PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Siema. Już niedługo bo 19 sierpnia w Stanach wychodzi na DVD i Blu-ray druga część "Niesamowitego Spider-man'a" mam nadzieję.. (jak każdy kolekcjoner filmów) że edycja kolekcjonerska dotrze do nas tak jak limitowana edycja "Man of steel" czy też równie interesująca trylogia "Mrocznego Rycerza". Ciekaw jestem kiedy u nas pojawi się nowy spider-man na płytach bo raczej nie w tym samym czasie co w Stanach.. może początkiem września? Niestety nie mogę wkleić link do sklepu w którym są zaprezentowane różne edycje ale wystarczy że w google wpiszecie "Amazing Spider-man 2 Blu-ray" i kliknąć w pierwszą stronkę. Pozdro.

ocenił(a) film na 10
ScorpioS_filmweb

Z tego co wiem to Blue-ray będzie we wrześniu
a Spider-Man odmienia się bez apostrofu, nauczcie wy się!

ThePinkFin

A Ty się naucz, że pisze się Blu Ray, a nie Blue Ray!!!

ocenił(a) film na 10
OldYogiBear

Literówka, sorry, przecież mówi się o niebieskim promieniu, nie wkurzaj się, a "man" zawsze pisze się bez apostrofu.

ThePinkFin

Luzik. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
ThePinkFin

Zapoznaj się ze znaczeniem słowa "literówka". To nie była literówka, tylko twój błąd wynikający z niewiedzy.

ocenił(a) film na 10
Szejku

Nie, po prostu odruchowo dodałem "e", bo wiem, że istnieje forma "blue" czyli "niebieski".

ocenił(a) film na 10
Szejku

To praktycznie tak jakbym napisał "tĄ kobietĘ" gdy poprawnie jest "tĘ kobietĘ". Jest forma "tą"? Jest! Tylko, że nie na miejscu. Niektórzy rzeczywiście mówią/piszą tak z niewiedzy, ale inni przez wszechogarniający błąd, tak właśnie ja zrobiłem.

ThePinkFin

Jakbyś napisał "tą kobietę" to również to by był błąd, a nie literówka. Popełniłeś zwykły błąd, nie ma w nim nic specjalnego, by nazywać go literówką. Literówka to jest jak zamiast słowa "kobieta" napisałbyś "kobpeta".

"Do literówek zaliczamy tylko czysto mechaniczne błędy typu: pominięcie znaku, powtórzenie, wstawienie niewłaściwego, wstawienie wielkiej litery zamiast małej itp."

ocenił(a) film na 10
Szejku

Dobra, może i masz rację, ale czy napisanie "ą" zamiast "ę" nie jest zamianą litery?

ThePinkFin

Ale ty nie zamieniłeś liter, ty po prostu napisałeś niepoprawnie wyraz, napisałeś Blue, a nie Blu, jak powinno się pisać. Nie wiem po co dyskutujemy, to nie była literówka, to jest fakt. Zakończmy to. :)

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

Ja słyszałem że już 19 sierpnia będzie u nas na dvd

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Z tego co ja słyszałem to w Niemczech premiera będzie właśnie 19 sierpnia więc fajnie by było jak by i u nas Spidey się pojawił.

ocenił(a) film na 10
ScorpioS_filmweb

Rozmawiałem dziś z panią i powiedziała, że premiera będzie 15 października

ocenił(a) film na 7
ThePinkFin

W taki razie byle by do 15 Października ; )

ocenił(a) film na 10
ScorpioS_filmweb

Oj tak :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
fabio

digital HD wyszlo szybciej ale sama wersja blu ray wychodzi 19 wraz z dodatkami typu 9 usunietych scen

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
fabio

No tak, ale jak z jakością? Dobra?

ocenił(a) film na 8
jimix_20

11gb

ocenił(a) film na 7
fabio

Retail mi nie chce iść z dysku zewnętrznego podpiętego do blu raya, zacina sie po kilku sekundach, a na kompie śmiga. Wie ktoś o co chodzi ?

ocenił(a) film na 7
ScorpioS_filmweb

Pełno jest na torentach tego filmu w swietnej jakosci blu ray. Jakim cudem jesli nie ma tego jeszcze w stanach ?

ocenił(a) film na 7
SensationTMF

14 sierpnia (bodajże) była premiera w Australii więc stąd mogły się wziąć dostępne wersje. A po za tym nie interesuje mnie ściąganie z internetu ; ) kolekcjonuje oryginalne filmy na DVD i Blu-ray stąd moje zainteresowanie premierą.

ocenił(a) film na 7
ScorpioS_filmweb

Tez lubie kolekcjonowac oryginały. Tak tylko zapytałem, ale premiera w Australii wczesniej jak amerkanska ? Dziwne.

ocenił(a) film na 7
SensationTMF

Też mnie to zdziwiło... a widziałeś edycje kolekcjonerską? Mam nadzieję że i u nas wyjdzie.

ocenił(a) film na 7
ScorpioS_filmweb

U nas nawet płyty blu ray po polsku nie potrafią opisać, a co dopiero dawać kolekcjonerke. Denerwuje mnie fakt ze zagraniczne wydania mają po kilka okładek do wyboru, mase steelbooków i jeszcze ultraviolet, a u nas nie dość ze więcej płacisz to dostajesz gołe wydanie

ocenił(a) film na 7
SensationTMF

Kilka dni temu napisałem do dystrybucji (Imperial CinePix)) która to wydała pierwszą część "Amazing Spider-man" i dzisiaj dostałem odpowiedź że ASM2 będzie wydany w październiku a edycji kolekcjonerskiej nie przewidują ; / tradycyjnie olali przyszłych klientów i mogę się założyć że dadzą nam pewnie tak jak pierwszą część w wersji 2D i 3D nie wzbogacając wydania jakimikolwiek dodatkami. Żenua...

