PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Tak sobie myślę

ocenił(a) film na 9

Że Gwen chyba jednak umrze w tej części. Co oznacza starcie z dwoma wrogami - electro i
goblinem. Po pierwsze dlatego, że w filmie będziea MJ. Po drugie, dlatego, że będzie tam też
Harry Osbourne, czyli syn goblina. I to mnie bardzo zasmuca. Co prawda nawet już jestem sobie
w stanie wyobrazić tą scenę na moście. Gdyby zrobili ją według wzoru z innych filmów, słońce
chyli się ku zachodwi, wokół cisza i narastające napięcie, główny bohater, wiadomo, po walce,
ma gorsze obrażenia niż jego przeciwnik i jest wyczerpany, nagle skądś pojawia się Gwen and
the story begins..., to scena byłaby esencją epickości, a potem będę płakać. Dobra, dosyć, bo
zbyt mnie wyobraźnia ponosi. Chciałam się tylko podzielić moimi przemyśleniami.

AnOl

Albo jak Elektro zobaczy jak Gwen umiera może nie być sojusznikiem goblina odda życzę za spider-mana tak myślę .spider-man nie dał by im sam rady .Ponadto, Foxx opowiedział nieco o genezie swojego bohatera. Wedle jego słów filmowy Max będzie "nikim", będą nim pomiatać, kraść jego pomysły, życie będzie dawać mu w kość. Max będzie zapatrzony w Spider-Mana, ale wkrótce głęboki szacunek ustąpi miejsca równie głębokiej wrogości. To ma być skomplikowana i tragiczna postać.

ocenił(a) film na 9
wort801

Wiem, wiem. Czytalam. Ale to mogloby byc fajne, co napisales.
No i tez dlatego napisalam, ze mialby wieksze obrazenia, niz goblin, wlasnie po walce z nimi dwoma. Trzeba czekac. :)
P.s. Motyw smierci Gwen w komiksie byl troche glupie. W koncu Peter chcac ja ratowac, zabil.

AnOl

no masz rację ja jestem jednak dobrej myśli że Gwen jednak przeżyję :)i fajnie że mój pomysł ci się podoba
:)

ocenił(a) film na 9
wort801

No, bo jest wysoce prawdopodobny to dosyc czesty motyw w filmach, ze zly gosc ostatecznie nawraca sie i pomaga dobremu. :)

AnOl

no :) a jak myślisz kto może być wrogiem w 3 części ????według mnie będzie nim norman i może shocker

ocenił(a) film na 9
wort801

Chcialabym zobaczyc cztery osoby. Mysterio, chameleona, hydromana albo black cat. Albo wgl hardcorowo sinister six. :D

AnOl

sinister six. za dużo postaci jak na jeden film ale pomysł dobry :) a black cat też bym chciał ale ona była już w grze Amazing a która postać była w grze nie pojawiała w filmach tak jak w tamtej trylogii :(

ocenił(a) film na 9
wort801

To beznadzieja, no ale w sumie... I tak by sie tam chyba nie pojawila, bo black cat byla dziewczyna petera,a zatem... Gwen, mj i jeszcze ona? Za dzuo. :) poza tym jej nie lubie, bo przez nia umarl spider-man.

AnOl

może black cat pojawi się w kolejnej serii filmowej o spider-manie która na pewno znowu będzie

ocenił(a) film na 9
wort801

Wiem, ze bedzie. Jesli sony udostepni spider-mana to ta czesc bedzie nawiazniem do avengers. Albo to spidey pojawi sie w ktoryms z filmow o bohaterach. Nawet mi sie kiedys przysnilo cos takiego, ze miasto znienawidzilo iron mana, wiec wrogowie spider-mana (octopus, goblin i rhino) no i war machine sie powiekszyli i zaczeli i chcieli go zabic. Wtedy pojawil sie spider-man latajacy na jet-packu xd i z nimi walczyl, ale ubolewalam nad tym, ze gdy sciagnal maske, byl tam Tobey, a nie Andrew. :( moja podswiadomosc wytlumaczyla mi to tak, ze disney ma prawa do tobeya, ale do garfielda juz nie, wiec w czesci nawiazujacej do avengers i w avengerrs bedzie tobey. :) chociaz to byloby zle.

AnOl

mam nadzieje że Spider-man będzie w Avengers :)trochę dziwny sen miałaś :) a tobey raczej już nie będzie spider-manem .i mam pytanie nie wiem czy cie wczoraj dobrze zrozumiałem przez black cat spider-man zginą ???? sorry że pytam cie ale ja komiksów za bardzo nie czytałem moja wiedzą o spider-manie jest z gier,i z bajki z lat 90 a komiksów czytałem kiedyś tylko kilka

ocenił(a) film na 9
wort801

Mam tak samo z tymi komiksami. Tez raczej nie czytam za duzo, swoja wiedze czerpie z internetow. I tam byla scena smierci petera, gdzie byla ta szmata mj i black cat. I spider-man powiedzial, ze tego dokonal, ze nie mogl ocalic wujka bena, ale ocalil ja. Nie wiem, o co chodzilo, ale wyglada na to, ze to jej wina.
A tak btw. Wiem, ze tobey juz nie bedzie spider-manem i dlatego strasznie mnie wkurza, kiedy ktos na forum amazing pisze, ze tobey bylby lepszy. No, ale jak bylby, skoro on juz byl tym spider-manem? Poza tym, co? W rebocie spider-mana oryginalny spider-man bylby lepszy? Jezu, jak ja nienawidze ludzi. Wyjde sobie za spider-mana i bd latac na miotle do szkoly z moim bratem voldemortem i zabijac urukhaje.

AnOl

masz rację i dzięki za odp w sprawie black cat . a tobey był po prostu inny i ja jednak liczę jak będzie kolejny reboot o spider-manie żeby jednak black cat była :)