PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2
DR16

Bycie zdystansowanym widzem jest na pewno lepsze, niżeli bycie bezmózgim fanboyem jak ty, który kupi każdy szajs podpisany ulubioną marką.

użytkownik usunięty
Znawca_Tematu

Istnieje różnica pomiędzy "zdystansowanym widzem" a malkontentem, który zamiast pisać opinie jedynie obraża innych.

Dorosły i dojrzały widz pogardzi powyższym tworem, ponieważ obraża on inteligencję ludzi myślących,
ale dzieciaczki takie jak przykładowy DR16 bez problemu kupią taki szajs, bo w końcu co nie jest
tajemnicą - z myślą o takich małolatach, był tworzony powyższy szmelc.

użytkownik usunięty
Znawca_Tematu

A niby co konkretnie w tym filmie obraża inteligencję ludzi myślących? To że to film prosty jak budowa cepa, efekciarski i pełen głupawego humoru? Przecież to typowy film rozrywkowy akcji, i to na podstawie komiksu dla dzieci i młodzieży - nawet niektórzy dorośli lubią takie rzeczy, bo dają radochę i pozwalają się zrelaksować. Taka ich rola - tak samo poważniejsze produkcje nie tylko mają uczyć i skłaniać do refleksji, lecz również zadziwiać i dawać przyjemność.

Oczywiście nie będę ukrywał że większość filmów czysto rozrywkowych to "szmelc dla kasy", jak to mniej więcej napisałeś. Ale najnowszego "Spider-Mana" to takowych nie zaliczę, bo w przeciwieństwie do wspomnianej większości ma konkretną fabułę ze zwrotami akcji, nawet ciekawe postacie i moim zdaniem inspirujący motyw z chwilą zwątpienia Parkera po śmierci Gwen - przeżył szok i załamanie, ale ostatecznie musiał zostawić przeszłość za sobą po to by wciąż chronić ludzi no i by samemu żyć dalej. Przyznaję, dosyć to łopatologiczne, ale zawsze coś, a prosta forma filmu akcji pomoże dotrzeć temu do większej liczby ludzi.

Jeśli oczekujesz szarego realizmu, postaci głębokich jak Rów Mariański czy też fabuły godnej "Leona Zawodowca", to obawiam się że w ogóle pomyliłeś gatunki. A jeśli wymagasz wspomnianych rzeczy nawet w kinach akcji, to żal mi cię, bo chyba nie potrafisz docenić różnorodności kina.

Jeżeli lubisz filmy na poziomie Podstawówki to twoja sprawa, ale weź proszę ku*wa NIE bluźnij nazywając taki szmelc
"typowym rozrywkowym filmem akcji", bo aż krew się we mnie momentalnie gotuje!!!!! - widziałem w życiu więcej
filmów z nurtu szeroko pojętego Kina Akcji, niżeli ty zużyłeś wody do kąpieli, więc wiem do cholery co mówię!

Powyższy szmelc jest skierowany centralnie do dzieciarni, a ja jako dorosły i dojrzały widz - nie oglądam takich rzeczy,
bo nie jestem już od dawna dzieckiem, a tym samym oczekuję filmów na poziomie. Przykładowo: "Spider-Man"
Raimiego, "The Wolverine", "Hellboy", "Batman" Burtona, "Ghost Rider: Spirit Of Vengeance", czy "Spawn".

Znawca_Tematu

Podoba ci się Ghost Rider, Spawn czy The Wolverine - wszystko jasne

użytkownik usunięty
Znawca_Tematu

Film nie świętość i mam prawo oceniać i nazywać filmy jak mi się podoba. Ja też obejrzałem niemało filmów wszelakiego typu i wyobraź sobie że wiem kiedy film jest szmelcem a kiedy nie. I wierz mi - widziałem już produkcje dużo gorsze od nowego "Spider-mana".

Poza tym wyluzuj, bo podchodzisz do tego emocjonalnie jak dziecko, a nie jak dorosły za którego się podajesz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Znawca_Tematu

Nie mam czasu na trolla.

