PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114187
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Juz wiadomo

ocenił(a) film na 9

Kiedy zobaczymy oficjalny zwiastun filmu. Po raz pierwszy zostanie on puszczony przed filmem Thor: Mroczny swiat.

ocenił(a) film na 9
AnOl

no to jeszcze 2 miesiące

ocenił(a) film na 9
portero44

I, tak jak podejrzewalam, przed igrzyskami smierci tez puszcza.

ocenił(a) film na 9
AnOl

Dzięki za wiadomość. Mnie tylko ciekawi czy zwiastun puszczany przed którymś z tych filmów będzie dubbingowany.

ocenił(a) film na 9
Replo

Raczej nie. Pamietam, ze zwiastun tego pierwszego byl z napisami. Ale to dlatego, ze kiedy puszcza zwiastun, polska nie bedzie jeszcze miala calego filmu, tylko jego zapowiedz. Zdubbinguja dopiero kiedy dostana calosc.

ocenił(a) film na 9
AnOl

To nie tak działa. Same zwiastuny są dubbingowane od lat (na zachodzie to praktyka). Jest to jeden z elementów kampanii promocyjnej filmu. Po prostu dystrybutor filmu dostaje odpowiednio wcześniej zwiastun który dubbinguje. Zdubbingowany na język polski zwiastun takiego "Iron Mana 3" pojawił się na profilu dystrybutora dzień po światowej premierze oryginału. Tutaj masz np. zdubbingowany zwiastun do filmu "Gra Endera" (premiera 31 października): http://www.youtube.com/watch?v=VBNeA4WPbn4 Nie sugerowałbym się głosami w zwiastunie bo w filmie na pewno będą inne (jeszcze nie zaczeli nagrywać dubbingu do gotowego filmu).

Mam nadzieję, że nasz dystrybutor rozwieje wątpliwości co do dubbingu nowego Pająka. Dobrze by było gdyby zdubbingowali ten zwiastun przed "Thorem II" na którego się wybieram.

ocenił(a) film na 9
Replo

Wedlug mnie bosak jako peter to dobry dubbing, ale zdecydowanie na dubbingowana wersje sie nie wybieram. Przeroslo mnie tlumaczenie slowa 'motherf*cker' na 'kurza stopa'. No i w ogole dubbing ujmuje troche filmowi. Popelnilam ten blad z avengers. Nigdy wiecej nie zamierzam.

ocenił(a) film na 9
AnOl

Nie wiedziałem, że w filmie zastosowano taką cenzurę. Mam go na DVD, ale jeszcze go ponownie nie oglądałem. Ostatni mój seans to ten kinowy. Film sobie odświeżę przed premierą drugiej części, i wtedy postaram się zwrócić uwagę na wspomniany fragment. Wolałbym aby druga część dostała dubbing, bo w pierwszej był dosyć dobry i fajnie byłoby mieć za te parę lat całą tetralogię na BD z dubbingiem. Nawet jeśli dubbingu nie będzie (a byłbym wtedy zawiedziony) to na film się wybiorę. Wszystkie dotychczasowe filmy o Spider-Manie widziałem w kinie, i zamierzam dalej kontynuować tradycję.

ocenił(a) film na 9
Replo

Akurat ja polecialam uprzedzeniami i jak tylko zobaczylam zwiastun, moja reakcja wygladala mniej wiecej: 'co? Zrobili nowego spider-mana? Dlaczego, przeciez tamten byl fajny!' i tak dalej. Postanowilam pobejrzec film, jak juz go nie grali. Obejrzalam sobie w internecie wersje z napisami, nagrywana prosto z sali kinowej. Pozostale dwa razy widzialam juz z dubbingiem, a poniewaz pojawila sie tez wersja z lektorem, to i te obejrze, ale dopiero przed seansem dwojki. :)

ocenił(a) film na 9
AnOl

Ja akurat staram się robić przynajmniej roczną przerwę pomiędzy obejrzeniem tego samego filmu, z tego prostego powodu, aby go sobie nie zohydzić. Gdybym oglądał ten sam film kilka razy do roku, to później nie mógłbym na niego patrzeć. Z nowymi produkcjami mam tak, że nie czytam żadnych spoilerów, streszczeń i nie oglądam za dużo spotów. Lubię być zaskakiwany na ekranie, chociaż trailery też za dużo ujawniają. Niekiedy można odgadnąć nawet zakończenie filmu oglądając sam trailer. Niestety ktoś tutaj podał informację na podstawie komiksów (nie oznaczając, że to Spoiler) co się stanie z jedną z postaci która wystąpi w filmie, i jestem trochę wkurzony, bo ma to istotny wpływ na fabułę (może nawet zakończenie).

ocenił(a) film na 9
Replo

Co wiecej, zostalo dokladnie podane, co stanie sie z ta postacia, a takze, jak bedzie wygladala scena finalowa. Naprawde moglam tego nie czytac...
A niesamowitego spider-mana ogladalam w calkiem sporych odstepach. Po raz pierwszy w zeszle wakacje, po raz drugi w sylwestra, a po raz trzeci przed tymi wakacjami. Ale za trzecim razem nie ogladalam calego filmu, a najlepsze sceny, czyli przewinelam praktycznie caly poczatek i inne pozbawione walk i emmy stone sceny. Ponadto nasz wychowawca probowal nam puszczac film okolo trzech razy, z czego raz na pewno calkowicie w oryginale.

ocenił(a) film na 9
AnOl

Akurat tutaj ma do wyboru wszystkie trzy formy lokalizacji :D A tak całkiem poważnie, to puszczanie jakichkolwiek filmów w szkole podczas lekcji w celach tak zwanych dydaktycznych mija się z celem. Jak takie lekcje wygladają, chyba nikomu nie trzeba opisywać. Chyba niewiele się w tej kwestii zmieniło od czasu jak skończyłem liceum a było to już całe lata temu.

ocenił(a) film na 9
Replo

Poniekad to byl uklon w nasza strone, czyli: 'dzisiaj nie robimy fizyki, tylko ogladamy', albo zamiennik za godzine wychowawcza, kiedy pan nie mial nam nic do powiedzenia. Oczywiscie co jakis czas mowil cos w rodzaju: 'uciszcie sie, albo wylacze', ale nikt sie nie uciszal, a on nie wylaczal. Moja szkola jest bardzo niekonsekwentnym miejscem.

ocenił(a) film na 9
AnOl

Czyli od "moich czasów" niewiele się zmieniło, w kwestii stosunku nauczycieli, do przedmiotu jak i do uczniów.

ocenił(a) film na 8
AnOl

Sorry, że odkopuję stary temat, ale...w filmie nigdy nie pada słowo "motherf*cker", chyba że chodziło Ci o "Mother Hubbard" (za IMDB). Za to pierwsze określenie film najpewniej dostałby od MPAA kategorię R (od 15 lat), bo o ile mi wiadomo, organizacja dopuszcza dwukrotne użycie określenia "f*ck" w produkcjach PG-13 (nasz odpowiednik "od 12 lat") ale nie w kontekście seksualnym. Tak więc nie było tu cenzury w pl dubbingu.

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

kategoria R jest od 18 lat.

ocenił(a) film na 8
AnOl

Faktycznie się pomyliłem, ani od 15 ani od 18, lecz od 17: http://pl.wikipedia.org/wiki/Motion_Picture_Association_of_America