Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161509
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Beznadzieja!

ocenił(a) film na 4

Poprzednie czesci byly o niebo lepsze jesli chodzi o fabule a tu co? Parker na boisku lapie pilke , rzuca i praktycznie lamie bramke lub ta sama kwestia jesli chodzi o parkiet do koszykowki..a tak wogole to gdzie Harry osborn?jak juz pisalem Spider-man 1,2, i 3 Dla mnie sa lepsze

ocenił(a) film na 7
maju90

Jak w poprzednim temacie się wyp.

Spider > 1 << najmniej bajki oceniam 7/10
Spider > 2 << no tutaj też nie było również za bajecznie a do tego dobre efekty 8/10
Spider > 3 << totalna bajka ;) jak i efekty na ten rok mogły by być o wiele lepsze 5/10
Spider > 4 << daję między 2 a 3 = 6.5

ocenił(a) film na 4
nea_filmweb

Mam podobna ocene..PZDR

nea_filmweb

jak byś pozamieniał i dał 7 dwójce 6,5 jedynce oraz 8 amazing to bym się zgodził ale czego się spodziewać po człowieku co ma nolana na zdj... a tak wgl to mroczny rycerz powstaje to też słabizna.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
nea_filmweb

Ogarnij się kretynie

ocenił(a) film na 1
nea_filmweb

hahah jaki gosc całuski mi wysyła

nea_filmweb

Incepcje pewnie tez oceniasz na 10 jako niezwykle oryginalne dzieło o skomplikowanej fabule co?

ocenił(a) film na 7
nea_filmweb

Poza tym arcydzieła to może tworzy Williams i Morricone. Zimmer jest dobry i tyle. Nazywanie jego dzieł arcydziełami to kpina albo niezaznajomienie z tematem. Nolan żadnego arcydzieła w swojej filmografii nie ma.

Serge91

To prawda najbliżej arcydzieła był przy prestiżu. Potem już nic naprawdę świetnego.

konradleg

zamiast prestizu powinienes napisac memento
ogolnie lubie nolana bo zrobil malo filmow a w zasadzie kazdy trzyma wysoki poziom,poza tym jego batmany to cos co zrewolucjonizowalo adaptacje komikow.

aew4334555

no fakt memento tez jest bardzo dobre. Nie on tylko przeniósł na ekran to co zrewolucjonizował Frank Miller w komiksach. Mimo wszystko moim zdaniem to co zrobił to za mało żeby nazwać to rewolucją, po prostu pokazał to w poważniejszy sposób. Chyba, że masz na myśli to, że pierwszy raz ekranizacja komiksu była doroślejsza albo lepsza. No to wtedy też się nie zgadzam bo uprzedzil go o miesiąc sin city a del toro z hellboyem o rok tak samo constantine i v for vendetta były wcześniej tylko nie miały takiej reklamy dobrej. tak czy inaczej mam już dość wielkich znawców filmów(nie mam tu na myśli cb) co to uważają , że batmany nolana są takie dorosłe i to takie ambitne filmy, że dają im 10/10. fakt, że BB i DK były dobre ale przy TDKR juz wyraźnie przekombinował i razi mnie to jak sie zachwycają tak słabym filmem a mówią, że filmy raimiego są lepsze od nowego spider-mana

nea_filmweb

tdk>bb>>>>>>>tdkr

nea_filmweb

nie ma czegos takiego jak spider-man 4.

ocenił(a) film na 5
maju90

Tłucze tablicę z koszem, a nie bramkę...

ocenił(a) film na 3
Lukininho

nie chodzilo o tablice z koszem, ale o bramke na boisku footbolowym bystrzaku. a jesli chodzi o film to the amazing spider-man jest inna seria niz poprzednie kinowe spider-man'y. w zadnym wypadku nie jest to czesc 4. film oceniam na 3/10, byl zbyt naiwny i nastawiony na mlodszego odbiorce

black_s

po tej wypowiedzi to nie wiem czy w ogóle oglądałeś ten film. Zdecydowanie najdoroślejsza część i najlepiej łapię ducha komiksów o Spider-manie. 3/10 ogarnij się bo ten film jest wybitny w porównaniu bo emo spider-mana z 3 części. Nie mówiąc już o wiecznej minie srającego kota na pustyni by Tobey Maquire.

ocenił(a) film na 1
black_s

tak dokladnie black_s sie zgadzam, przesadzony film i sztucznie zagrany. tak jakby dla kasy wszystko.

ocenił(a) film na 10
maju90

Zgadzam się poprzednie częśći były lepsze,ale ta część nie jest zła.Fabuła słabsza niż w starym spider manie.
A Harry to wtej częśći Flash w 2 częśći to on będzie przyjacielem Petera

maju90

ogarnijcie się wszyscy czy w w ogóle wiecie coś o Spider-manie? Amezing jest najlepszą i najwierniejszą adaptacją jaka powstała.

ocenił(a) film na 10
konradleg

Ja nic nie mam do nowego filmu o Spider manie.the amazing Spider man dostał odemnie wyszą ocene niż ty wystawiłeś

ocenił(a) film na 3
konradleg

to jest Twoja opinia, uszanuj opinie innych. Mi sie ten spider-man nie podobal. Zgadzam sie z tym, ze 3 czesc poprzedniej serii byla gorsza, ale dwie pierwsze zdecydowanie lepsze. Najdoroslejsza czesc ? Chyba tylko wtedy jak masz 15 lat..

black_s

widzę, że nie złapałeś konwencji. Może nie jest najbardziej dojrzała rzeczą jaką widziałem ale w porównaniu do 3 poprzednich jest tytanem dojrzałości mimo, że mówi o licealistach

ocenił(a) film na 10
konradleg

Jest to najwierniejsza czesc powiazana z komksem, 3 poprzednie czesci sa o placzacym kolesiu, ktory nagle zostaje bohaterem. Najwazniejsze w spider manie zawsze byly jego komentarze i to jak rozbawial czytelnika, gadacie o Harrym Osbornie, a on tak naprawde przez wiekszosc poczatkow spider mana byl nikim, liczyl sie jego ojciec najpierw poczytajcie a pozniej sie wypowiadajcie. Kazdy ma prawo do swojej opinii, ale nie do bzdur gdzie mowicie ze poprzednie czesci sa wierniejsze komiksowi bo nie sa, Spider man nigdy nie bylo emo, ani placzkiem.

chris1212

dokładnie stary. o tym akurat nie wspominałem ale to prawda, że spider zawsze był elokwentnym kolesiem którego teksty miały rozbawiać

ocenił(a) film na 1
chris1212

w komiksie peter mial starszą ciotke i jego dziewczyna inaczej sie nazywała i była ruda, ten film jest chory nie ogladajcie tego uwaga!!!
nie ogladajcie teog filmu- strata czasu. lepsze sa poprzednie czesci 1000000x

ocenił(a) film na 7
astok0

Słaby trolling. Już nawet Dangeris jest w tym lepszy niż Ty.

Serge91

dangeris r.i.p...

ocenił(a) film na 1
maju90

zgadzam sie z autorem, ten nowy spiderman to chbya jakas podróba spidermana

ocenił(a) film na 10
astok0

W komiksie Spider man ma wiecej niz 1 dziewczyne, ale pierwsza najwazniejsza byla Gwen, ktora jest pokazana w tym filmie, dopiero pozniej pojawia sie mary jane, stary nie masz pojecia ani o komiksie ani filmie wiec nie komentuj