Wystawiłeś powyższemu kału 8/10, ale to mnie nazywasz "trollem"?! "Przyganiał kocioł garnkowi!" - jak mawia Klasyk.

Znawca_Tematu

Mam rozumieć że żeby określić jakiś film czy jest dobry należy z tłumu ludzi wyciągnąć jednego, prawdziwego znawce (twojego pokroju) i zapytać go o jego opinie, która jest zazwyczaj sprzeczna z opinią tłumu ?

Skoro nie potrafisz się sprowadzić to stanu, w którym oczekujesz od filmu lekkiej rozrywki to nie katuj się adaptacjami komiksu

Znawca_Tematu

Pseudokrytyk...

Znawca_Tematu

BTW I skończ z tekstami typu: "zacznij karmić się stolcem, bo muchy pewnie się nie mylą" bo są żałosne jak ty zresztą !

DR16

1) Naucz się wpierw poprawnej pisowni, a gdy to już opanujesz, to wtedy się udzielaj
(skróty typu "BTW" czy spacja między ostatnim słowem w zdaniu a "!" to jest kpina).

2) Nie "pseudokrytyk" tylko Znawca Kinematografii co nie jest oczywiście równoznaczne
z pojęciem Alfy & Omegi, bo to że wiem wiele nie znaczy że wiem wszystko. Natomiast ty
dziecko wiesz bardzo mało, a zgrywasz chojraka jak się da. No ale jak to mądrze kiedyś
powiedział pewien człowiek: "duża wiedza czyni skromnym, mała zarozumiałym".

Znawca_Tematu

1. Ty mnie nie pouczaj bo nie masz prawa do tego

2. I tak jesteś Pseudokrytyk, taki z ciebie znawca jak z koziej dupy trąba, jak taki mądry sam to pisz recenzję na Filmwebie a nie się tu wymądrzasz, nic dziwnego że masz tylko 3 znajomych

Zresztą nie po to zakładałem ten temat by jakiś mądrala wytykał mi moje błędy i mówił że się nie znam

DR16

1) Będę pouczał każdego niedorozwoja i analfabetę twojego pokroju,
bo patrzeć na ten gwałt na ojczystym języku NIE mogę!

2) Połamałbym ci palce za te nieustanne błędy w pisowni, których się cały czas dopuszczasz!!!
Ponadto piszę recenzje filmów i płyt, ale nie mam obowiązku się z tym obnosić, bo taki mały
gówniarz jak ty ma taką zachciankę. Poza tym co ma ilość znajomych na Filmwebie do mojej
wiedzy filmowej?? - wakacje się wnet skończą, więc będziesz miał mniej czasu, żeby brednie
w Internecie wypisywać...

Skoro poprawnej pisowni nie wyniosłeś ze szkoły, a do tego kozaczysz mimo zerowej wiedzy
na temat Kina, to się nie dziw iż ma miejsce krytyka twojej dziecięcej osoby. A ten durny jak
but temat założyłeś właśnie dla czystej prowokacji, więc zbieraj teraz tego żniwa, bo jak
mawia Klasyk: "kto sieje wiatr, ten zbiera burzę".

Znawca_Tematu

Dosyć !!! DOSYYYYYYYYĆ !!!!!
Nie po to zakładam konto na Filmwebie żeby jakiś Pieprzony Chłystek twojego pokroju wyzywał mnie od Niedorozwojów, Gówniarzy i kazał mi się jeszcze zamykać !! Co ty ku*wa mój Ojciec ?!

1. O co ci ku*wa chodzi z tym gwałtem na ojczystym języku ? bo popełniłem jakiś błąd ? Słuchaj też kocham swój kraj ale będę jeździł po każdym kto popełnia jakąś literówkę, jest różnica między szanowaniem ojczystego języka a maniakalnym szanowaniem ojczystego języka.

2. Uważaj bo się przestraszę, a czy ja mówiłem coś o tym co ma wiedza filmowa do ilości znajomych, miałem na myśli to że masz mało kolegów na serwisie... Bezmózg

3. Nie mam wiedzy na temat kina bo podoba mi się nowy Spider man ? Napisałem ten post bo chciałem powiedzieć co o was wszystkich myślę, bo mam was serdecznie dosyć !!!