ocenił(a) film na 7
SensationTMF

Dokładnie... chodź przyznam że zdarza się że wydadzą u nas konkretne edycje jak np. Rozszerzona Wersja Trylogii Władcy Pierścieni na Blu-ray czy Trylogia Mrocznego Rycerza (również na Blu-ray) albo Kompletną Kolekcję Harre'go Pottera ale jednak wciąż nam daleko do innych krajów które oferują naprawdę rewelacyjne wydania w niskiej cenie. U nas... heh jak zwykle przebitka jest ekstremalna ; p Wspomniane wydania zakupiłem w cenach od 300 do 500zł ; / przecież to paranoja. Już nie wspomnę o kuriozalnych sytuacjach w których to dźwięk na danej płycie jest: Angielski Dolby DTS-HD Master Audio 5.1, Czeski, Turecki, Rosyjski, Indyjski, Japoński Dolby Digital 5.1 a polski 2.0 ; / w tym momencie to ręce opadają i co najciekawsze to jest przykład z płyty Blu-ray.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

mi najbardziej zależy żeby 19 sierpnia (czyli już jutro) wyszły zwykłe wydania DVD i BLU RAY a edycja kolekcjonerska pewnie też do nas dojdzie. Mam nadzieję że jak jutro pojadę do media marktu to ten film już będzie ;p

ocenił(a) film na 7
wolverine11

19 sierpnia będzie ale nie u nas właśnie zwykłe wydanie DVD/Blu-ray będzie dopiero w październiku.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

nie no nie przesadzaj polska premiera jest zawsze najpóźniej tydzień po amerykańskiej więc co ty gadasz? najpóźniej na początku września

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Napisałem mail'a do dystrybucji (Imperial CinePix) która to wydała pierwszą część i odpisali że premiera drugiej części będzie w październiki.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

ale odpisali ci że polska premiera wtedy będzie? przecież nie można wydać 2 miesiące po amerykańskiej

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Tak.. polska premiera. Są filmy które na DVD wychodziły po roku od premiery w Stanach. Osobiście również spodziewałem się że druga część pajęczaka pojawi się we wrześniu ale przyjdzie nam poczekać jeszcze troszkę.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

nie wiem czy w to wierzyć... dzisiaj jest światowa premiera więc to raczej dziwne przecież 14 października wychodzą nowi x-meni którzy mieli premierę w kinie miesiąc po spider-manie. Poprostu jak tak można a później się dziwią że piractwo się szerzy ja nigdy nie piracę ale teraz rozumiem dlaczego inni ludzie tak robią

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Normalnie to filmy wychodzą na płyty 3 lub 4 miesiące po premierze kinowej ale.. weź pod uwagę to że u nas czasami filmy wychodzą z opóźnieniem i niekiedy nawet z okrojoną wersją ; / jak przykładowo pierwsza część "Amazing Spider-man" wyszła w 2D i 3D bez konkretnych dodatków a w Stanach, Niemczech, Anglii pojawiły się Steelbooki, edycje kolekcjonerskie z figurką pf... aż zazdroszczę że nie można u nas takich perełek dostać.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

pierwszy niesamowity spider-man wyszła wersja tylko dvd i blu ray 3D a zwykłego blu raya nawet nie było. Chyba że to tylko tak u mnie we wrocławiu..

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Musiało być :) Bo film w 2D i 3D masz na dwóch płytach (czasami na jednej) a włączając masz w menu wybór czy włączyć film w 2D czy 3D.

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Musiało być :) Bo film w 2D i 3D masz na dwóch płytach (czasami na jednej) a włączając masz w menu wybór czy włączyć film w 2D czy 3D.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

gdyby to wydawał ktoś inny, np Galapagos (hobbit, mroczny rycerz, władca pierścieni i wiele innych) to film by wyszedł szybciej. Mam nadzieję że będzie chociaż ta świetna okładka co w Ameryce: http://www.dvdsreleasedates.com/covers/the-amazing-spider-man-2-dvd-cover-10.jpg

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Dobrze by było.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

i nie ma szansy że gdzieś wyjdzie we wrześniu zwykłe wydanie? ;/

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Gdyby faktycznie premiera miała być we wrześniu już by były jakieś zapowiedzi a jak na razie to zapowiedzi są do końca września ale niestety nie ma w nich Pajęczaka.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

właśnie czemu nie ma nigdzie oficjalnej daty? wczoraj był news ze sceną usuniętą i pisało "premiera USA już jutro a polska nie jest jeszcze znana" to chyba chamskie trochę.. lepiej już podać taką daleką datę niż trzymać w niepewności

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Myślę że datę podadzą w połowie września.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

i pomyśleć że dzisiaj pojechałem do empiku i saturna żeby już ten film kupić ;__;

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Widzę że też się niecierpliwisz ; D mnie najbardziej żal tego że edycji kolekcjonerskiej nie będzie ; / a przynajmniej tak mi odpisali że kolekcjonerki "nie przewidują" a szkoda bo prezentuje się rewelacyjnie.

ocenił(a) film na 9
ScorpioS_filmweb

chodzi ci o głowę electro? no fajnie się prezentuje ale wolałbym tam coś innego np wielki znak spider-mana albo glider goblina bo jednak głowa to trochę specyficzna edycja ;p ale w końcu liczy się zawartość

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Oby tylko tym razem dodali jakieś dodatki.. bo te 9 usuniętych scen raczej nie pominą.