Wystarczyła jedna scena, żeby przekonać się, ze już chyba w każdym filmie USA lewacy i sataniści maczają łapy. Komedia śmieszna i dobrze zagrana, było miło do czasu sceny, w ktorej kolega glownego bohatera z bólem przyznaje się do tego ze jest republikaninem i chrześcijaninem. Reakcja jest taka jakby mówił o chorobie wenerycznej. To nie jest śmieszna sytuacja, to jasny przekaz czym mastać się chrześcijaństwo- religią zmarginalizowaną, dla fanatyków, sekciarzy i ludzi zacofanych. Bohater jest przestawiony jako człowiek z zasadami, uczciwy, taki obraz jest budowany i nagle jebs. Ten miły, uczciwy facet w taki właśnie sposób reaguje na informacje o tym ze jego przyjaciel jest chrześcijaninem. Ukrywał to przed nim, bo bal się właśnie takiej reakcji. Niesamowite to jest. Niesmaku po tej scenie nie może osłodzić nawet piękna Charlize Theron, która jest producentka tego filmu i pewnie zaplanowała taki przekaz będąc skrajną lewaczką.
A może właśnie ta scena miała coś głównemu bohaterowi uzmysłowić. Aby popatrzył czasem na świat z innego punktu widzenia.
Tego typu przekazów było więcej. Bogaty bialas. Tematyka ślubów gejowskich, co chwile coś z lewej strony wtrącali instalując przekonania. Film ok ale po co ta propaganda.
Dokladnie. Rozpisalem sie we wlasnym komentarzu o tym. Biali - neonazisci, bialy bogaty - glowny zly bohater niszczacy srodowisko, bialy prezydent - glupi jak but. Jest tego wiecej. Czarny chrzescijanin? Nie do pomyslenia. Republikanin? To juz w ogole. Odnosi sukces dzieki wierze w siebie? Jak to mozliwe. Rasistowski film wzgledem i bialych, i czarnoskorych ludzi. Nastawianie przeciwko sobie.
We wszystkim masz rację, ja to widzę w innych filmach, często. Źle się dzieje i te ataki na kościół z każdej strony.... Jeszcze zatęsknią za logiką i katolikami.
Jeśli oceniłeś ten film na 9 to ja nie wiem czy ty wiesz wogóle gdzie ty żyjesz (ew kto ci płaci), że o logice nie wspomnę
Ten film to marksitowska pralnia mózgów. W zasadzie innych holywood obcnie nie wypuszcza. Mamy się oswoić z kobietą prezydentem. A jakże rozsądną, która zajmuje się drzewkami. Są też biali jako podnóżki Pani i tradycyjne półgłówki.
Komedia na poziomie Jaś wlazł w g hahaha.
Komedia może i śmieszna ale na maxa rasistowska i nietolerancyjna, chceścijanie, biali, hetero i republikanie pokazani w jak najgorszym świetle. Film propagandowy