Dla mnie jesteś zawszonym Pseudokrytyk nie szanującym zdania innych !!

Tyle w temacie i ty sam lepiej nie odpisuj i pogódź się z moim gustem Panie będęwku*wiaćinnychbosięzemnąniezgadzają !! (napisałem to specjalnie)

DR16

1) Ja sam omnibusem językowym nie jestem, ale jednak znam swój ojczysty język na tyle,
żeby stwierdzić takiemu analfabecie jak ty, że gwałci język polski każdym kolejnym zdaniem!
Jakbym był twoim polonistą to dyktando miałbyś u mnie dzień w dzień, aż byś się doskonale
nauczył poprawnej pisowni języka polskiego, a w przeciwnym razie powtarzałbyś dzięki mnie
klasę tak ze 30 razy (aż do skutku!)...

2) Skoro ilość znajomych tutaj ma zerowy związek z wiedzą filmową, to po jaką cholerę ten
temat w ogóle zaczynasz - żeby coś napisać?! Weź się stuknij w swój pusty łeb! A poza tym
nie jestem tutaj po to, żeby szukać nowych znajomych (w przeciwieństwie do ciebie)...

3) Nie masz wiedzy na temat Kina, ponieważ: podoba ci się seria "Amazing Shit-Man",
masz mało lat a tym samym mało w życiu widziałeś i przeżyłeś, widziałem twoje noty
które wszystko jasno i wyraźnie mi mówią - mi jako Znawcy Kina(!).

--------------------------------

"Dla mnie jesteś zawszonym Pseudokrytyk nie szanującym zdania innych !!" -
powinno być "zawszonym pseudokrytykIEM nieszanującym zdania innych!!".
Braki, braki, i jeszcze raz braki - dokładnie to masz w głowie i w znajomości
języka polskiego, dziecko internetu... :///

Znawca_Tematu

A pocałuj mnie w dupe Hejterze, dosyć cie mam !!

Znawca_Tematu

Kolejny frajer po kroju Action_hero któremu wydaje sie że rządzi tym serwisem, wyzywa kogo się da i jeszcze się wymądrza na każdym kroku - jednymi słowy - Władca Trolli

Dalsza dyskusja nie ma sensu i na moim poście skończmy

DR16

Frajerem i trollem oraz nieudacznikiem i idiotą to jesteś TY dzieciaku, bo wysłowić się poprawnie
nie potrafisz, wiedzę filmową masz cholernie znikomą, a zgrywasz takiego kozaka że głowa mała!
A z tym całowaniem w dupę to idź do tatusia - może ci ulży (skoro cię również przewijał za małego)...

Znawca_Tematu

Hipokryta...

DR16

Nie używaj dzieciaku słów, których znaczenia nie znasz.

Znawca_Tematu

Nie wymądzrzaj się Pseudokrytyku i idz oglądaj te swoje "ambitne" filmy skoro te ci nie odpowiadają, poszedłeś do kina na film dla dzieci oczekując od niego czegoś w stylu Batmanów Burtona (F*ck Logic xD) nie podchodząc do tego z dystansem i luzem (mówie ci wyjmij sobie ten kij od miotły z tyłka) i tutaj lepiej skończmy dyskusję, ciągnięcie jej nie ma większego sensu.

DR16

Chyba cię maltretowano w domu, albo ewentualnie w szkole skoro myślisz, że ja na ten dymiący
gnój (dla dzieci - owszem!) poszedłem do Kina - nie postradałem zmysłów, by ciężko zarobione
pieniądze, wypie*dalać na takie gówno! "Spider-Man" się skończył w momencie, gdy Raimiego
odsunięto od całego projektu, a to powyższe szambo to jest jakaś padaka dla nierozgarniętych
małolatów, które kupią każdy szajs.

