiem, że nie będąc rodzicem nie zrozumiesz, a nawet będąc rodzicem możesz nie poczuć.

Są rzeczy ważne i ważniejsze dla umysłu
(:

Od taka niespodzianka dla tych co mają filmowe owsiki i nie potrafią skupić się na przekazie ;)

ocenił(a) film na 3
kobi_poland

Nie zrozumiesz bo nie masz Brajanka. Przepraszam ale argument wyciągnięty z dolnego końca pleców. Film jest zrozumiały od początku do końca. Natomiast jest miałki. Po filmach Cloneya nikt nie spodziewa się łubu-dubu, pif paf lasery, wow, więcej laserów. To nie tarantino, to nie to kino
Film jest słaby do tego stopnia iż nie jest wstanie obronić się sam, potrzeba wytrychu w postaci "bo nie masz dziecka" nie zrozumiesz. Sorry każdy ma bądź miał jakąś rodzinę i jakieś w niej dzieci. Zakładając że wykształciliśmy jakąś uczuciowość wyższą jesteśmy w stanie poczuć dramat, Jeżeli jest dobrze nakręcony. Takie gnioty ratuje tylko argumentum at nimosz brajanka.

ocenił(a) film na 8
kubajec_return

A najlepszy jest argument film jest zły bo tak ...

ocenił(a) film na 3
Rafaelll80

Gdzie napisałem, że film jest zły bo tak. Proszę przeczytać mój oryginalny komentarz do filmu jeśli wola.

ocenił(a) film na 7
kubajec_return

Dobrze, że coś rozumiesz :)
Ja do 25 roku życia nie czułem, choć po części rozumiałem temat ojcostwa, ale oglądając filmy o tematyce rodzinnej, nie odbierałem ich tak jak teraz.
To jakbyś 8 latka spytał się czy smaczniejszy jest Lager, czy Porter ;) Większość dzieci wypluje oba i powie, że to ohydztwo (:

Mój komentarz raczej jest do tej większości, którzy nie znają nawet dorobku Clooneya, a lecą z Top propozycjami Netfilmika i/lub wszystko kategoryzują w jeden kanon filmów, MUSI SIĘ dziać!!! lub: oceniają film nie znając go całego, czy dają ocenę jaka jest średnia, bo nie mają wyrobionego własnego gustu... itd.
Mi taki miałki się podobał na 7, choć i 6 dla krytyków to za dużo, ale o gustach się nie dyskutuje ;)

ocenił(a) film na 3
kobi_poland

Ok. Właśnie na filmwebach trochę o gustach się dyskutuje. Rozumiem też, że optyka rodziców się często zmienia, Mój odbiór tego to insza inszość.
Wszystkiego dobrego i miłego dnia.