ja chciałbym żeby wrogiem spider mana był skorpion lub venom albo carnage
Ja bym chciał green goblina, a patrząc na różne wskazówki to kto może być?
w czasie napisów: gość rozmawiający z connorsem, może być to norman osborn czyli green goblin.
Oraz przed rozmową, mocna błyskawica, a to naprowadza na electro?
Scorpion za bardzo wizualnie podobny do lizarda, zielony goblin był w filmie Raimiego więc go wystarczy.
Za electro jakoś nie przepadam, ale tej błyskawicy nie zauważyłem w filmie, być może chodzi o Shocker`a? W sumie ciekawie mógłby wypaść. Mimo to wydaje się prawdopodobne, że pojawi się Proto Goblin który w komiksie zabił Gwen Stacy (lub green goblin - różne wersje).
Chodzą plotki o Sinister Six, moim zdaniem nie trafiony pomysł, za dużo postaci na jeden film
I co z tego że był? nie ważne jest to że był do kitu przedstawiony i miał power rangers costume?
JA CHCĘ PRAWDZIWEGO GREEN GOBLINA. TO ŻE BYŁ, JAKO PARODIA SAMEGO SIEBIE SIĘ NIE LICZY!
Green Goblin zabił gwen stacy, a właściwie gdy spadała, spider strzelił siecią by ją złapać, ale skręciła kark, więc nie chodzą różne wersję.
Proto goblin był pierwszym goblinem, który zmutował i nie posiadał kostiumu, po prostu był mutantem, który pierwszy dostał serum goblina.
Tak naprawde to tez goblina juz mi wystarczy powinni dac cos nowego. Dla mnie Scorpion bylby spoko. Jeszcze dodam, że jesli ra wydana razem z filmem byla rzeczywiscie epilogiem to w niej Conorsa uwolnil Spider man, jesli naprawde jest epilogiem to moze ona naprowadza na nastepnego rywala pajączka
Dobry pomysł by był z tym Carnagem bo w świecie Ultimate Spider Man, Carnage a raczej jako Vampiric Live form Zabił Gwen Stacy i pochłonął jej ciało później gdy została sklonowana, miała umiejętność zmienianioa się w Carnage, nieźle by wyglądało jak Gwen (Carnage) ratuje Petera z rąk Electro :)
Mam nadzieję, że nie będzie green goblina bo byłoby to strasznie nudne odświeżanie serii z Tobey . Po co powtarzać w kółko to samo. Fajnie byłoby zobaczyć Nosorożca, Juggernaut'a albo Electro.
w grze niesamowity spider man pojawił się scorpion i rihno według mnie wyglod tych postaci jest nawet nieźle wykobinowany
Jeśli grales w gre Amazing spider man, chcialem sie spytac jak wrazenia postronnego gracza jesli chodzi o ten tytul. I druga sprawa czy gra jako (ponoc) epilog filmu pokazuje wroga pajaczka w nastepnym filmie. Tylko jakbys mogl napisac po prostu tak lub nie nie podajac konkretnej postaci. :)
wiesz co w gre nie grałem tylko oglodałem gameplay czyli ierwsze 15 minut gry http://www.youtube.com/watch?v=3zw55GUr9f8
i nawet fajnie pkazali mroczne sekrety firmy oscorp
a tu jest spis wszystkich wrogów w grze http://www.youtube.com/watch?v=jX9kt8aB4Lg
Wielkie dzieki za spis wrogów. :) Zastanawiam sie czy zagrac podobno nawet dobra ale chyba troche poczakam az bedzie troche tansza. Ciekawe czy gra bedzie miala jakis wplyw na 2 czesc filmu, a także rhino i scorpion w takiej postaci jak w grze byliby ciakwymi przeciwnikami w drugiej częsci. Najpewnie juz niedlugo beda znane odpowiedzi na te pytania.
Możliwe że w filmie pokaże się Proto-Goblin(który był już rozważany do I części) I w sumie było by całkiem spójne z dotychczasową fabułą ..
