Ten film nie jest ani lepszy ani gorszy od swojego poprzednika,nie wiem po co tyle było szumu że jest lepszy na wielu portalach i forach.
Nie polecam go z dubbingiem bo został tradycyjnie skrzywdzony przez Polaków.Tylko napisy i lektor jak bedzie w tv.
Całą historie oglada sie szybko i przyjemnie ,spiderman jest jakby tutaj mniej mazgajowaty niż poprzednik,bardziej wygląda tu na dobrze zapowiadającego sie naukowca a nie mysliciela.
Sam robi sobie gadzety i jjest otrzaskany w nauce.
Emma Stone do roli Gwen Stacy to czysta przyjemność mmmm
Daje 8 ,bo film jest spoko alke na równym poziomie co jego wersja z TM.
Jest lepszy. Nie jakoś znacznie, tamta trylogia też mi się podobała ale ten jest trochę lepszy. Mam wrażenie, że trochę dojrzalszy i poważniejszy, chociaż też nieznacznie i bez przesady.
Czy film był potrzebny? Pewnie nie. Trylogia Raimiego była dobra, stosunkowo świeża. Reboot był niepotrzebny ale mimo wszystko wyszedł bardzo pozytywnie i cieszę się, że powstał.
Emma Stone jako Gwen jest słodka. Przez tę postać i to co się z nią stanie czekam z niecierpliwością na kolejne części. Chyba będę musiał oglądać je z paczką chusteczek.... Nie! Nie w tym celu, zboczeńcy!