PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Brakowało tylko by w ostatniej scenie Gwen ożyła... bardziej naiwnego i przewidywalnego filmu nie
widziałem. Poza tym czy ta produkcja to bardzo luźna ekranizacja komiksu? Główne decyzje
bohatera na poziomie przedszkolaka. A ten cały ruski z początku i końcówki jak zobaczyłem
pierwszą scenę, to zastanawiałem się co ja oglądam... kino klasy C z lepszymi efektami specjalnymi?
Najsłabsza ze wszystkich ekranizacji przygód o Pająku, nie pomogą nawet efekty specjalne, a
muzyka też niczego sobie.

szklanakot

Na pewno lepsza od SM3

użytkownik usunięty
lolmiki

Dokladnie

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Wszystko jest lepsze od SM3

ocenił(a) film na 4
szklanakot

Bardzo nuuuuuuuuuuuuuuudny... NIc specjalnego. Jeden z gorszych filmów roku 2014.

ocenił(a) film na 8
cyfrowy_baron

Za mało pew pew? :)

ocenił(a) film na 7
szklanakot

Ten cały "ruski" na początku i na końcu filmu (ale przede wszystkim na początku) miał ci pokazać co się zbliża. I chodzi mi oczywiście o to, że dla fanów Marvela to znaczy jedno: Sinister Six. Ten "ruski" to Aleksei Mikhailovich Systevich aka RHINO! Nie jest może jakoś szczególnie istotny ale nie jest też próbą ze strony twórców do wszczepienia kolejnego stereotypu.

Nie do końca rozumiem czemu uważasz, że to była luźna adaptacja komiksu. Komiksów o Spider-Manie jest mnóstwo, a to i tak było bliższe oryginału (czy może raczej głównej linii komiksów) niż SM z udziałem Toeby'ego Maguire'a.

ocenił(a) film na 8
MissTelepathic

Zgadzam się, piwko dla Ciebie, czekamy na Sinister Six :)

ocenił(a) film na 8
szklanakot

No niestety kolego jednak najlepsza, widze duzo znasz Spider-Mana...

ocenił(a) film na 4
szklanakot

W ciągu tygodnia ocena spadła o 0.5 pkt. Widać, że coraz więcej osób to oglądało i coraz szersze grono widzów uznaje ten film za totalny gniot. Wciąż tylko niewydarzone małolaty próbują podbijać ocenę, ale na niewiele to się już zdaje. Nic nie zmieni faktu, że film jest nudny. Na IMDB ocena też spadła, ale o 0.4 pkt. Czyli na świecie też nie ma wielkiego uznania.

ocenił(a) film na 5
cyfrowy_baron

A to przypadkiem nie jest tak, że KAŻDY blockbuster ma na początku wysoką ocenę, która po pewnym czasie spada?

ocenił(a) film na 4
G00N3R

Nie. Ten film z całą pewnością nie jest przebojem. Osiągnął sukces komercyjny dzięki reklamom, gdyż większość ludzi jest jak owce idące za przewodnikiem stada. Ten film to przykład kompletnego bezguścia.

ocenił(a) film na 7
szklanakot

Seria Amazing jest dużo lepsza niż wersja Ramiego.I Peter nie jest gra takich ciepłych kluch jak Toby w wersji Ramiego.A co do śmierci Gwen,to byłoby dopiero naiwne gdyby ożyła.Seria Amazing jest bardziej zbliżona do komiksu.Nie wiem gdzie ty tutaj widziałeś luźną adaptację.Przynajmniej bardziej się trzyma komiksów niż tamta...