PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33184}

Nieodwracalne

Irréversible
2002
7,2 49 tys. ocen
7,2 10 1 48522
7,3 43 krytyków
Nieodwracalne
powrót do forum filmu Nieodwracalne

Pierre który przez cały film sprawia wrażenie faceta spokojniejszego, bardziej zrównoważonego, rozsądniejszego, ogólnie bardziej "okrzesanego" i nie stroniącego nawet od filozofii, w kontraście do Marcusa - typowego "wyszczekanego" i napalonego samca alfa nie stroniącego od używek; w finale to Pierre traci kontrolę nad emocjami i obserwujemy słynną scenę z gaśnicą.
Jeszcze cholernie ciekawe jest to że zmasakrowany zostaje przypadkowy awanturnik a nie główny filmowy czarny charakter; prawdziwy gwałciciel obserwuje to wszystko z uśmiechem a dwójka głównych bohaterów nawet nie zdaje sobie z tego sprawy. Mrozi.

ocenił(a) film na 6
guliver_filmweb

Zgadza się ginie nie ten co trzeba....

ocenił(a) film na 2
slobi

No, a skąd wiesz? To który był "tym właściwym"?

ocenił(a) film na 2
GdzieToKino

Już wiem. Ginie nie sprawca gwałtu, ale też i nie niewiniątko. W klubie pokazał na co go stać, pewnie i w życiu też. A gwałciciel stał obok.
Swoją drogą, dziś film ze scenami z takiego klubu już nie ujrzałby światła dziennego.

ocenił(a) film na 2
guliver_filmweb

Człowieku, dam Ci dobrą radę - lecz się. Ocena "arcydzieło" wiele pokazuje...

ocenił(a) film na 10
GdzieToKino

Ojej, przepraszam; to już nie mogę ocenić filmu (swoją drogą, bardzo dobrze odebranego przez krytyków i widownię) na 10/10 bo jeden użytkownik FW bez avatara się obrusza? Jest pandemia, akurat teraz Wielkanoc 2021 r. a Ty komentujesz jakiś wpis sprzed 4 lat tylko z powodu najwyższej oceny dla filmu XD Ja też dam Ci dobrą radę - więcej luzu

ocenił(a) film na 2
guliver_filmweb

Ojej, czy Ty naprawdę nie rozumiesz, że forum FW jest specyficzne? Wpis może być i sprzed 15 lat i to nic nie zmienia, przemyśl to.
Czy ja Ci bronię tak oceniać? Nie, tylko zwracam uwagę, że to jest nienormalne... Mogę to uzasadnić, jeśli chcesz.
Nad avatarem pomyślę ;-)

ocenił(a) film na 10
GdzieToKino

Jak chcesz to uzasadnij, w końcu to forum jest też od wymiany poglądów; chociaż mniej więcej wiem czego się spodziewać - chory film, brutalne sceny, tu gwałt, tu gaśnica, bla bla. Wiele dobrych filmów nie jest łatwych i przyjemnych a "Nieodwracalne" to nie jest epatowanie przemocą dla samej przemocy

GdzieToKino