I co, i zabije Gwen i pojawi się Mery Jane.... To trochę głupie by było. Emma Stone dobrze gra rolę Gwen, a więc dobrze jakby została.
Ale to będzie bardzo ciekawy wątek jak ukażą jej śmierć i przeżycia Peter`a ;) a to że Emma gra dobrze Gwen to chwała jej za to!
hmm...
Może dlatego ze Rachel w Mrocznym Rycerzu a Gwen w Spider Manie to dwie kompletnie inne sprawy. Gwen byla genialnie zagrana i jej brak w kolejnych czesciach wykastruje ten film. W Mrocznym Rycerzu mialo to pokazac cos innego. Batman mam do wyboru kogos kto walczy o sprawiedliwoc w Gotham lub po Rachel, wybiera to pierwsze, potem widzi jak bardzo sie pomylil. Joker wykorzysuje rozdarcie Denta i zmienia go w tego kim sam jest. Śmierc Gwen, jak dla mnie bedzie najgorszym rozwianiem
A dla mnie rozwiązaniem wiernym komiksowi ;) poza tym mogą ją uśmiercić w 3 części i dać w końcówce wejść na scenę MJ, przewiduję takie zwieńczenie trylogii
Może tak być, ja mam nadzieje ze jej nie uśmierci. Gwen jest fajna a MJ nie za bardzo
Jeszcze dopowie,. Oczywiscie byloby to rozwiazanie wierne komiksowi, ale ja mam nadzieje ze Green Goblin, w ogole nie pojawi sie w tej trylogii, a dadza innych przeciwników. Malo prawdopodbne jest to, że Osborn byl w epilogu Amazing Spider Man'a
Wątek się kręcił wokół Osborna, skoro umiera to pewnie podadzą mu środek który zadziała nie tak jak trzeba, dlatego jest prawdopodobne, ale wolałbym zobaczyć Proto Goblina, żeby nie wyszła papka
W Mrocznym Rycerzu Rachel nie ginie bo Batman jej nie wybrał, wręcz przeciwnie wybrał Rachel ale Joker podał jako miejsce gdize jest rachel to gdzie był dent i na odwrót. Eh
A ja bym z chęcią chciał zobaczyć Misterio, Carnage, Venoma albo Shockera. Goblin tylko pod warunkiem, że będzie dużo lepiej zrobiony i wtedy będzie jeszcze jeden przeciwnik, bo sam Goblin to lipa. A najlepiej to Sinister Six i sieka:) Ciekawe czy wprowadzą Spider-mana do Avengersów? To byłby bardzo ciekawy zabieg przy najnowszej części.
Prawa do filmów o pająku w tej chwili nie należą do Marvela, a wiec nie zobaczymy go w Avengers, chyba, że nasapi przełom i MArvel wyłoży dużo kasy na podkupienie postaci w co wątpie...
Ja bym w sumie wolał, żeby w filmie pojawiła się, chociaż epizodycznie Black Cat. W końcu jej króciutki romans z pająkiem też miał wpływ na niego samego. No i w sumie Doc Ock, który mógłby powstać podczas próby leczenia Normana Osborna. Wiecie chirurg któy testuje najnowsze narzędzie OSCorpu podczas bardzo wysoko zaawansowanej operacji.
A kogo byś proponował jako ewentualnego pomagiera Normana? No chyba , że mieliśmy by na ekranie jego starcie z Hobgoblinem o kontrolę nad nowojorskim półświatkiem.
Zielonego Goblina - ale takiego z prawdziwego zdarzenia, nie tego błazna co był u Raimi, ego. Po za tym zobaczyłabym też kiedyś z chęcią Morluna, Kravena, Venoma i Szakala.
Mozna by wproawdzic nawet epizodycznie kingpina ktory planuje stworzyc swoja grupe do walki ze spidym. Black cat to tez bardzo dobry pomysl. Mimo wszystko najprawdopodobniej jego przeciwnikiem w 2 bedzie goblin bo trzeba usmiercic Gwen tak jak to bylo w komiksie.
