PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 113851
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Co?

ocenił(a) film na 10

Jeszcze jedynka nie wyszła a tu już dwójka. :LOL:

ocenił(a) film na 7
Mateuszek123321

To się chyba nazywa myślenie perspektywiczne =)
A na serio, to zobaczymy czy jedynka się "przyjmie" czy będzie klapa. Jeśli będzie klapa to pewnie dwójkę sobie podarują.

agawa87

Na pewno jedynka zarobi sporo zielonych więc następstwem jest dwójka.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

...Na która nikt nie pójdzie bo zakładam ze to będzie kompletna klapa.

bizonen

No gorzej niż oryginalna trylogia raczej nie będzie.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Moim zdaniem jedynka i dwójka były nawet nie takie tragiczne. Ale faktycznie trójka faktycznie bedzie ciezka do pobicia chociaz jak patrze na zwiastun tej czesci to mysle ze wszystko jest mozliwe ;D

bizonen

Co wy macie z tym TEASEREM (bo to nie jest zwiastun jeszcze) który moim zdaniem wyszedł świetnie.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Kwestia gustu. Moim zdaniem jest beznadziejny do kwadratu ;p

ocenił(a) film na 6
neo_angin

Po prostu ludzie mają takie głupie przekonanie, sam pamiętam jak oglądałem pierwszy film z Spisermanem uznałem że parker wygląda ja pedofil i chyba dopiero w 3 części doszedłem że to jest jednak dorosły facet, ale każdy film mi się podobał i z tym będzie tak samo :), teraz wypisują a jak seria ultimate się skończy a zacznie jakaś następna od Stana Lee ludzie zareagują tak samo :), więc jebać ich i tak wszyscy na to pujdą do kina, serio

neo_angin

Poczekamy zobaczymy :) "Spider-man" jest nie najgorszy (mam na myśli wszystkie części ) ma swoje wzloty i upadki ;) a co to "Amazing Spider-man" zwiastun fajny ale poczekam z ocenianiem czy 2 bd klapą czy hitem na film.

Tindela

"Spider-man" jest nie najgorszy (mam na myśli wszystkie części )"

Nie mówię że to zły film, ale potencjału nie wykorzystali zupełnie.

neo_angin

Odnosząc się do twojej wypowiedzi nie miałam na myśli tg że twierdzisz iż to zły film ale to że moim zdaniem jest on całkiem niezły :)

użytkownik usunięty
neo_angin

Ale szczególnie lepiej też nie...

Trójka miała słabiutką fabułę. Mój ulubiony villiain został zgwałcony przez Raimiego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
napruto

To było niezłe napruto.

ocenił(a) film na 1
Mateuszek123321

A co może jesteś taki głupi że myślałeś że na jedynce się Spider man skończy?

patryk250

ciekawi mnie jaki będzie następny przeciwnik

patryksnake

to będzie Batman

Mati_JCVD

ha ha

ocenił(a) film na 7
patryksnake

Osama Bin Diesel

patryksnake

to bedzie doktor manhatan, i podejzewam ze pajaczek przegra :D

użytkownik usunięty
patryksnake

Tak na serio - zapewne Zielony Goblin.

Albo Hobgoblin...
jesli kolejność przeciwników jest taka jak w animowanym serialu z lat 90-tych to w pierwszym odcinku był Lizard,(czyli sie zgadza) to w sequelu moga zrobić Skorpiona, Mysterio albo Hobgoblina. To tylko oczywscie moje luźne spekulacje, ale chętnie zobaczyłbym tych przeciwników w filmie. Tymbardziej uważam tak, że twórcy nie będą chcieli wykorzystywać tych samych wrogów, które pojawiły się u Raimiego (tak jak Nolan nie wykorzystał tych od Burtona i Schumachera w swoich Batmanach), jedynymi takimi Die-hard villainami które być muszą tak czy inaczej to Green Goblin i oczywiście Venom :) (w serii Batmanów taką postacią jest oczywiście Joker i został on wykorzystany w pierwszej serii i w reboocie, Bane'a nie liczę, bo Schumacher tak skopał tą postać że Nolan musiał jakoś sie do tej sytuacji odnieść ;P )

użytkownik usunięty
Bloodbane

Raczej nie ... W komiksie Roderick Kingsley ukradł technologię i formułę dającą supersiłę Normanowi, który uważany za zmarłego ukrywał się w Europie.

W serialu to nie Kingsley sie przebierał za Hobgoblina tylko Jason Philip Macendale i Osborn sprzedał mu prototyp stroju Goblina zanim sam został "zainfekowany". Zresztą myslę że obecność ProtoGoblina w jedynce świadczy o zamiarach twórców na kontynuowanie tego wątku w przyszłych epizodach.
Ale oczywiscie masz rację, ze w komiksowych pierwowzorach to Roderick Kingsley był pierwszym z Hobgoblinów a Osborn był Green Goblinem był jeszcze wcześniej. :)

użytkownik usunięty
Bloodbane

A ten ProtoGoblin jest już pewny czy nadal to spekulacje?

użytkownik usunięty
Bloodbane

Wiem, pamiętam . A co do Proto-Goblina to w sumie nie wiem czy będzie w TASM. A z Goblinów zobaczyłabym jeszcze Menace i Grey Goblina.

ocenił(a) film na 5
Bloodbane

Hm, u Nolana jest Joker, Two-Face, Bane i Catwomen, czyli czterech z starych filmów

użytkownik usunięty
MeLegia

Czyli Nolan wziął po jednej postaci z każdego poprzedniego filmu. Jeszcze tylko Poison Ivy powinna zostać poprawiona, bo Freeze i Riddler aż tacy tragiczni nie byli.

Mateuszek123321

Słyszałem plotkę że Spiderman jest robiony do kolejnego Avengers;) W końcu pajączek był podobno "ulubioną" postacią marvela;) bardzo często też występował z innymi bohaterami, jak fantastyczna czwórka czy kapitan Ameryka;) więc czemu by nie zrobić drugiej części;)

ocenił(a) film na 7
Abaraham

Wplecenie Pająka do Avengers to dobry pomysł, tylko "The Amazing Spider-Man" powstaje w wytwórni Sony, która wypożyczyła sobie Spider-Mana od Marvela. Marvel do Mścicieli wrzucał tylko postacie ze swojej rodzimej wytwórni filmowej, więc sequel "The Avengers" będzie jedną wielką masakrą praw autorskich jeśli miałby tam wystąpić Spider-Man (czyt.: marne szanse).

ocenił(a) film na 4
mac1991seth

Z kolei to by było trochę bez sensu,że w NY(u Paramount) znany był tylko Iron Man,a u Sony w NY w "Niesamowitym Spider-manie" tylko Spider-man.

ocenił(a) film na 7
Mojzesz_trzeci

Może na początek wystarczyłby sam crossover Spider-Mana i Iron Mana jak to miało miejsce w wypadku seriali i komiksów?