a w takich wieśniackich czechach jest wcześniej niż w USA
Właśnie wróciłem z kina, film fajny może w Czechach jest wcześniej bo jakby nie patrząc kraj lepszej kategorii niż Polska w sumie nie wiem jak to działa.
No nie żartuj. Czechy to małe państewko, które bardzo by chciało być Niemcami, ale nijak nie może. Europejska 3 liga.
Najmniejsze europejskie państwa są najbogatsze i każdy z nas by chciałby tam się najlepiej urodzić. Nie chodzi o wielkość. Czechy są bardziej rozpoznawalnym krajem niż Polska i mają wyższy styl życia nie uznaje ich się za kraj wschodniej Europy tak jak Polskę pomimo że polska jak Czechy są w centralnej Europie. Może Czeska Republika to nie pierwsza liga ale wyższa niż Polska niestety.
Oj, zdecydowanie nie każdy. I nie, nie są bardziej rozpoznawalnym państwem. Liczbę znanych Czechów można policzyć na palcach, a i historycznie nigdy nie odgrywali większej roli. Kompleksy przemawiają przez Ciebie i lata wmawiania społeczeństwu, że wstyd być dumnym z własnej tożsamości narodowej.
Ja nie posiadam kompleksów tylko mówię fakty. Znanych Polaków można policzyć na palcach również. Dodam również ze za granicą mają inne imiona np. Nicolaus Copernicus nikt się nie domyśli skąd pochodził. Więcej turystów odwiedza Czechy. Mówisz ze są butni i oceniają z góry nie wiem takich nie poznałem może masz racje ale niestety Polscy są tacy sami. Za każdym razem jak przyjeżdżam do Polski i pytam się "Co słychać" to Polacy odpowiadają negatywnie zamiast "u mnie wszystko dobrze" Polacy narzekają cały czas, każda wypowiedz jest negatywnie nacechowana gdzie jesteś przykładem. Czechy nie są małym państwem. Malta czy Lichtenstein są małymi państwami. Styl życia w Czechach jest wyższy, pensje są wyższe, uniwersytety lepsze. I są bardziej rozpoznawalni widzie z innych krajów (Japonia, kanada Australia) znają bardziej Czechy niż Polskę.
Sam zacząłeś od negatywnie nacechowanej wypowiedzi. Idąc tym tokiem myślenia to Ty jesteś człowiekiem gorszej kategorii niż Trynkiewicz bo on jest bardziej rozpoznawany, a o tobie nikt nie słyszał. O ile w ogóle to jest prawda z tą rozpoznawalnością to nie ma to żadnego znaczenia w tym kontekście, pomijając to że Czechy to chyba najbardziej z prostytucji są znane... Malta to też jest przecież zadupie jakieś.
Doprawdy? No to sprawdz zasady funkcjonowania czeskiej ochrony zdrowia.Jedna z lepszych w Europie. Swietnie zorganizowany system edukacji i ubezpieczen spolecznych.O wiele lepiej zorganizowany system podatkowy.Mniejsza smiertelnosc na raka.Wiekszy poziom zadowolenia z zycia,sprawdz statystyki.I lepszy system dystrybucji kinowej.
Żadne z powyższych nie sprawia, by uznawać Czechy za coś więcej, niż małe państewko w Europie środkowej. Ludzie są tam butni i patrzą na innych z góry, choć nie widzą że są przez to zwyczajnie śmieszni.