PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114187
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Niesamowity? Pf... Nie można nazwać tego filmu Niesamowitym. Chciałem obejrzeć akcję, walkę, dużo ciętych tekstów Pająka, a zobaczyłem 2 godziny historyjek miłosnych Parkera. Dodatkowo powala mnie historia powstania Zielonego Goblina w tym filmie. Norman umiera a jego śmiertelnie chory synalek zostaje przystępcą, tylko dlatego, że Spidey nie chciał dać mu swojej krwi bo jak sam mówił :"Zabiłoby to go". Ale nie! Wygląd Rhino to sowiedzka kupa żelaza pokazana na 5 minut przed końcem filmu. Electro nie był aż tak zły, ale no... Dillon był biały, zakładał żółto-zielony strój, ale rozumiem twórców filmu, gościu paradujacy w zielonych rajtuzach nie siałby grozy wśród mieszkańców NY, chyba, że zostałby przedstawiony w taki sposób jak w kreskowce Spectacular Spider-Man. Oczywiście efekty specjalne były bardzo dobre, tak samo muzyka Zimmera, którą nadal mam na swoim telefonie od czasu do czasu, ponieważ tylko to (i efekty specjalne) najbardziej mi się podobało.

ocenił(a) film na 7
Anubius

Akurat historia powstania Goblina była epicka -może odbiegająca od Oryginału aczkolwiek ciekawa i taka ..zła sama w sobie.Ale to było realne - gostek wkurza się po tym jak ktoś zabiera mu jedyną nadzieję na przeżycie.Rhino był kijowy,porównując jego wygląd do pierwotnych wyglądów tej postaci które mogły być w filmie
http://vignette1.wikia.nocookie.net/amazingspiderman/images/4/44/Art-amazing-spi der-man-rhino-13b.jpg/revision/latest?cb=20140603143615
http://vignette4.wikia.nocookie.net/amazingspiderman/images/1/17/Best-rhino-conc ept-art-from-the-amazing-spider-man-2-ive-seen.jpg/revision/latest?cb=2014052700 4134
Elektro wyglądał jak ryba,ale podobal mi się jego Image w filmie.Nie lubię tej love story Petera i Gwen ,tym bardziej że oni schodzili się i rozstawali kilka razy ,ale ogólnie było ok .

ocenił(a) film na 2
dawid10809

15 minut przed końcem dałem 2 i dobrze ze nie zobaczylem konca bo dalbym 1. najbardziej beznadziejny sposób zarobienia kasy jaki widziałem w ostatnich kilku latach

ocenił(a) film na 7
rafiirsko

Problem leżał w tym że oni zbyt chcieli to urealnić ,dodatkowo przegięli z przeniesieniem komiksu w ekran .No i nie przemyśleli żartów pajączka ,bo np w wersji animowanej żartował fajnie a ta scena pościgu za ciężarówką i to 'panie kryminalisto' itd było żałosne .No i suit pajączka był za bardzo różowy ,powinien być bardziej czerwony .

ocenił(a) film na 2
dawid10809

ale przyznasz, że udawany cieniutki głosik pasował do kostiumu?

ocenił(a) film na 7
rafiirsko

Tak właśnie wyobrażałem sobie głos pajączka.To był epicki glos,tak jak walki

ocenił(a) film na 7
dawid10809

A ten strój był bardzo fajny, nie przesadzaj. Napewnno lepszy od tego pseudokostiumu w TASM1, chociaż masz rację - powinien być bardziej czerwony, nie karmazynowy.

ocenił(a) film na 7
Anubius

Suit sam w sobie był niemal idealny -pamiętam komiksy z serii Ultimate i grę Ultimate Spider-Man i suit był niemal identyczny.Jedyną różnicą był kolor .Suit z TASM I był taki..zbyt zaawansowany .Na plus jest ta wersja Harry'ego,co prawda bardziej mi się podobał u Raimiego Goblin,bo przynajmniej pokazali że Goblin i Spider man są sobie równi.

ocenił(a) film na 7
dawid10809

Widziałem wcześniej te fotki Rhino i przyznam, że byłyby lepsze od tego gówna wykorzystanego w filmie.

ocenił(a) film na 4
Anubius

Dokładnie beznadzIeja pare scen zrobionych na poziomie np jak skakał z wieżowca to było ciekawe ale to show nikt i nic sie dla niego nie liczyło poza tym szkoda Wogole pisac o tym

ocenił(a) film na 8
Anubius

Przecież 2/3 filmu to była akcja

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

Jeśli masz na myśli rozterki miłosne Parkera to masz rację

ocenił(a) film na 8
Anubius

Ehh wróć do lat 90tych i do filmów z Seagalem i Willisem

ocenił(a) film na 5
Anubius

Normalnie jedyny film o superbohaterach, w którym trzymałem kciuki za tych złych... I te rozterki miłosne jak z jakiegoś romansidła...