PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114187
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Gwen

ocenił(a) film na 7

Jak ona mogła zginąć w taki sposób przecież nic jej się nie stało WTF?

Kokos232

Wstrząs wywołany nagłym zatrzymaniem się.

ocenił(a) film na 10
Kokos232

Obejrzyj dokładnie, widać że uderzyła głową w ten beton czy co to tam było i to ostro. :)

ocenił(a) film na 8
Gracu999

Mnie też to pytanie nurtowało i musiałem obejrzeć kilka razy tą scenę aby dojrzeć szczegóły. No niby tam uderzyła głową w posadzkę ale jednak mogli to jakoś bardziej zaakcentować. Bo jak widzę nie tylko mnie zdziwiło jej zejście w taki sposób.

ocenił(a) film na 7
terbi_2

Spoko, dzięki. Po prostu w filmach często ludzie wychodzą z takich opresji a tu taka szybka śmierć.

ocenił(a) film na 8
Kokos232

No właśnie dlatego mnie to zdziwiło. Tym bardziej, że ona jakoś specjalnie jakby nie uderza o ziemię. Gdyby nie dalsza część sceny to bym mógł przysiąc, że nic się jej nie stało po tym co zobaczyłem na ekranie. I, że zaraz powie coś w stylu "Wiedziałam, że mnie złapiesz na czas". Ale to seria "Niesamowity Spider-man" a nie "Spider-man".

ocenił(a) film na 6
terbi_2

Ja tam od razu zauwazylam tą scenę i usłyszałam takie pacnięcie... To była duża wysokość i mogła umrzeć nie od samego uderzenia, ale mogła złamać nawet kark... Taka prędkość spadania i nagłe zatrzymanie się nigdy nie jest to nic dobrego.

ocenił(a) film na 8
aleera89

W komiksie jest praktycznie tak samo, tylko, że (z tego co pamiętam), to Spider-Man chcąc ją złapać nieszczęśliwe skręcił jej kark, bo nic owinęła się wokół jej szyi... czy jakoś tak. W każdym razie umarła bardzo podobnie, tylko że tam on poczuł, jakby ją zabił własnymi rękoma jeszcze dobitniej.

ocenił(a) film na 8
aleera89

Tak ja wiem doskonale, że takie szybkie zatrzymanie się po nabraniu takiej prędkości to nie jest nic dobrego jeśli chodzi o samopoczucie i zdrowie. Swego czasu w programie "Pogromcy Mitów" (w sumie taka pseudonauka ale jednak coś wnosi) badali skutki uderzenia w głowę butelką. Raz pustą a raz pełną. Spokojnie można ten upadek zaliczyć do uderzenia pełną szklaną butelką w głowę. Doskonale tam było pokazane co się dzieje z mózgiem po takim kontakcie. I nie chciałbym nigdy na takie coś narazić mojej galaretki w głowie.

ocenił(a) film na 10
terbi_2

Ja liczyłem, że podroczą się z widzami, a tym bardziej z tymi, którzy znają to zdarzenie z komiksu, a Gwen nic się nie stanie, ale szczerze mówiąc informacja o śmierci, a raczej informacja, która dawała do myślenia, że Gwen może umrzeć pojawiła się w internetach dość dawno.

Kokos232

Takie sympatyczne dziewcze musieli udupic.

ocenił(a) film na 6
Kokos232

A to nie było tak, że Spidey chwycił ją siecią i kiedy ta się napięła przerwało jej rdzeń kręgowy i od razu umarła?

ocenił(a) film na 5
Fass_

Też mi się tak wydaję. Bo ją tak wygieło dość porządnie i to mi wyglądało jak by jej właśnie rdzeń przerwało czy coś z kręgosłupem.

onebadsoul

Spider Man ja złapał tylko ze brakło mu 1 metra... A ona uderzyła głową :-( wygielo ja bo sieć przyczepiona była do torsu a ręce i nogi samoistnie opadły w dol... Ale niestety :-(