Poza tym widzę, że masz obsesję na punkcie dupy (całowanie, wkładanie różnych rzeczy) -
zachowaj te swoje fantazje dla siebie, albo kogokolwiek innego, ale mnie to ku*wa nie interesuje.

Znawca_Tematu

Jak długo zamierzasz ciągnąć te dyskusję !?

Znawca_Tematu

BTW a ja widzę że lubisz słowa pokroju Gówno, Gnój, Szajs Etc. BTW 2, No nie no nie powiesz mi że podoba ci się Emo Peter ?

DR16

1) Skoro nie nauczyłeś się idioto poprawnej pisowni języka polskiego, to albo niech ci rodzice
pomogą w pisaniu tych debilnych komentarzy, albo używaj Worda z poprawkami językowymi,
bo ku*wa czytać tego twojego bełkotu NIE idzie!

2) Nie mam obsesji na punkcie fekaliów, ale nazywam rzeczy po imieniu, a powyższy "film" -
jest gównem!

3) Owszem, leży mi Emo-Parker bez dwóch zdań.

Znawca_Tematu

Zasrany Fanboy Raimiego który nie widzi wad starej trylogii jak i zalet nowej serii, nie no tylko wstawać i bić Brawa !! Co ty sobą reprezentujesz Pseudokrytyku ?!

DR16

A kto ci zasrany szczeniaku powiedział, że ja "nie widzę wad" filmów Raimiego????
Do bycia Fanboyem cholernie mi daleko, w przeciwieństwie do ciebie - dzieciaku...

Znawca_Tematu

Okej jak tam sobie chcesz panie "lubieciągnaćbezsensownedyskusjęgodzinamiboniemogęsiepogodzićzgusteminnych"

DR16

Więc mi nie wmawiaj rzeczy, których nie powiedziałem, i które nie mają miejsca - kretynie!

Znawca_Tematu

Mówię ci, lepiej skończ bo ta dyskusja naprawdę nie ma sensu

DR16

Chcesz mieć spokój, to nie prowokuj, jak powyższym tematem.

Znawca_Tematu

Może dla niektórych prowokuje ale jeżeli coś mi się nie podoba to mówię to wprost, a zresztą kogo ja prowokuje, jak na razie to ty masz jakiś problem. a jakbyś chciał wiedzieć to niektórzy się ze mną zgadzają, wort801, Vexes , ScorpioS_filmweb, smyro1, cloe4 (BTW podrawiam wymienionych) :)

DR16

Szkoła wnet się zaczyna, więc będziesz miał mniej wolnego czasu, by zaśmiewać Internet...

Znawca_Tematu

Nawijasz o poprawnej pisowni, i jednocześnie obrażasz ludzi na forum! BRAWO! TĘPAK POZIOM HARD, OJEEEEEEEEEJ!

użytkownik usunięty
Znawca_Tematu

Troll to nie ktoś kto "zawyża" ocenę, lecz ten którego aktywność na forach ogranicza się do obrażania innych i wywoływania kłótni które zdają się być dlań jedyną uciechą w jego smutnej egzystencji - wypisz wymaluj ty.

A tak dla Twej świadomości, to była moja ostatnia odpowiedź w tym temacie, bo szkoda dla Ciebie czasu i klawiatury.

No i dobrze - kolejnego Fanboya mniej. Kto następny??

granat5

Widzę, że masz problem - a tym samym rozumiem, że znudziło Ci się przebywanie wśród żywych... :D

Znawca_Tematu

Uważaj do kogo mówisz. Jestem Hannibalem Lecterem.

granat5

Ale jak to?! :O - przecież zrobiłem se z głowy Hannibala nocnik parę dni temu! :D

Znawca_Tematu

To był tylko naśladowca, a nie prawdziwy Hannibal.

Spójrz na mój avatar. Już wkrótce będę popijał Twoją krew.

granat5

Spójrz na moją fotę - każdemu kto zamyka oczy, piekło wydaje się rajem, po spotkaniu ze mną...

Znawca_Tematu

Spojrzałem i ogarnął mnie śmiech.

granat5

Śmiej się, póki masz jeszcze czym, kurdebele... :P