Kiedy ten chłopiec (którego Spidey ochronił przed huliganami) wkracza na ulicę i staję naprzeciw Rhino nie okazując strachu i gdy nagle pojawia się Prawdziwy Spider man - dla mnie jest jedną z najlepszych scen w tym filmie, Nie wiem jak wy ale ja czułem w niej ducha tego kreskówkowego Spider mana jakiego pamiętam z dzieciństwa :)
A wy ?
Mi też, ciekawy schemat swoją drogą - Gdy odchodzi ważna dla Petera osoba, dostaje od niej ważną wiadomość, która jest odczytywana pod koniec filmu. Peterowi Parkerowi dodaje to siły i chęci do brnięcia dalej.
A w tamtej serii mieliśmy Petera który zmaga się ze swoimi mocami, zrywa z Mary Jane i walczy z przeciwnikiem który na koniec sam się zabija (Goblin, Octopus, Venom), tak wiem że brzmie jak ten typ z Szczerych zwiastunów xD
Szczere Zwiastuny są THE BEST. ;)
I chyba tylko w Honest Trailers osoba mówiąca skrytykował obie serie, a nie tylko jedną z nich, gloryfikując drugą. ;D Chwałą mu za to.
BTW W scenie gdy Peter jest w swoim pokoju, słucha Gone, Gone, Gone nie wiem czy zwróciłaś uwagę na słowa tej piosenki:
Przykłady:
1. Oryginał: When life leaves you high and dry
I'll be at your door tonight
If you need help, if you need help
Tłumaczenie: Kiedy życie zostawi cię samą w trudnej sytuacji
Będę pod twoimi drzwiami tej nocy
Jeśli potrzebujesz pomocy, jeśli potrzebujesz pomocy
2. Oryginał: When enemies are at your door
I'll carry you away from more
If you need help, if you need help
Tłumaczenie: Kiedy wrogowie będą pod twoimi drzwiami
Zaniosę cię z dala od innych
Jeśli potrzebujesz pomocy, jeśli potrzebujesz pomocy
3. Oryginał: I'll love you long after you're gone
And long after you're gone gone gone
Tłumaczenie: Będę kochał cię długo po tym jak odejdziesz
I długo po tym jak odejdziesz, odejdziesz, odejdziesz
Idealnie pasuje do filmu (zresztą jak cała reszta ścieżki muzycznej)