Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

łeeee

ocenił(a) film na 6

taki trochę średniak, dużo uroku dodaje osoba głównego bohatera ale poza tym myślę, że poprzednia wersja jednak lepsza... choć ostatnie sceny w 3D musiały być niezłe (jak "skakał" nad miastem) - ja niestety oglądałam standardową wersję...

ocenił(a) film na 5
adziaaa81

Zgadzam się w pełni. Poprzednia wersja była o niebo lepsza. Tu efekty zrobione są pod 3D i widać to na każdym kroku. Choreografia walk też jest lepsza w starszej wersji. Wolałbym zobaczyć kolejnego Spidermana od Sama Raimi niż kontynuację tego czegoś. No ale chyba jesteśmy w mniejszości sądząc po ocenach...

ocenił(a) film na 6
wu1984

właśnie obejrzałam końcówkę poprzedniej wersji (grali w TV) i fakt,... jest nawet o dwa nieba lepsza.... i w ogóle nie rozumiem, po co po tak krótkim czasie kręcili alternatywną wersję, do tego wyraźnie słabszą...

ocenił(a) film na 5
adziaaa81

No dokładnie. A najbardziej rozwaliło mnie, że nikt nie był zaskoczony, że Peter nagle potrafił przykleić się do sufitu, miał tyle siły, żeby rozwalić kosz, czy też wygiął słupek piłką do futbolu! Jakoś w poprzedniej wersji wszystko bardziej mi się podobało. Łącznie z przeciwnikami Spidermana. Przecież, ten Lizard był zrobiony mega sztucznie jak na te czasy. Podobno nowy Spiderman jest wierniejszy wersji komiksowej, ale mnie ten argument nie przekonuje. W końcu to nie jest film biograficzny...