PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142797
5,8 35 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Skąd tak niska ocena?

użytkownik usunięty

Moim zdaniem to jeden z najlepszych filmów SF ostatnich lat. Wciągająca historia, z niebanalną fabułą, świetna muzyka
i oprawa wizualna. Czego chcieć więcej? Nie jest to arcydzieło i zgadzam się z niektórym słowami krytyki no ale 6,7/10?
bez jaj...

Daję na wyrost 10/10. Szczerze między 8-9.

ocenił(a) film na 6

Co jak co ale moim zdaniem fabuła była dość banalna. Wiele wątków zostało spłyconych a jak na złość naprawy dronów ciągnęły się w nieskończoność. Moment w którym okazało się, że Sally tak naprawdę nie istnieje jest wyczuwalny już na długo przed a zamiana ukochanej na Freemana w ostatniej scenie jest dla mnie tak oklepaną, że aż żenującą. Na plus mogę dać natomiast, że nie widziałem salutowania i amerykańskiej flagi.

użytkownik usunięty
blasito

i dlatego oceniłeś ten film gorzej od "Pojutrze" oraz na równi z arcydziełem jakim jest "Parker" gz.

ocenił(a) film na 6

O gustach się nie dyskutuje, proponuje przyswoić sobie tą sentencje. No i Pojutrze jest już filmem dość starym i równie dawno go oglądałem. To co podobało mi się jak miałem wiele mniej lat nie koniecznie musiało by mi się podobać teraz a nie mam w zwyczaju oglądać filmów więcej niż raz. A co do Parkera to po filmie z Stathamem nie oczekuje niczego poza wielką napierdalanką ale napierdalanka nie powoduje, że film jest od razu dla mnie dobry. I wg mnie Adrenalina była o niebo lepszym filmem jeśli chodzi o filmy Stathama. Niepamieć to wg mnie film aspirujący a po takim oczekuje czegoś więcej a temu filmowi moim zdaniem tego zabrakło. No i te efekty rzeczywiście były ekstra tyle, że efekty to rzecz do kupienia a dobrego pomysłu i dobrego oddanie tego pomysłu nie da się kupić.

użytkownik usunięty
blasito

Efekty nie były przesadzone, bardziej zwracałem uwagę na historię i muzykę. Mówiąc o oprawie wizualnej miałem na myśli zamysł artystyczny; wygląd zniszczonej ziemi czy samej "Thety".

ocenił(a) film na 8

Film świetny tyle w temacie

nie wiesz dlaczego tak niska ocena? bo to gniot.

użytkownik usunięty
tomeq208662

mocny argument

argument taki jak każdy inny... Zauważ że w Twojej skali ocen górują tylko oceny 9-10, rzadko kiedy pojawia się coś innego.. wiec nasuwa się jeden wniosek... taki z Cienie znawca, że łoooo c...j. Dlatego zamiast zakładać takie głupie tematy weź się za oglądanie filmów i wyrób sobie szersze spojrzenie na temat obiektywnego oceniania filmów...

użytkownik usunięty
tomeq208662

Zanim napiszesz coś takiego zobacz filmy, które oceniłem najwyżej. BTW kolejny raz rzucasz ogólniki. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7

Prawda. Oblivioin jest dobrym filmem. Z pewnością nie rewelacyjnym, daleko mu do tego. Po prostu dobrym. Daję lekko naciąganą siódemkę. Byłoby może nawet osiem, ale w niektórych momentach rozwój akcji wydaje się być nierówny. Szybki początek, powolny środek, znów szybki koniec. Dosyć dziwny argument, wiem, jednak odczuwam to jako poważną wadę. Jest też kilka luk w fabule, ale spodziewałem się tego.

ocenił(a) film na 8

Również wysoko oceniam, świetnie zrealizowane kino. A dla szukających luk polecam kanał Planete. ;)

ocenił(a) film na 9
zsamot

Już dawno nie widziałem tak dobrego SF, dobrze, że Abrams się do niego nie dobrał

użytkownik usunięty
zsamot

Ludzie, którzy idą do kina żeby odnajdywać luki nie mają na celu dobrej zabawy, chcą pokazać jakimi są "znafcami" i wyżyć się w internecie. Krzyż na drogę.

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się ,bardzo dobry i wczutkowy film,świetne efekty dźwiękowe i wizualne.Muzyka wymiata....