PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Mam nadzieje, ze w następnej czesci reżyser nie popełni błedu uśmiercając Gwen a na jej miejsce wprowadzając MJ... Oby okazało sie inaczej niz jest w komiksie.

GabiKrk

masz rację też chce by Gwen żyła a poza tym w filmie nie może być tak samo jak w komiksie to by każdy co czytał komiksy by wiedział co będzie w filmie

wort801

Mysle, ze jakby nie chcieli jej uśmiercac to by sie nie pojawiała MJ w obsadzie... bo po co ona w takim razie?

GabiKrk

no wiesz o serce superbohatera będą walczyć dwie laski może o to im chodzi

wort801

Mam nadzieje, ze masz racje :)

GabiKrk

gdyby jeszcze daliby black cat :)

ocenił(a) film na 9
GabiKrk

Ta, też się o to martwię. No bo kurde. Electro nie zabił Gwen tylko Goblin. A właściwie to Peter ją zabił, no ale cóż, z winy Osborna. Jakby zabili Gwen to by było smutne. Lubię ją.

AnOl

Ja tez ją lubie, jest taka bardzo pozytyną postacią jak sie oglada :) a MJ wogole mi nie siedzi ;/

ocenił(a) film na 10
GabiKrk

To by było zbyt proste żeby film skończył się śmiercią Gwen.Webb na pewno wymyśli coś innego.

Spiderman_filmaniak

oby gwen bardzo lubię tą postać powinna być w każdym filmie w tej serii filmów

ocenił(a) film na 10
wort801

Tylko żeby nie zrobili tak jak w Spider manie 3 tylko na odwrót że Gwen będzie dziewczyną Petera a Mary Jane Electro.

Spiderman_filmaniak

oby nie też tak myślę

wort801

Dla mnie Gwen moze byc dziewczyna Petera :)

ocenił(a) film na 7
Spiderman_filmaniak

Wydaje mi się, że śmierć Gwen jest bardzo prawdopodobna. Sami producenci mówią, że w 2 Mary Jane bd postacią drugoplanową, a w 3 już pierwszoplanową.

Zaczytana_xD

mam nadzieję że raczej gwen przeżyję chyba że nie tylko Elektro będzie a jak zrobią że green goblin też będzie ?????chyba że Elektro i goblin nawzajem się pozabijają się

ocenił(a) film na 7
wort801

Harry ma być, ale czy jako zielony goblin tego nie wiadomo

Zaczytana_xD

Norman chyba chciałeś napisać :)

ocenił(a) film na 7
wort801

; ) moj błąd

Zaczytana_xD

ok nic się nie stało nie .Tylko ten nie popełnia błędów, ktory nic nie robi :)

ocenił(a) film na 7
wort801

: )

ocenił(a) film na 10
Zaczytana_xD

Tak też tak przeczytałem,ale widz gdyby miał iść na premiere The amazing Spider man 2 i wiedziałby jak się kończy troche to dziwne

Spiderman_filmaniak

No to skoro tak sie zapowiada, ze Gwen zejdzie na nizszy plan a MJ bedzie postacią pierwszoplanową, to zapewnie tak sie niestety stanie...

ocenił(a) film na 10
GabiKrk

W drugiej częśći Mary Jane podobno ma mieć mało role dopiero w trzeciej częśći ma być pierwszoplanową postacią.
Ale po co mieliby 2 lata wszcześniej zdradzać fabułe trylogi.

ocenił(a) film na 8
Spiderman_filmaniak

Przecież nie zdradzają, nie podali oficjalnie, że taka scena będzie miała miejsce. A że znamy motywy z komiksów i domyślamy się, że to nastąpi to już inna sprawa.

Ja osobiście myślę, że w "dwójce" zobaczymy śmierć Gwen. Jak już wspomniałeś MJ będzie mieć w trzeciej odsłonie pierwszoplanową rolę. Po drugie, była informacja o castingu na statystów do sceny pogrzebu (nie wiadomo czyjego, pozostają domysły).
Myślę, że mimo iż Electro będzie głównym przeciwnikiem, twórcy mogą nam pokazać "za kulisami" przemianę Normana w Green Goblina, który to wejść na scenę może dopiero pod koniec filmu. Potem wiemy, co by się wydarzyło. Peter mógłby być wyczerpany po walce z Electro lub coś w tym stylu.

ocenił(a) film na 7
smiglo1993

Właśnie, jeszcze te wiadomości o pogrzebie, nie wiem kogo innego mogliby uśmiercić. Zobaczymy jak bd, ale zgadzam się z Tobą, że jednak zobaczymy tutaj śmierć Gwen. Bądź co bądź, jednak bd szkoda, bo chemia między nią, a Parkerem jest naprawdę dobra i aż się przyjemnie na nich patrzy, wiadomo, że nie ma nic na siłę xd I w ogóle to nie przepadam za postacią MJ, zniechęciła mnie K. Dunst, a teraz panna Woodley nie napawa optymizmem .

Zaczytana_xD

chyba że Elektro pokażę się dobrym człowiekiem i odda swoję życzę radując kogoś i jego pogrzeb będzie

wort801

Ponadto, Foxx opowiedział nieco o genezie swojego bohatera. Wedle jego słów filmowy Max będzie "nikim", będą nim pomiatać, kraść jego pomysły, życie będzie dawać mu w kość. Max będzie zapatrzony w Spider-Mana, ale wkrótce głęboki szacunek ustąpi miejsca równie głębokiej wrogości. To ma być skomplikowana i tragiczna postać.

użytkownik usunięty
wort801

Przyznam iż pragnęłabym ujrzeć kogoś totalnie złego z wyboru. Takie rozdarte wewnętrznie postacie mogą się w końcu przejeść. Nie każdy wróg musi być niejednoznacznym Morbiusem czy Venomem .

skorpion lub carnage może byś wolała:)????

użytkownik usunięty
wort801

Już prędzej Rodericka Kingsley,a.

aha ok

ocenił(a) film na 10
smiglo1993

Ta a póżniej wszystcy by najeżdzali na Webba tak jak na Raimiego że postopił z Goblinem tak samo jak z Venomem.

ocenił(a) film na 8
Spiderman_filmaniak

Tylko, że Venom był ogólnie źle zrobiony i już by nie powrócił. Green Goblin po incydencie z Gwen najprawdopodobniej mógłby się wycofać i wrócić w trzeciej części, jako główny przeciwnik. Dodatkowo jeżeli będzie dobrze przedstawiony i dostanie porządny kostium to nie powinno być powodu do narzekań.

użytkownik usunięty
smiglo1993

Właśnie - ciekawe jaki by Norman miał look ? Jakieś propozycję?

GabiKrk

Ja chciałbym żeby Gwen Stacy była owiele ważniejsza niż MJ i żeby jej nie umarła w drugiej części trylogii:D

sniper123

oj tez bym chciała :)