Goblin raczej powinien pojawić sie w 3 części jako zwieńczenie historii o pająku. Żeby ta postać nabrałą głębi potrzeba przybliżyć postać Harrego, samego Normana, bo jeżeli dadzą złego goscia który wie kim jest pająk, bez żadnego tła na psychice Pająka, to równie dobrze można obejrzeć pierwszą część od Raimiego i stwierdzić, że właściwie oglądamy to samo tylko z innymi aktorami. Postacie takie jak Venom czy Goblin potrzebują conajmniej połowy filmu dla siebie, żeby wprowadzić klimat. Wiec jak dla mnie w drugiej części powinien się pojawić Osborn... Ale Harry! Poteż moze też być próba wyleczenia jego ojca w wyniku której powstanie Goblin ( w tle) oraz ktoś jeszcze (Doc Ock? Electro? Vulture?) a z Rosji przybędzie Kraven chcący jak w Ultiamte zapolować na pająka.
Zgadzam się- Norman i Eddie to skomplikowane psychologicznie postacie i zasługują na odpowiednie potraktowanie. Ock mógłby pracować w Oscorpie, Warren / Jackal także. A Kraven mógłby pracować na zlecenie Osborne,a.
A ja czytalem pewien artykul ktory krazyl po swiecie ze nastepna czesc bedzie prawdopodobnie z proto-goblinem, w ktorego wcieli sie Irrfan Khan, ten facet co przychodzil do connors'a :)
Kurcze podobają mi się twoje pomysły flameth666, tak jak i Mertis-a ;) Myślę, że jakby to posklejać miało by to ręce i nogi...Tylko z szakalem też bym trochę pofolgował..niech się pojawi ale też bardziej w tle. Myślę że gdyby w drugiej części pojawiły się dwa czarne charaktery nie było by źle :) Wiadomo - elektro, sęp, nosorożec, skorpion, szoker, mysterio, hydro, sandman, etc. to były raczej "pionki" więc spokojnie mogą pojawić się w parze, było by w czym wybierać. Podczas gdy w "tle" rysowały by się postacie np doc Ocka, Normana i Harrego czy np Kravena, Eddie-go itp :) Myślę że zarówno sama akcja jak i fabuła zyskały by jeszcze więcej dynamizmu. A jeżeli podejdą do tego z głową to nie wkradnie się chaos tak myślę :)
Pozdrawiam.
I pewnie jak to bywa Spider-Man niszczy swoich wrogów.
W tym przypadku modliłabym się, żeby jak najszybciej >:D
Kogoś kogo jeszcze nie było, najlepiej ddóch wrogów jeden jako poczatkowy i główny ja widziałbym Rhina i Mysterio
jeśli wierzyć plotkom rywal ten jest pokazany w ostatniej scenie gry The Amazing Spider-Man. A jeśli tak będzie to Alistair Smythe (Ultimate Spider-slayer)
Wątek Green Goblina musi się pojawić, ale tylko gdzieś w tle. Liczę, że w tej części zobaczymy MJ (potwierdzone), Harry'ego i Normana, widzowie będą mieli szansę lepiej poznać te postacie. Wtedy w trzeciej części mielibyśmy Goblina i tragiczny koniec Gwen. Tylko oczywiście musiałby to być faktycznie Green Goblin, a nie Power Rangers a'la Raimi albo dziki mutant, rzucający kulami ognia z serii Ultimate. Problemem mogłaby być maska, dziwnie by to wyglądało gdyby twarz Goblina przez cały czas była nieruchoma. Najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby pod wpływem serum wygląd Normana zmieniałby się w coś na wzór klasycznego Goblina. A z kim Spider-Man walczyłby w drugiej części? Ciężko coś wybrać. Co ciekawsze postacie zostały użyte w poprzedniej trylogii, do wyboru zostały nam pionki lub przeciwnicy, którzy w filmie raczej wypadliby przeciętnie. Podobno ma się pojawić Electro (niezbyt mi się to widzi), ale wtedy przydałby się ktoś jeszcze. Twórcy mogliby trochę zaszaleć i rzucić Carnage, nawet zaszaleć bardziej i zrobić z niego mordercę wujka Bena. Oprócz tego ciekawym przeciwnikiem mógłby być Kraven, gdyby trochę podrasować mu image;) Jeśli chodzi o postać ze sceny po napisach, to ciężko kogoś dopasować, ponieważ ten ktoś jest dość stary. Obstawiałbym Osborna albo Vulture. Całe Sinister Six to wątpliwa sprawa, ponieważ byłoby tego za dużo na jeden film. Może po 3 przeciwników w drugiej i trzeciej części? I tak wydaje mi się, że mógłby być bałagan. Ok, podsumowując, najchętniej zobaczyłbym Carnage/Venoma albo Kravena, a do tego mniejszy wątek Rhino, Mysterio lub Vulture.
