Obejrzyj dokładnie, widać że uderzyła głową w ten beton czy co to tam było i to ostro. :)
Mnie też to pytanie nurtowało i musiałem obejrzeć kilka razy tą scenę aby dojrzeć szczegóły. No niby tam uderzyła głową w posadzkę ale jednak mogli to jakoś bardziej zaakcentować. Bo jak widzę nie tylko mnie zdziwiło jej zejście w taki sposób.
Spoko, dzięki. Po prostu w filmach często ludzie wychodzą z takich opresji a tu taka szybka śmierć.
No właśnie dlatego mnie to zdziwiło. Tym bardziej, że ona jakoś specjalnie jakby nie uderza o ziemię. Gdyby nie dalsza część sceny to bym mógł przysiąc, że nic się jej nie stało po tym co zobaczyłem na ekranie. I, że zaraz powie coś w stylu "Wiedziałam, że mnie złapiesz na czas". Ale to seria "Niesamowity Spider-man" a nie "Spider-man".
Ja tam od razu zauwazylam tą scenę i usłyszałam takie pacnięcie... To była duża wysokość i mogła umrzeć nie od samego uderzenia, ale mogła złamać nawet kark... Taka prędkość spadania i nagłe zatrzymanie się nigdy nie jest to nic dobrego.
W komiksie jest praktycznie tak samo, tylko, że (z tego co pamiętam), to Spider-Man chcąc ją złapać nieszczęśliwe skręcił jej kark, bo nic owinęła się wokół jej szyi... czy jakoś tak. W każdym razie umarła bardzo podobnie, tylko że tam on poczuł, jakby ją zabił własnymi rękoma jeszcze dobitniej.
Tak ja wiem doskonale, że takie szybkie zatrzymanie się po nabraniu takiej prędkości to nie jest nic dobrego jeśli chodzi o samopoczucie i zdrowie. Swego czasu w programie "Pogromcy Mitów" (w sumie taka pseudonauka ale jednak coś wnosi) badali skutki uderzenia w głowę butelką. Raz pustą a raz pełną. Spokojnie można ten upadek zaliczyć do uderzenia pełną szklaną butelką w głowę. Doskonale tam było pokazane co się dzieje z mózgiem po takim kontakcie. I nie chciałbym nigdy na takie coś narazić mojej galaretki w głowie.
Ja liczyłem, że podroczą się z widzami, a tym bardziej z tymi, którzy znają to zdarzenie z komiksu, a Gwen nic się nie stanie, ale szczerze mówiąc informacja o śmierci, a raczej informacja, która dawała do myślenia, że Gwen może umrzeć pojawiła się w internetach dość dawno.
A to nie było tak, że Spidey chwycił ją siecią i kiedy ta się napięła przerwało jej rdzeń kręgowy i od razu umarła?
Też mi się tak wydaję. Bo ją tak wygieło dość porządnie i to mi wyglądało jak by jej właśnie rdzeń przerwało czy coś z kręgosłupem.