Niebo o północy

The Midnight Sky
2020
4,9 32 tys. ocen
4,9 10 1 32183
4,2 23 krytyków
Niebo o północy
powrót do forum filmu Niebo o północy

Jestem wielkim fanem wszelkiego "postapo". Pożeram w ogromnych ilościach książki w tej tematyce ,przeważnie na nocnych zmianach w formie audio. Wiele z nich to potencjalne hity filmowe. Z trylogią Metro i całym uniwersum na czele. Chociaż naj-najbardziej ucieszyła by mnie ekranizacja trylogii Andrieja Diakowa, szczególnie jej ostatnia część to murowany hit kinowy. Ale z drugiej strony, nie takie potencjalne hity już spieprzono...
Wracając do tego tutaj filmidła to, nie jest żle. Efekty są ok. Obsada też. Jest parę dłużyzn które jak widzę niektórym wydały się nie do przejścia. Ja dotarłem do końca bez większych obrażeń.
Przyznam że ze względu na ww. względy "postapo" czekałem na wyjaśnienie co to się "odiwaniło" na tej naszej Ziemi. Nie jest to wprost wyjaśnione, ale... Cała planeta pokryta jest jakimś dymem jakby wymieszanym z pyłem czy coś w tym rodzaju. Jest też zatrute powietrze ale nie wiadomo czym... Nic nie mówi się o promieniowaniu, ale... W jednej z rozmów jest mowa o Chinach, Rosji i Indiach że niby z czymś tam się nie zgadzają czy coś... Jest mowa też o jakimś błędzie, że ktoś czegoś nie przewidział... No i tak naprawdę nie wiemy co się stało.