To się chyba nazywa myślenie perspektywiczne =)
A na serio, to zobaczymy czy jedynka się "przyjmie" czy będzie klapa. Jeśli będzie klapa to pewnie dwójkę sobie podarują.
Moim zdaniem jedynka i dwójka były nawet nie takie tragiczne. Ale faktycznie trójka faktycznie bedzie ciezka do pobicia chociaz jak patrze na zwiastun tej czesci to mysle ze wszystko jest mozliwe ;D
Po prostu ludzie mają takie głupie przekonanie, sam pamiętam jak oglądałem pierwszy film z Spisermanem uznałem że parker wygląda ja pedofil i chyba dopiero w 3 części doszedłem że to jest jednak dorosły facet, ale każdy film mi się podobał i z tym będzie tak samo :), teraz wypisują a jak seria ultimate się skończy a zacznie jakaś następna od Stana Lee ludzie zareagują tak samo :), więc jebać ich i tak wszyscy na to pujdą do kina, serio
Poczekamy zobaczymy :) "Spider-man" jest nie najgorszy (mam na myśli wszystkie części ) ma swoje wzloty i upadki ;) a co to "Amazing Spider-man" zwiastun fajny ale poczekam z ocenianiem czy 2 bd klapą czy hitem na film.
"Spider-man" jest nie najgorszy (mam na myśli wszystkie części )"
Nie mówię że to zły film, ale potencjału nie wykorzystali zupełnie.
Odnosząc się do twojej wypowiedzi nie miałam na myśli tg że twierdzisz iż to zły film ale to że moim zdaniem jest on całkiem niezły :)
Albo Hobgoblin...
jesli kolejność przeciwników jest taka jak w animowanym serialu z lat 90-tych to w pierwszym odcinku był Lizard,(czyli sie zgadza) to w sequelu moga zrobić Skorpiona, Mysterio albo Hobgoblina. To tylko oczywscie moje luźne spekulacje, ale chętnie zobaczyłbym tych przeciwników w filmie. Tymbardziej uważam tak, że twórcy nie będą chcieli wykorzystywać tych samych wrogów, które pojawiły się u Raimiego (tak jak Nolan nie wykorzystał tych od Burtona i Schumachera w swoich Batmanach), jedynymi takimi Die-hard villainami które być muszą tak czy inaczej to Green Goblin i oczywiście Venom :) (w serii Batmanów taką postacią jest oczywiście Joker i został on wykorzystany w pierwszej serii i w reboocie, Bane'a nie liczę, bo Schumacher tak skopał tą postać że Nolan musiał jakoś sie do tej sytuacji odnieść ;P )
Raczej nie ... W komiksie Roderick Kingsley ukradł technologię i formułę dającą supersiłę Normanowi, który uważany za zmarłego ukrywał się w Europie.
W serialu to nie Kingsley sie przebierał za Hobgoblina tylko Jason Philip Macendale i Osborn sprzedał mu prototyp stroju Goblina zanim sam został "zainfekowany". Zresztą myslę że obecność ProtoGoblina w jedynce świadczy o zamiarach twórców na kontynuowanie tego wątku w przyszłych epizodach.
Ale oczywiscie masz rację, ze w komiksowych pierwowzorach to Roderick Kingsley był pierwszym z Hobgoblinów a Osborn był Green Goblinem był jeszcze wcześniej. :)
Wiem, pamiętam . A co do Proto-Goblina to w sumie nie wiem czy będzie w TASM. A z Goblinów zobaczyłabym jeszcze Menace i Grey Goblina.
Hm, u Nolana jest Joker, Two-Face, Bane i Catwomen, czyli czterech z starych filmów
Czyli Nolan wziął po jednej postaci z każdego poprzedniego filmu. Jeszcze tylko Poison Ivy powinna zostać poprawiona, bo Freeze i Riddler aż tacy tragiczni nie byli.
Słyszałem plotkę że Spiderman jest robiony do kolejnego Avengers;) W końcu pajączek był podobno "ulubioną" postacią marvela;) bardzo często też występował z innymi bohaterami, jak fantastyczna czwórka czy kapitan Ameryka;) więc czemu by nie zrobić drugiej części;)
Wplecenie Pająka do Avengers to dobry pomysł, tylko "The Amazing Spider-Man" powstaje w wytwórni Sony, która wypożyczyła sobie Spider-Mana od Marvela. Marvel do Mścicieli wrzucał tylko postacie ze swojej rodzimej wytwórni filmowej, więc sequel "The Avengers" będzie jedną wielką masakrą praw autorskich jeśli miałby tam wystąpić Spider-Man (czyt.: marne szanse).
Z kolei to by było trochę bez sensu,że w NY(u Paramount) znany był tylko Iron Man,a u Sony w NY w "Niesamowitym Spider-manie" tylko Spider-man.