PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114187
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

W sumie to nie produkcja Motion Pictures, tak jak Thor, Avengers, czy Kapitan Ameryka. Stąd moje pytanie. Czy ktoś był już na seansie i zna może odpowiedź na moje pytanie?
Z góry dziękuję za pomoc.

użytkownik usunięty
Tongari

Słyszałem że zamiast sceny po napisach jest reklama X-Men: Przeszłość która nadejdzie :)

ocenił(a) film na 9

tak są bodaże 1 scena na końcu

ocenił(a) film na 10

Tak, ale nawet na seansie w dubbingu scena była z napisami.

użytkownik usunięty
ThePinkFin

Spoko, chodzi mi o to że lepiej się skupić na akcji gdy nie ma napisów :)

ocenił(a) film na 10

Czyli twierdzisz, że wolisz dubbing? (tylko nie pisz że lektor bo go w kinach nie ma)

użytkownik usunięty
ThePinkFin

Wiem o tym że lektora nie ma, czy ty myślisz że jestem tępy?

ocenił(a) film na 10

Chyba sam tak myślisz - ja tego nie sugerowałem. A teksty w nawiasie nie są najważniejsze więc nie skupiaj się na tym.

użytkownik usunięty
ThePinkFin

No wiem ale to tak zabrzmiało

Tongari

podobno jest jakaś scena z Mystique

ocenił(a) film na 7
Karolina945

Nie podobno tylko na penwo ;)
Warunkiem Fox na to by Webb reżyserował film było umieszczenie w nim zapowiedzi Days of Future Past ;)

Dealric

No to super. Chętnie zobaczę jakąś zajawkę X-menów na dużym ekranie.
Dziękuję za odpowiedź, chłopaki.

Dealric

wiem. piszę 'podobno', bo sama tego nie widziałam ;)

Karolina945

W sumie powinienem napisać "Dzięki chłopaki i dziewczyny" :)

ocenił(a) film na 4
Tongari

Informacja z pierwszej ręki - zostałeś dobrze poinformowany. Po napisach końcowych jest scena z X-Men, nic związanego konkretnie z The Amazing Spider-Man ; )

ocenił(a) film na 6
LillyAn

Nie mam zamiaru iść do kina na spidermana, ale bardzo wyczekuje x-menów, więc mogłabyś zdradzić w szczegółach co było w tej końcowej scenie? :)

ocenił(a) film na 4
Shirocat

Dokładnie ta scena, którą wrzucił THE_ONE101 ; )

LillyAn

A chciałabyś pracować jako striptizerka w takim klubie jak w filmie "Oczy szeroko zamknięte"?

Tongari

I tu ciekawa sytuacja, ponieważ byłem dzisiaj w IMAX w Poznaniu i żadnej sceny po napisach nie było :( byłem trochę zaskoczony, ale skoro nie było to nic związanego z Spider - Manem to nie mam czego żałować

ocenił(a) film na 8
jaskier18

Pracuje właśnie w tym kinie więc mogę Ci odpowiedzieć :) Nie było tej sceny, ponieważ dziś okazało się, że najprawdopodobniej wysłali nam jakąś złą wersję tego filmu. Tzn cały film jest ok, ale nie ma właśnie tej zajawki :)

ocenił(a) film na 8
Natt20

poprawka, nie ma tej sceny na IMAX'ie, ponieważ X-Meni nie będą grani na tej sali :)

Natt20

Taka wlasnie odpowiedz uslyszalam dzis od obslugi w Katowicach. Szkoda ze dopiero po przesiedzeniu do samego konca...w kazdym razie wkurzylam sie, bo wiedzialam ze ma byc scena zwiazana z x-manami, na ktorych bardzo czekam...gdyby nie fakt ze godzina seansu mi pasowala to bym do imaxa nie poszla i scene widziala. No ale teraz jak juz zobaczylam to stwierdzam, ze gorszej after credits w dziejach marvela nie bylo;P nic nie wniosla do tematu, wiec nawet nie probuje przetlumaczyc o czym dokladnie mowa. Pozostaje czekac na premiere filmu;) Dzieki THE_ONE101 wiem ze nic mnie wielkiego nie ominelo i moge spac spokojnie;)

Natt20

Aha to w takim razie wszystko wyjaśnia. Dzięki za info ;)

ocenił(a) film na 8
jaskier18

Ale to tylko na IMAX'ie, na zwykłym seansie 3D jest ta scena :)

ocenił(a) film na 4
Tongari

https://www.youtube.com/watch?v=kp9O2LZxO5I

Nie dziękuj

ocenił(a) film na 7
THE_ONE101

urywki tych scen byly w zwiastunach nowych x-menow

ocenił(a) film na 8
Tongari

Motion Pictures? :D :> Nie miałeś może na myśli Marvel Studios? :>

flake

Do Marvel Studios należą prawa do wszystkich bohaterów Marvelowskich, ale główne wytwórnie produkujące te filmy się różnią. Prawa do Avengers czy Iron Mana mają Paramount Picture, do Thora Walt Disney Production. SPider-man to Columbia Pictures i Sony Entertainment, a X-men - Twienthie Century Fox.
Co do sceny, tak jest w trakcie napisów, ale szczerze powiem, jest ona dość mocno słaba i bez polotu.

ocenił(a) film na 8
arczi_san

Uwierz mi, że orientuję się bardzo dobrze w temacie :)
Tongari wspomniał o Thorze, Avengers oraz Capie stąd moje sprostowanie iż musiał mieć na myśli Marvel Studios a nie Motion Pictures :)

arczi_san

Pokręciłeś. Prawa filmowe do postaci Marvela są rozdzielone między cztery studia. Disney i należący do niego Marvel Studios to właśnie tzw. Kinowe Uniwersum Marvela, czyli od "Iron Mana", przez jego kontynuacje, "Thora", "Captain America", "Avengers" i teraz "Guardians of the Galaxy", do tego Sony i jego Spider-Man oraz Fox i ich X-Men i Fantastic Four. W praktyce czwartą wytwórnią jest Lionsgate z Namorem i Man-Thingiem, ale tamto studio wkrótce straci prawa do tych bohaterów i wrócą znów do MS.

Peeves

A to przepraszam za wprowadzenie w błąd i jednocześnie dziękuję za poprawkę.

Tongari

Scena z "X-Menów" jest nie PO napisach tylko w trakcie. Sprawdzone. :)

Tongari

Co to za wytwórnia Motion Pictures, bo o takiej nie słyszałem ;p