Carnage nie może być zabójcą wuja Bena bo widać jak na oczach Petera złodziej który okradł sklep szczela do wuja Bena i go zabija.
ale nie jest wykluczone że np spider go odnajdzie, nie zabije, zamknie do więzienia i okaże się że naszym więźniem jest Cletus Kasady
To też prawda mają duży wybór pomiedzy wrogami oby dali kogoś fajnego,anie tych samych co w starym Spider manie.
W sumie Kingpin, byłby dobrym pomysłem, ale on chyba był bardziej wrogiem Punishera niż Spidermana. Electro może być ale chyba wolałbym Vulture.
myślę ze takie powolne stopniowanie bohaterów i rozwijanie historii było by lepsze niz wyciągniecie od razu najlepszych przeciwników.
na początek dostaliśmy Jaszczura, i tajemniczego gościa sadzę że w drugiej części powinni pojawić się Shocker, Scorpion, Kingpin Rhino, potem Green Goblin itd.
chyba ze pojadą zgodnie z serialem animowanym z 94 roku. nie obraził bym się
moje typy na aktorów.
- Electro - Alexander Skarsgard
Green Goblin/Norman Osborne - Rutger Hauer
VENOM/eddie brock- Tom Hardy
Carnage - Paul Bettany
Hobgoblin - Michael Fassbender
Dr. Octopus - Jason Isaacs
Vulture - Ben Kingsley/Jamie Bell I
morbius -Jared Leto
Blade- Wesley Snipes
Kingpin- James Gandolfini/Robbie Coltrane
Tombstone - Karl Urban
Shocker - Tom Sizemore
MacDonald "Mac" Gargan - Scorpion - William Fichtner
Mysterio - Bill Pullman/Gary Oldman
Kraven the Hunter - Josh Brolin/Russell Crowe
Rhino - Bill Goldberg
chciał bym też zobaczyć kiedyś może na finał ekranizacje odcinków Spider-Man(1994) 61-63 Secret Wars i Spider Wars 64-65
A u mnie :
Electro - Walton Goggins
Zielony Goblin - Iain Glen
Venom - Kevin Durand
Carnage - Benedict Cumberbatch
Hobgoblin - Josh Lucas
Dr. Ock - Paul Giamatti
Vulture - Tobin Bell
Morbius - Stephen Moyer
Kingpin - Randy Couture
Tombstone - Tony Todd
Scorpion - Brian Bloom
Mysterio - Crispin Glover
Kraven - Clive Owen
I jeszcze dodatkowo :
Jackal - Michael Fassbender
Morlun - Richard Armitage
Menace - Abbie Cornish
Shriek - Zooey Deschanel
Kiedyś krążył w sieci "fanowski" plakat Spider-Mana, w którym jako Carnage był przedstawiony Jim Carrey i ja bym chętnie zobaczył tego aktora w tej roli. Jak znalazł na chorego psychicznie psychopatę.