Niecne uczynki

Dirty Deeds
2005
6,2 14 tys. ocen
6,2 10 1 14451
4,5 2 krytyków
Niecne uczynki
powrót do forum filmu Niecne uczynki

Nigdy ale to nigdy w życiu nie widziałem mniej ambitnego filmu niż ten!! NIGDY!!

Nie było żadnego porządnego wątku przewodniego... Najważniejszą rzeczą która zmusiła tego gościa do wykonania zadań była miłość do dziewczyny, ale czemu K mać w ogóle nie zostało to ukazane... Była jedna pieprzona scena w której powiedział "tylko na tobie mogę polegać i..." i K mać nic!
Żadnej aluzji na końcu, żadnego przesłania, żadnej ambitnej postaci, a co gorsza niektóre postacie były śmieszne... kto w USA dałby Ferrari dzieciakowi który ma 18 lat?!?!

Wszystkie sceny z imprezy... Ba!! Cała impreza została wciśnięta już po napisaniu scenariusza, bo reżyser stwierdził że to będzie za krótkie... Nosz K mać! Co za kretyństwo... Impreza (1/3 filmu) nie miała żadnego związku z całą resztą!

Gangsterzy tego śmiesznego gościa wysadzają samochód temu cwaniaczkowi... Ale dlaczego jemu?!?! Przecież złym charakterem był ten gościu co trzymał koperty... A to był zwykły osiłek, który robił wszystko dla kasy.

No i jednocześnie wspomnę, że zły charakter uchodzi "na sucho", postać młodszego brata urywa się pod koniec filmu i już o nim nic nie mówią, a tych dwóch gości z imprezy... Skąd oni w ogóle się wzięli w tym filmie?!?! Nie mam pojęcia!

Ogólnie porównanie tego filmu do American Pie, to jak głoszenie herezji... bo choć według wielu to zwykły film o cyckach, to miał sens, fabułę, motyw i efekt wyszedł bardzo fajnie. Ja jestem fanem AP, i uważam, że to nie dorasta do pięt AP.

ocenił(a) film na 5

Zdecydowanie w 100% się zgadzam z powyższą wypowiedzią.
Film naciągany do granic możliwości. Fabuła niezdecydowana, pisana na kolanie, jakby na odpiernicz.

PadreTovaros

osobiscie film mi sie podobal! ciekawy pomysł ale niestety z Toba sie zgodzic musze bo film strasznie przewidywalny i czasem az zalosny. Akty takie jak znalezenie przebrania co do parkowania samochodów, zbyt banalne i jednoczesnie nie mozliwe, tak rozumiem ze to komedia ale zeby nakrecic film "na odpierdol" bo inaczej nie potrafie tego opisac to nawet lepiej sie nie zabierac. To moje zdanie ale film dosc zabawny i mysle ze warto zobaczyc ;D

moja ocena? no nie wiem trudno powiedziec.. moze 4/10