PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401436}

Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 160816
6,4 48 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Ludzie wy to macie naprawdę wymagania i gusty. Czasem się zastanawiam czy po drugiej stronie monitora siedzą ludzie ze strasznymi kompleksami którzy mają choy wie jakie wymagania. Wielcy znawcy kina są na filmwebie, o zgrozo nie ma takiego filmu który by ich zadowolił....

Dobra ekranizacja komiksu. Znacznie lepsza niż stare SpiderMany z Peterem - pipą.

Fajne efekty, dobrze zagrane role. Ogólnie nie ma żadnej miazgi, ale jak potraktować film jako czystą rozrywkę to wypada znakomicie.

Film zasługuje na mocne 7/10. Zawyżam na 8/10 za Emme Stone.

Jak wy oglądacie to z dubbingiem to pozdrawiam i powodzenia życzę....

ocenił(a) film na 9

Dobrze pisze! Polać mu! Mam dokładnie takie same zdanie. :))

ocenił(a) film na 9

Ja jeszcze dodam, że świetny soundtrack w wykonaniu James'a Horner'a.

No i nareszcie jakiś normalny film z nowoczesnymi efektami specjalnymi. Avatar jak dla mnie wiał sztucznością, a miał być ikoną nowatorskiego podejścia do kina.

Zgadzam się co do waszych wypowiedzi. Oglądałem poprzednie trzy części z Tobeyem Maguire i uważam że ten najnowszy Spiderman jest dużo lepszy (choć 3 część z Venomem była całkiem całkiem).
Zdania są oczywiście podzielone; każdy sugeruje się czymś innym. Ja porównuje postać graną przez Garfielda z postacią z kreskówki która leciała kiedyś na FOX KIDS. Tam Parker był przedstawiany jako młody gościu lubiący naukę ale to nie był typowy kujon w okularach. Był dowcipny, cwany choć spokojny. Nie był na pewno chodzącym nieudacznikiem jakim go przedstawili w pierwszych 3 częściach reżyserzy. Maguire poza tym jest mniej podobny z wyglądu: nie ma czupryny, jest niski.
Nowa saga idzie w dobrym kierunku... Z pewnością obejrzę kolejną część...