PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114187
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Kilka uwag

ocenił(a) film na 4

1. Kolo który gra Pajęczka jak dla mnie kiepski. Nie pasuje do tej roli. Jak na razie nie było dobrego Pająka.
2. Czarny Elektro jak oni mogli to zrobić on jest czarny czarny no kurde czarny szkoda tylko, że w komiksie jest biały jak już ktoś robi film na podstawie komiksu to można by się trzymać niektórych zasad. Białe jest białe a on jest czarny a poza tym wygląda jak mr. Freeze z Batmana.
3. Czy tylko ja tak mam że jak widzę Harrego to przed oczyma staje mi Leonardo DiCaprio wyjęty prosto z Titanica?
4. To coś na końcu to Rhino? bo wygląda jak połączenie Generała Daymosa z jakiś debilem. Rhino w komiksie jest człowiekiem a nie robotem.
5 Nie wiem czemu na FW gatunek filmu to akcja, sf bo brakuje mi tam dramatu i to bardzo 30 minut można by spokojnie wyciąć bo pogaduszki Petera z Gwen są strasznie nudne i niepotrzebnie wydłużają film.
6. Humor Pająka to i efekty specjalne idzie na plus reszta to nuda jak dla mnie oczywiście
i czarny Elektro naprawdę czarny nie no słit

ocenił(a) film na 7
DrunkenMaster

2. Wiesz,co prawda w Ultimate jak i w 616 Max jest biały ,ale jego wygląd gdy jest w mocy jest zgodny z komiksem vpx.pl/i/2013/12/04/vpx.jpg

3 Dane to wg mnie młodsza wersja Di Caprio,pod względem talentu jak i qyglądu

4 Jeśli chodzi o Rhino to qg mnie wyglądał kijowo aczkolwiek jego zbroja nieco zgadzała się z Ultimate vpx.pl/i/2013/12/04/1KJEZ.jpg

5 Zgadzam się z tym że pogaduszki nieco przedłużały film,jednak musiało tak być by pokazać tragedię pajączka :-)

PS : jak myślisz,kim jest ten gość który gadał z Harrym na końcu ?

ocenił(a) film na 4
dawid10809

2. Skoro wzorowali się na postaciach z Ultimate Spider-Man to tak powinien się nazywać film a The Amazing Spider-Man powinno być zarezerwowane dla orginału tz moje zdanie:)
3. Dane spoko naprawdę utalentowany koleś tylko Leonardo z czasów Titanica mi staje przed oczyma i trochę to psuje atmosferę:)
4. Wolałbym jednak Rhino zobaczyć bez tej durnej zbroi.
PS: Nie mam pojęcia kim jest gość w kapeluszu, ale pewnie odegra jakąś rolę w kolejnym filmie.

ocenił(a) film na 7
DrunkenMaster

Wiesz, niby tak mógłby się nazywać film ale tytuł akurat ma tu niewielkie znaczenie ,a co do LeoDane - no ,nie ukrywam że oglądając to myślałem że w domu Osborna Parker rozwali sie w strpju spideya na sofie a Harry będzie go rysował :)

ocenił(a) film na 4
dawid10809

Hehe dobra by była scena. A oglądasz Gotham tam jest też niesamowity koleś który gra Pingwina jak dla mnie powinien dostać Oscara.

ocenił(a) film na 7
DrunkenMaster

O tak,ten facet wymiata w tej roli :) Dla mnie oscara powinien dostać Manu Bennett za rolę Slade'a Wilsona . Tylu świetnych aktorów a tak mało dla nich propozycji..marnują sie troche :)

ocenił(a) film na 4
dawid10809

Manu jak dla mnie genialny był jeszcze w Spartakusie normalnie mega gość oczywiście rola w Slade w Arrow jest też świetna. Więcej takich aktorów by się przydało. Może i dobrze, że nie ma ich na wielkim ekranie bo te seriale by dużo straciły bez tych panów:)

ocenił(a) film na 7
DrunkenMaster

Jest wielu takich serialowych aktorów którzy nadają barwy serialowi mimp że zazwyczaj są na drugim planie a mimo to serial wiele im zawdzięcza np Lex Luthor w smallville czy Doakes w Dexterze :)