Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Oglądając film miałem wrażenie,że był robiony po łebkach jakby na siłę,tylko dlatego,że musiał powstać,brak w nim klimatu poprzedniej serii.Jedna scena która mnie szczerze rozbawiła to ta na parkingu i jeszcze w bibliotece była ok.Jaszczur kompletnie zjeb....y,Gwen Stacy w wykonaniu Stone bez wyrazu i momentami irytująca.Wujek Ben umiera niema w Peterze jakiejś szczególnej traumy,zaraz zostaje Spidermanem.Dałem 6 ze względu na sentyment do Człowieka Pająka,bo to mój ulubiony komiksowy bohater zaraz po Batmanie.

raffaelo23

rozczarowanie??? wczesniejsza seria miala klimat ? chyba ogladales innye filmy najlepszy spider jaki widzialem wszytko idealnie tak jak powinno byc,( jak w bajce ( serial ) nawet ma na nadgarstkach urzadzeniea do pajeczyny i wdac jak dzialaja gdy strzela) swietnie dobrani aktorzy i dobra fabula, nie to gowno co wczesniej gdzie film ratowaly tylko efekty a na tego spedalonego aktora nie mzona bylo patrzec, nie dalo sie tego ogladac, w koncu taki spider na jakiego czekalem

ocenił(a) film na 6
krzywy289

Jak się ma 15 lat to się pewnie podoba

ocenił(a) film na 6
krzywy289

ten jest 5 razy bardziej spedalony :D 30latek gra nastolatka , to nie jest normalne

ocenił(a) film na 5
krzywy289

tak rozczarowanie, początek jeszcze jako taki, gdy przedstawiano postac Parkera ale potem to już udręka <moje zdanie>

ocenił(a) film na 6
raffaelo23

Nudny i wtórny.

MaloMaligno

nie oceniaj ludzi jak ich nie znasz ,mam 28 a nie 15 lat i nie bede cie wyzywal bo nie jestem wstanie znizyc sie to twojego poziomu..... mnie ten nowy spider sie podobal, to kwestia gustu,ale jak mozna pisac ze wczesniejszy mial klimat??? jak ze spider-mana zrobili ofiare losu,ktora zabija sie o wlasnie nogi.j gdyby wymienili glwonego bohatera to dalo by sie to ogladac "Wujek Ben umiera niema w Peterze jakiejś szczególnej traumy,zaraz zostaje Spidermanem" jak bylo wczesniej ??Tak SAMO , moze poprostu ni\e trawie tego aktora, do "Las vegas parano" sie nadaje tylko btw jak dlamnie ten nowy spider 10/10

ocenił(a) film na 6
raffaelo23

skoro to Twój ulubiony KOMIKSOWY bohater to naprawdę nie rozumiem czemu wolisz poprzednią serię.. ze względu na ilość złoczyńców? czy może dlatego, że polska seria o ile mnie pamięć nie myli zaczęła się od ślubu petera z mary-jane i z tego też powodu nie znasz klimatu starszych.. "Wujek Ben umiera niema w Peterze jakiejś szczególnej traumy,zaraz zostaje Spidermanem" wolałbyś żeby się błąkał przez kolejne pół godziny filmu, rwał włosy z głowy i płakał? Ps. nie widziałem jeszcze filmu w którym Stone by mnie rozczarowała, Gwen zagrała tak jak ją sobie wyobrażałem z komiksu (tej serii pewnie nie widziałeś).
poza tym wpierw mówisz o ulubionych komiksowych bohaterach, potem sadzisz komuś od 15 latków, może w takim razie czas dorosnąć i zapomnieć o komiksach albo przestać patrzeć z góry na innych?
Nie mówię, że film jest odwzorował komiks, w 2 godziny żaden film nie będzie w stanie. Ale ta wersja "nie podobała mi się" mniej niż poprzednia.

ocenił(a) film na 6
kart0nick

Zaraz po Batmanie i ulubiony komiksowy bohater które czytałem jak miałem 12-13 lat czyli początek lat 90 tych.Kiedyś u nas był "Kajko i Kokosz","Tytus Romek IAtomek" itd itp.Nagle po 89 roku zaczęły się i u nas pokazywać zachodnie filmy i komiksy itd itp. Dla mnie to był szał dupy i nagle teraz będąc po 30 oglądam takiego lalusia który stara się za wszelką cenę być spidermanem to pusty śmiech mnie ogarnia.

ocenił(a) film na 6
raffaelo23

trzeba na to przymykać oko, mi też wielu aktorów nie odpowiada, np wolverine którego dla mnie osobiście powinien grać gośc który grał tombs'a w kronikach riddicka.. takich przykładów można mnożyć, w końcu to tylko adaptacje.

ocenił(a) film na 6
kart0nick

Wiem,że to adaptacja,ale mnie ten film nie porwał i takie mam zdanie na jego temat.Dla mnie wolverina też mógłby zagrać inny aktor,ale to co powiesz na aktorów odtwarzających Punishera?Też bardzo lubię tę postać ale Thomas Jane czy Ray Stevenson to totalna porażka.

ocenił(a) film na 6
raffaelo23

Dokładnie tak dobrze to zauważyłeś film bez szału taki sobie , nic specjalnego .

ocenił(a) film na 6
raffaelo23

Dość fajny, sceny ładne, wykonanie dobre, jaszczur świetny, choć szkoda, że nie miał wydłużonej japy jak w bajce. Na dwudziestokilkolatków grających 17 latków można przymknąć oko, ale ku**a... GDZIE JEST DŻEJMS DŻONA DŻEJMSON?!