Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Aktor to jakaś kpina a efekty wołają o pomstę do nieba, takie kiepskie rendery ścian i
budynków to w GRACH były już kilka lat temu

PabloPicasso

Idź z tym gimnazjalnym żargonem na pudelka. Nie wiem o co się czepiasz z tymi ścianami?
To i tak pewnie kolejna żałosna prowokacja.

PabloPicasso

Bo to kolejny gnom który nie ma dziewczyny, kolegów i trolluje bo mu się nudzi.

ocenił(a) film na 6
daken

trailer spoko , ale troche razi ta pajęczyna na szyi ;/ /

hate_91

Czemu? patrzcie co robi reżyser chce to uwspółcześnić, dodać realizmu poprzez mrok, bo bycie bohaterem to nie cukierki i miód, to ciężka sprawa i można zginąć, dam przykład: kim był peter u raimiego? gościem który nosił okulary potykał się o własne nogi i gdy ugryzł go pająk, w jedną noc przybyło mu mięśni i zaczął strzelać z nadgarstków... tutaj?
Napiszę to co wiadomo: peter to nastolatek, który jest samotnikiem, rodzice opuścili go w wielkiej tajemnicy. Jeździ na desce, ubiera się jak nastolatek... hmm bo może reżyser to chce uwspółcześnić? dodać przez to realizmu? ugryzł go pająk, radioaktywny lub zmutowany, skąd mamy wiedzieć jakie reakcje na skórze powoduje? może kolejny przykład prawdziwości filmu? ma coś w szyi, na razie nie wiemy co. Peter znajduje w aktówce ojca, papiery, tam znajduje dokumenty z logiem oscorp, jedzie tam, to tam pracuje dr curt connors, to tam zdobywa moce (seria ultimate) i to tam się wszystko zaczyna. Czy jest to bardziej spójne niż u raimiego? wydaje mi się że tak.

ocenił(a) film na 4
daken

Ta, może Obcego na szyi albo wyjdzie z Petera człowiek Mucha, a może urodzi małe pajączki, gdzie w tym filmie widzisz mrok? W tym plastykowym laboratorium?

PabloPicasso

Czepiasz się na siłę. Nie, to może być jad, to zostanie wytłumaczone w filmie, a kpiąc z tego już teraz ukazujesz się ze strony takiej jak ci lamerzy którzy kpili z thora i x-men first class.

ocenił(a) film na 4
daken

Po prostu trailer mnie z nóg nie zwalił:) Masz rację, że się czepiam ale mało to przeciętnych produkcji o superbohaterach wychodzi? X-Men 1 class naprawdę udane ale już Thor był nierówny i ten czarny Heimdall czy jak mu tam, to trochę na siłę, nie sądzisz?:)

daken

Jak ja widzę to ty jesteś trollem który zagląda tu co chwila. Mogę się założyć że zaraz zobaczysz moją odpowiedź i coś zripostujesz. Ale w końcu co robić jak się nie ma kolegów?

bartus1212

Bo to fanboy jak ja się zgodziłem że to będzie kicha w jednym z tematów to zaczął wyzywać mnie od cwelów.

użytkownik usunięty
PabloPicasso

Grałeś w cokolwiek. Kiedykolwiek ? Rendering na jako takim poziomie pojawił się w grach w roku 2004 (premiera Half-Life'a 2 napędzanego ultrawydajnym wówczas silnikiem Source). Do dziś dnia nie pojawiła się jednak żadna gra zbliżona poziomem realizmu do sekwencji FPP z trailera "3D The Amazing Spider-man". Chciałeś zabłysnąć wiedzą i znajomością tematu, ale coś Ci nie wyszło.

ocenił(a) film na 4

Dla mnie to tylko podrasowany Mirror's Edge, gram kolego od czasów C64 a i z Pongiem miałem styczność, jak dla mnie wcale nie gorsze(jeśli nie lepsze) efekty prezentuje 1Spider od Sony, oczywiście sugerując się tylko tym co zostało pokazane w trailerze. Oczywiście że chciałem Was sprowokować do rozmowy:) I tak uważam że póki co film trąci średniactwem. Co do renderingu używany był już w Resident Evil na PSX czy Parasite Eve, podszkol się a pogadamy.

PabloPicasso

Tak, to może wróć do gier, a filmy zostaw tym którzy chcą je obejrzeć, ja tego nie rozumiem, ja nie czekałem na tf3 i nie pisze pod nim, bo i po co? po co komuś psuć zabawę z filmu, tu za to, widać masę osób które filmu nie chcą zobaczyć, ale jak najbardziej chcą zepsuć zabawę z tego filmu innym, wprowadzają nerwy i irytację dennymi zarzutami, choć ten film ich nie obchodzi to i tak dalej go gnoją ale po co? skoro tak wam ten film przeszkadza? nie macie nic lepszego do roboty? jak pisanie na temat czegoś co was wkurza?

użytkownik usunięty
PabloPicasso

"Co do renderingu używany był już w Resident Evil na PSX czy Parasite Eve, podszkol się a pogadamy."

Chodziło mi o "rendering na jako takim poziomie" a nie o rendering w ogóle.

ocenił(a) film na 4

Tam rendering był na naprawdę wysokim poziomie (tyle że w niskiej rozdzielczości) Tekstury to inna bajka, Dziś to nie taki problem wrzucić tekstury lub renderowane tło w wysokiej rozdziałce na blue albo green screena, zobacz jak pracował Bagiński nad tworzeniem spotu "Grunwald" tu masz link samego spotu, ładnie zrobił?:)
http://www.youtube.com/watch?v=vpR_Ckg3q6s
Nie pracowały nad tym dziesiątki/setki osób., dlatego marudzę że w Spiderze scena z biegiem po dachach i ścianach mogła być lepsza (film Doom wyszedł już ładnych parę lat temu, dziś chcę więcej i lepiej:) Tutaj mamy wszystko rozmyte jak po zastosowaniu efektu "blur", ktoś powie przecież Spidey jest w ruchu, owszem ale widać trochę sztuczność obrazu, w starusieńkim Matriksie lepiej to wyglądało.
PS. Nie chcę zniechęcać do filmu, mam nadzieję że im wyjdzie ale póki co hitu nie wieszczę, chyba że fabułą, grą aktorską i klimatem nadrobi(co zresztą jest ważniejsze)

PabloPicasso

http://www.komiksynaekranie.com/2011/07/video-dnia-nick-fury-o-jeden-film-za-duz o/
polecam.

Pablo dobre i to że chociaż nie trollujesz i nie zakładasz z góry że będzie ten film słaby.

ocenił(a) film na 7
PabloPicasso

Dokładnie, lepiej już te ściany i dachy wyglądaja w Crysis 2 <3

Aktualnie na średnich kompach już znacznie ładniej wyglądają rendery real-time

ocenił(a) film na 4
Jurigag

Szczerze mówiąc dziwie się że chce się autorom tak pierdzielić sprawę, wystarczyło ułożyć dobry, pomysłowy tor biegu kamery po linach a tylko same nogi Spidera zrobić komputerowo, zamiast tego widać grę która udaje film (tak było taniej?) Mam dość tych chałturniczych "superprodukcji" tylko z nazwy, gdzie kupa siana idzie na mierne efekty. Czy nie lepiej jest obejrzeć nagrany prawdziwy wybuch, niż stworzony cyfrowy pierd? Owszem Cameron przyłożył się do dżungli w Avatarze ale ja i tak uważam, że przy prawdziwej roślinności z Predators to mizeria, nawet w HD widać sztuczność:)