Popieram. Najgorszy film o Spider manie jaki widziałem. Nuda, sztampa i dłużyzna. Prawie zasnąłem. Wszystko było przewidywalne, dużo rzeczy żałosnych. Zmarnowany czas.
Średnia ocena znajomych: 11!:D, a tak serio 7.5
Widziało: 2
Moja recenzja, tak przy okazji ;)
http://literackiespelnienie.blogspot.com/2014/04/dwa-tygodnie-z-superbohaterami. html
U mnie widziało 6 (z czasem wzrośnie) a ocena to aż 9.67
I gratuluje tylu znajomych :D
8. 69 widziało 16 osób. Widać wiec, że nie warto patrzec na głupie opinie krytyków, bo ludziom się podoba.
Ja się nigdy nie kieruje opinią krytyków a już na pewno nie stroną rotten tomatoes. To jedna wielka bzdura. Ostatnio jak zobaczyłem, ze Kroniki Spiderwick mają tam 80 % to myślałem, ze padnę. Ja bardzo lubię to "uniwersum", a ksiazki sa naparwde dobre (mam w domu nawet kilka przewodników z tej serii) ale film sknocili. Nie jest zły, ale bardzo dobry też nie. Na pięć tomów w filmie wycięto aż 2. Pominięto mase rzeczy. Poza tym aktorsko jest średni, efekty też nie sa rewelacyjne, muzyka przeciętna a już nie wspomnę o bardzo skróconej fabule. A dostał 80 %. Śmiech na sali.
Nom. Hobbit też miał tylko 65 %, a potem było "oo nie wiedziliśmy, że ten film to całkiem nowa trylogia". No to za przeproszeniem do cholery jasnej zmieńcie te durne oceny i dostosujcie do Hobbita a nie porównujecie do Władcy. Może jeszcze do Powrotu Króla.
A co do x mena to chyba jednak sie nie wybiore na najnowszą częśc. Jakoś jestem nie na bieżąco z tym i niegdy za nim nie przepadałem. Chyba wybiorę sie w maju na Czarownice. A ty?
Ja chyba wybiorę się tylko na Czarowniuce. Szkoda mi kasy na 2 filmy. A potem ide jeszcze chyba na Strażników, Kosogłosa i na Hobbita.
Nie tylko tamta strona. Filmweb jest również tego przykładem. Od dawna przestałem zwracać uwagę na oceny filmów tutaj.
A o użytkownikach i ich "opiniach" nawet nie wspominam, bo teraz każdy głupi może stwarzać multikonta i wystawiać 1, hejtować i uważać się wielkich znawców nawet, jeśli nie przepadają za tego typu filmem czy gatunkiem.
Oczywiście są tu ludzie fajni, którzy potrafią coś wyjaśnić i mają wiedzę, no ale...
Poza tym tu praktycznie udzielają się te same osoby, więc o wojnę tu nie trudno