PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Rywale

ocenił(a) film na 8

Nie uważacie że trzech rywali w jednym filmie to zdecydowanie za dużo,nie wiem czy warto
również wprowadzać wątek Electro ,wystarczyłby Green Goblin oraz Rhino , ale cóż może ktoś
bardziej jest w temacie komiksów i poda jakieś argumenty na podstawie Komiksów iż warto
wprowadzać akurat wątek "człowieka błyskawicy" którego porazi prąd . przeżyje i będzie ciskał
błyskawicami na lewo i prawo.Cóż jednak mam nadzieję że zobaczymy również 3 oraz 4 część
gdyż miał powstać Spider-man 4 ale nie doszli wszyscy do porozumienia i zaprzestano
kontynuowanie tego projektu . Może uda się Amazing Spider-Man "posiadać" 4 części . W
każdym bądź razie mam nadzieję że bądź co bądź znakomitego pomysłu nie będą powtarzać
Doktora Octopus'a który był w 2 części Spider-mana ,a postawią na własne pomysły tak jak
teraz z Rhino , jeżeli ktoś z was jest bardziej obeznany w komiksach marvela to piszcie co
nieco na temat Rhino oraz Electro ,nie jestem również pewny czy obsada aktorska w 2 części
jest dobra ...

ocenił(a) film na 8
Y2Jericho

Chciałem jeszcze dodać iż obsada aktorska wygląda kiepsko i osoby które będą grać czy to Rhino czy młodego Osborn'a nie pasują do postaci komiksowych . W Spider-man'ie idealnie zostali dobrani aktorzy, chociażby człowiek grający Venom'a był znakomicie dobrany i podobny do postaci komiksowej czy serialowej. Tutaj tego nie widzę i praktycznie żaden aktor nie odpowiada mi,tyczy się to pierwszej części jak i tej drugiej.

użytkownik usunięty
Y2Jericho

Grace Venomem ? No bez jaj - bo jeśli Raimi czerpał z świata 616 Marvela , to Brocka powinien grać wysoki dryblas koło czterdziestki. Taki choćby Kevin Durand czy Michael Shannon. Rhino - fakt, wybór kiepski. Giamatti byłby idealnym Octopusem. Foxx jest akorem za wielkiego kalibru jak na rolę takiego cieniasa jak Electro , a Chris Cooper jest za stary na Normana.

ocenił(a) film na 8

Uważam że rola Venom'a w 3-ce została dobrana idealnie ale każdy może mieć odmienne zdanie,Electro wg.jest zbędny tym bardziej że z tego co pamiętam to w komiksie Electro był karnacji jasnej , nie był ciemnoskóry więc nie wiem skąd taki pomysł na Electro -.-

ocenił(a) film na 10
Y2Jericho

W póżniejszych komiksach Electro był już czarnoskóry.

ocenił(a) film na 8
Spiderman_filmaniak

o widzisz, dzięki , ale i tak uważam że 3 rywali to za dużo ;/

ocenił(a) film na 10
Y2Jericho

Ja też, 2 to maks,ale dopiero w 3 cześci.

ocenił(a) film na 8
Spiderman_filmaniak

zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale mam złe przeczucia

ocenił(a) film na 10
Y2Jericho

Zobaczymy.